Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Daan van de wege Music in Motion Laat je interviewen over je HiFi set

Door Daan van de Wege. "Music in motion"  De ultieme muziekbeleving!
Mijn eerste aanraking met muziek was het meezingen in het jongenskoor van de Mattheus Passion toen ik 11 jaar oud was.Tussen mijn 11 en mijn 16 de luisterde ik regelmatig naar muziek en ben ik in een band gitaar gaan spelen.Ik kwam daardoor in aanraking met vele verschillende soorten muziek.Mijn passie was geboren!

Eerst speelden we voornamelijk covers zoals the Who, Rolling Stones, de Kings en de Byrds. Met 2 ex conservatorium leden van de band ( gitaar en piano), drummer, zangers en ondergetekende op basgitaar kwam op muzikaal vlak het absolute hoogtepunt voor mij. Daarbij werd klassieke muziek getransformeerd naar semi pop.
Door de drukte van wisselende opleidingen en banen viel helaas de band uit elkaar. Na de afronding van mijn opleiding werd mijn interesse gewekt naar de omzetting van muziekbeleving naar  luisterbeleving. Bijna alle betere Hifi zaken en beurzen in binnen- en buitenland bracht ik in die tijd een bezoek en raakte zo goed op de hoogte van techniek en apparatuur.

Ook door middel van folders en tijdschriften raakte ik steeds beter op de hoogte. Op dit moment ben ik nog steeds in bezit van vele audio en muziek tijdschriften vanaf 1980 tot heden zoals  Homestudio,Audio en Techniek Stereophile en Haute Fidelity, Hifi World,Hi-fi + en vele andere bladen. Niet alleen voor de technische achtergrond maar ook om me te verdiepen in het LP en CD aanbod. Twee jaar lang heb ik in de weekenden en vakanties in een bekende Hifi zaak in Amsterdam gewerkt om de vergaarde kennis door te geven aan andere muziekliefhebbers. Mede daardoor ontstond het idee om luidsprekers te bouwen en te ontwerpen.
Waarom luidsprekers zal men zich afvragen? Luidsprekers geven je namelijk de mogelijkheid om je eigen muziekbeleving in kwijt te kunnen.

Het begon allemaal met een pickup + versterker in het deksel volgens mij uit Tjecho – Slowakije, maar Steve Millers LP Sailor en de eerste LP van Cuby en the Blizzards
(Groeten uit Grollo) evenals Procal Harams (a Whiter shade of Pale) deden me rillen van genot. Daarna drukte ik mijn neus plat tegen de vele etalage ruiten van even vele muziek zaken zoals All Wave, RAF tot Mijn Hifi enz.   Vooral de grote spoelendecks maakte optisch veel indruk.  Teac 7300, vele Akai’s, Tandberg 20A,Revox, G36 en A77HS, allen 2 spoors ( de laatste 2 nog in bezit) bezorgden je rode oortjes bij het opnemen van allerlei muziek.

Mijn eerste heusche Hifi- Set bestond uit een Kenwood-Set, een Akai 630 DB en onduidelijke indruk makende speakers uit Spanje. De Kenwood - set werd omgewisseld met de bekende QUAD 33 voorversterker, 303 eindversterker en de FM3 tuner. Ik kwam in aanraking met Hans Baan, de ontwerper van de destijds bekende HB luidsprekers.
O.a. de HB1,HB 2 en vooral de HB 10 betraden de woonkamer.

De HB 10 bleef  hangen.
Dit was een grote luidspreker waarbij het laag via een transmissielijn werd omgeleid d.m.v. een ¼ golflengte van de resonantiefrequentie van de woofer is ongeveer 2,25 m.
Dit gebeurde via de ovale KEF-B 139 de rest was Peerless, Heco en de bekende Coles T 3000 tweeter voor het super hoog. Ik vond het toen een mooie evenwichtige speaker in de beste engelse luistertraditie. Denk aan de IMF  reference speaker. De QUAD – set maakte plaats voor diverse  opvolgers zoals vrijwel de hele Dynaco familie.
Dit merk uit de Verenigde Staten die ook de redelijk technische audiofiel in elkaar kon solderen. Dit werd de Dynaco kit genoemd. De voorversterkers waren de PAT 4, PAT 5, PAS 3x, een buizenvoorversterker. De eindversterkers waren de Stereo 120, de stereo 400, en 410, de buizen eindversterkers MARK- III en de Stereo – 70.
Ik werd niet voor niets toen Daantje Dynaco genoemd.

