Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Hay End Audio Distributeur

HEA’s geschiedenis en filosofie
'Hay-End’ klinkt als 'high-end', een U bekend begrip. Hay is een Limburgse verbastering van de voornaam Harry. Hay-End staat dus voor "high-end naar mijn eigen inzicht". Hay is ingenieur in de electronica.Hay-End Audio, kortweg ‘HEA’, is ontstaan uit Hay’s hobby die ongeveer 40 jaar geleden begonnen is. Die hobby is nog steeds het zelf ontwerpen van voorversterkers, eindversterkers, luidsprekers en DAC’s. Buizen zijn daarbij Hay’s grootste liefhebberij. In de artikelenreeks ‘waarom klinken buizen beter dan halfgeleiders’ vertelt Hay u alles over het hoe en wat van buizen (ofwel lampen) en buizenschakelingen en waarom deze beter klinken dan halfgeleiders.

Vanaf 2006 legt HEA zich toe op de verkoop van Triangle luidsprekers en van Cayin, Rogue Audio en Dared buizen electronica. Ook heeft HEA inmiddels een eigen kabellijn met ’Colourless’ interlinks en ’Colourless’ luidsprekerkabels en is HEA een Tentlabs inbouwcenter. HEA heeft haar eigen werkplaats aan huis. Reparaties, modificaties en tuning doen we met liefde, goedkoop en snel voor alle merken! Buizen (lampen) apparaten zijn onze specialiteit!

Cayin

Dared

Rogue Audio

Triangle

Tentlabs

HEA’s spiegel is altijd een live concert. Keer op keer vallen de talloze kleurschakeringen en pasteltinten in de klank van muziekinstrumenten op; koper bv. kan zowel fel als warm klinken. HEA streeft er naar die muziekbeleving in de huiskamer op vergelijkbare wijze te ervaren en te genieten. Naar mijn mening is de beste installatie er een die natuurgetrouw klinkt. Noch laag noch hoog mogen opvallen, het gaat enkel om de muziek. Op zo'n installatie zullen alle 'soorten' muziek waarheidsgetrouw klinken.
Belangrijk is dat HEA apparatuur voor u selecteert die op de eerste plaats bedoeld is voor de echte muziekliefhebber meer dan voor de apparatuur gerichte audiofiel, dus geen esoterische prijskaartjes!

Dared maakt uitsluitend buizen versterkers en Cayin produceert zowel buizenversterkers als CD-spelers en tuners. De keuze voor deze merken is wederom ingegeven door dezelfde filosofie: muzikaliteit, prijs en design.
Veel mensen denken dat een buizenversterker ‘warm’ klinkt, maar dat is een verouderde opvatting. Een goede buizenversterker laat juist alle finesses en alle emoties in de muziek horen. Waar het om gaat is dat een goede buizenversterker vooral in het midden en hoog veel ruimtelijker, dynamischer en gearticuleerder klinkt dan een zeer kostbare solid-state versterker. Buizenschakelingen en vooral buizen zelf (vacuüm!) zijn relatief simpel. Met enkele buizen, een paar condensators en wat weerstanden kun je al een buizenversterker bouwen. Een essentieel en kritisch onderdeel is de uitgangstransformator. Bij een goed klinkend buizen-product is daar veel aandacht aan besteed. Omdat zoveel buizenproducten in China worden ontwikkeld en gebouwd, hebben ze daar een gigantische know how op dit gebied. En door de lage loonkosten zijn de producten ook nog eens bijzonder betaalbaar. Er zijn in China zoveel fabrikanten van buizenapparatuur, dat het onmogelijk is ze allemaal te kennen. Maar met Dared en Cayin hebben we twee merken in huis die muzikaliteit koppelen aan een relatief lage prijs en die een goede kwaliteit en service bieden. Qua design is Dared wat speelser en eigenzinniger, terwijl Cayin er wat moderner uitziet. Verder distantiëren beide merken zich tegenwoordig volledig van de internethandel, wat heel belangrijk is. En door de eigen HEA werkplaats is snelle en deskundige service gewaarborgd.”  Lees de mening van Music Emotion over HEA hier.