Later kwam ik met de importeur Endenburg in Haarlem in contact. Hij importeerde o.a. Coral en Harbeth. Dit zijn speakers en elementen uit Japan en Engeland. De Enga soundspeaker was toen vrij bekend. Via hem kwam ik aan de Hegeman Hapi I voorversterker met losse phonotrap, de BAF I eindtrap van Sansui en de Strathclyde STD 305 draaitafel met Hadcock GH 228 uni-pivot arm met o.a. het Coral 777 MC element met van de Hul tip. Samen met de HB 10 een zeer muzikale set. Tijdens die periode 1985 – 1990 werd er veel gekocht en soms weer verkocht. Zeer interessant waren de Transrotor- Transcriber draaitafel met een duur Ortofoon element er in. Het snaar aangedreven plateau gaat via een micro- processor, aangestuurd door de ontstane fouthoek van het element, onder datzelfde element door.  Ook een Sansui BA 5000 een zeer zware eindversterker met uitgangstrafos en 300 watt aan elke ohmse belasting, een Mc – Intosh look a like, was zijn gewicht in goud waard!. Twee voorversterkers uit de Verenigde Staten waren eveneens klankmatig interessant. Namelijk  Superphon en Rappaport. Verschillende Croft  voorversterkers en de O.T.L eindversterker en de Musical Fidelity A1 en de A 100 waren zeer muzikale klasse A geïntegreerde versterkers, die zeer heet werden want de afdekplaat verzorgde  tevens de koeling. Je kon er een ei op bakken!

Ik ging heel Nederland door en ontmoette vele mensen o.a. via speakerverkoop zoals Rudy van Stratum, Egge  Siert Siertsema en Luuk Boezekool die veel aan zelfbouw doen en waar je heerlijk mee kan luisteren, apparatuur vergelijken en waar het om gaat uiteindelijk genieten van de muziek. Dus volgden er talloze luistersessies.
Bij Stereoclub Twente ontmoette ik Aalt Jouk van de Hul de kabelgoeroe en Eddy Driessen van de Pluto pick- up armen. In navolging van enkele artikelen heb ik het actieve aansturen van luidsprekers uitgeprobeerd. Twee nieuwe voorversterkers waren inmiddels aangetreden en deden dienst, de Conrad Johnson PV 2 die zwaar gemodificeerd was en de Burmester 808 met MC ingang.

Als eindversterkers voor het laag liepen warm de Heath 2 x 300 watt, de GAS Ampzilla beide uit de Verenigde Staten en de Sansui BA 5000. Voor het hoog acteerde de Leak Stereo 20. Als elektronisch cross-over deden de Black Box serie van Nakamichi hun werk. Als speakers gebruikte ik een zgn. Baily.TLS kast met de B139 van KEF voor het laag en voor het hoog 4 x Jordan Watts modules en een zeer snelle supertweeter. Inmiddels had ik een Technics SL 110 zo gemaakt, dat er op de pick-up montage plaat vijf verschillende pick-up armen met MC elementen speel klaar waren gemonteerd. Verder stond er nog een Aring Thorens 126 met Lepton arm en een  Denon 303 met van de Hul tip. Doordat je snel elementen en bijpassende armen kon wisselen, was het boeiend om steeds verschillende combinaties te beluisteren. Het inbouwen van pick-up elementen in de uiteraard goed combinerende armen is een zeer nauwkeurig werkje waarbij mallen, elementhouders, boutjes en moertjes en precisie gereedschap nodig zijn om de horizontale en verticale fouthoek perfect in te stellen. Het middengebied met de Jordan Watts modules was open, zeer snel en toch zeer muzikaal en het beste wat ik tot dan had gehoord. Wellicht door de Leak stereo 20.

Zo kan ik nog wel enkele bladzijden met Hifi geschiedenis vermelden, maar ik ga me nu beperken tot de set waar ik de laatste jaren mee speel.

Via Egge Siert bezit ik twee formidabele buizenvoorversterkers. De eerste is een totaal eigen ontwerp, zeer audiofiel en chirurgisch opgebouwd met ECC 85 en ECC 88.
De tweede is de Daniel II buizen voortrap van Cursio bekend van Sonic Frontiers uit Canada. Egge heeft ook twee prachtige eindversterkers gebouwd van Jean Hiraga.
Het zijn de ´Le Hiraga` 20 watt klasse A en de ´Le Classe A`uiteraard ook klasse A met 8 watt vermogen. Wellicht het mooist gebouwd ooit. Met C kern trafo´s en smoorspoelen. Dit tweetal wordt regelmatig afgewisseld met de Audio Innovations ´The First `, de Mono 2 A 3 eindblokken van Rudy van Stratum. Na te lezen in Audio en Techniek, en de Leak TL 12 plus buizen monoblokjes. De digitale kant wordt verzorgd door de Sony STD 777 ES op Harmonix voeten of de Sony 7 ES. Als interlinks wisselen Sphinx, Transparant,Kimber ,Monster en anderen elkaar af. Met speakerkabels heb ik eveneens een selectie gemaakt.

Heel belangrijk in de geluidsketen zo niet de belangrijkste zijn de luidsprekers. Drie modellen heb ik zelf ontworpen en geconstrueerd van plank tot uitgewerkt product.
De eerste is een monitor 2 weg transmissielijn speaker. De tweede is een vloerstaand 2 wegmodel met gespiegelde tweeters, met de bas reflexpoort aan de achterkant resonantiearm gemaakt met vele MDF panelen. Het derde is een iets kleiner model van nummer 2. Een nagebouwde Synthese I  4 - weg speaker die heel makkelijk aan te sturen is voltooid het plaatje. Bij deze speaker is in verband met de vorm 110 meter balk gebruikt.

Door vele bladen te ontcijferen, de artikelen van vele ontwerpers te lezen maar vooral door veel te luisteren in vele tientallen huiskamers breidt je kennis zich enorm uit.
Door open te staan voor diverse  stromingen in de muziek vergroot je kennis zich enorm. Life concerten zijn mijns inziens ook een zeer waardevolle aanvulling van je luisterontwikkeling. Dat kan elektronisch vertolkte muziek zijn van bv. Kraftwerk, Klaus Schulze, Andreas Vollenweider tot Pink Floyd, U2, UB 40, Bruce Springsteen en Clannad. Maar ook de muziek uitgevoerd met klassieke instrumenten zoals bv.  piano, saxofoon en gitaar geven je betrouwbare informatie hoe je een speaker zou moeten laten klinken.


Hier volgen nog enkele nuttige tips voor jouw Hifi- set:

- Knip een keer per jaar 5 cm aan weerszijden van je speakerkabel af, tenzij je spades gebruikt om zo een zo laag mogelijke weerstand te creëren en dus een schoon signaal.

- Reinig  regelmatig al je terminals en cinchbussen met contactspray 60 of een ander goed merk.

- Bij gebiwirede speakers de koperen bruggen tussen de connectoren vervangen door hoogwaardige speakerkabel.

- Zorg ervoor dat de interlinks, de stroomkabels en de speakerkabels elkaar niet kruisen. Hiermee voorkom je aardlusgevaar.

- Experimenteer uitvoerig met de plaatsing van je speakers

- Probeer indien mogelijk binnen de WAF factor een ruime en goede plaats te bewerkstelligen in je luisterruimte.

- Ontkoppel je speakers van de vloer d.m.v. vilt,natuursteen of marmer en spikes.

- Houd de lengte van je speakerkabel zo kort mogelijk maar wel gelijk in lengte voor je linker en rechter kanaal.  

- Als je een onderdeel van je keten wil vergelijken wissel dan een enkel apparaat per sessie. Bij voorkeur twee keer wisselen per onderdeel met jouw bekende muziekfragment waar ook natuurlijke instrumenten op staan. Bv. Piano en stem!

Heb je zelf nog  interessante technische tweaktips? Deze vermeld ik graag.


Als laatste idee zou ik bij iedereen willen vragen  als ik jullie ga interviewen om 2 favoriete muzieksets samen te stellen. Bestaande uit versterker, cd – speler en luidsprekers inclusief je favoriete kabels en interlinks.
De eerste set mag maximaal E 3000,00 kosten , de tweede set moet tussen de E 10.000 en E 12.000 blijven.
Verder stel je je eigen top drie vast van CD en of  LP en motiveer waarom.
De drie muzieksoorten kunnen jazz, pop of klassiek zijn.

Muziekfanaten die het leuk vinden om geïnterviewd te worden kunnen zich opgeven

Daan van de Wege
Redacteur Hifi Consultant en Reviews
Website Qualityhifi.nl
www.qualityhifi.nl
Tel: 0182-549183  Mob: 0612185049
E-mail:

Be prepared for your interview!