de VP-845, een single ended klasse-A versterker met een vermogen van 2x 30 wattDared en Cayin
Dared heeft een achtergrond als fabrikant van transformatoren voor buizenversterkers voor vele merken. Sinds een jaar of zes ontwerpt Dared ook eigen versterkers, die over de hele wereld erg goed worden ontvangen. Qua prijs is het een superinteressant merk dat relatief basic buizenversterkers maakt, over het algemeen zonder afstandsbediening. Het totale pakket bestaat uit twintig voor-, eind- en geïntegreerde versterkers, waarvan HEA er tien aktief voert. Dared heeft al een simpele 2x 12 watt geïntegreerde versterker voor € 699 en een 2x 18 watt klasse-A single ended versterker voor € 999. In combinatie met de juiste speakers, zoals bijvoorbeeld Triangle, zijn dit erg leuke versterkers voor mensen die kennis willen maken met de buizenwereld, zonder meteen kapitalen uit behoeven te geven. Natuurlijk omvat de range nog diverse duurdere versterkers, zoals de VP-845, een single ended klasse-A versterker met een vermogen van 2x 30 watt, die € 3.199 kost. Maar volgens HEA kan deze versterker gemakkelijk concurreren met minstens twee maal zo dure versterkers van andere merken.


Het pakket van Cayin is een uitstekende aanvulling op de versterkers van Dared. Cayin heeft een aantal geïntegreerde buizenversterkers en monoblocks in het pakket, die qua uiterlijk een modern aluminium front koppelen aan een ‘buizen bovenkant’. Opvallend is de A55T, een CDT-23 met een prijskaartje van € 1.600 een echte high-end aanradergeïntegreerde buizenversterker met afstandsbediening, een vermogen van 2x 40 watt (4x KT88 buizen) in UL of (op afstand omschakelbaar) 2x 25 watt in triode, en een prijskaartje van € 1.650. Verder voert Cayin nog een opvallende buizen midi-set met losse componenten (MT12A), een stijlvolle tuner en drie buizen CD-spelers, waarvan de CDT-23 met een prijskaartje van € 1.600 een echte high-end aanrader is.

Triangle
Behalve voor voornoemde producten uit China heeft men bij HEA ook iets met Frankrijk. Als francofielen in het algemeen en grote fans van Focal JM Lab in het bijzonder, was HEA op zoek naar een ander speakermerk met de ‘Franse signatuur’: een groot articulerend vermogen, dynamisch, nauwkeurig en levensecht.
de flinke vloerstaande speaker Triangle Celius“Iedereen kan een speaker bouwen, het gaat om de materialen. We wilden geen Scanspeak of Vifa kloon. Triangle werd momenteel niet in Nederland en Vlaanderen geïmporteerd. Na uitvoerige evaluatie zijn we met het merk in zee gegaan. Na Focal, komt het merk als Franse fabrikant op de tweede plaats, wat toch wel iets wil zeggen. Gepatenteerde bijzonderheden zijn onder meer hun Single Point Energy Conduction (SPEC) systeem en hun titanium dome hoorn tweeter met koperen fasekegel. Verder maakt Triangle gebruik van een speciaal geprepareerd type ’papier’ voor de mid units.
Verder hebben ze een eigen modern uitgeruste R&D- en productie-afdeling in Frankrijk, waar we ook op bezoek zijn geweest. Bovendien zijn de  producten vriendelijk geprijsd.”
Dat wil zeggen, met uitzondering van topmodellen Magellan Grand Concert en Magellan Concerto, die weliswaar respectievelijk € 40.000 en € 20.000 per paar kosten, maar in hun klasse zeer concurrerend zijn. Daar was menigeen op de ‘salon’ van Brussel duidelijk van overtuigd.
De Esprit-reeks bestaat uit zeven modellen, in prijs variërend van € 199 (per stuk) voor de kleine boekenplankspeaker Stella, tot € 1.049 voor de flinke vloerstaande speaker Celius. Daarnaast omvat de reeks een kleinere en een grotere centerspeaker en een surroundspeaker. Verder voert HEA 2.1 en 5.1 hometheatersystemen (Odyssey en Galaxy) van Triangle, met prijskaartjes van € 749 tot  € 2.799, waaronder drie verschillende (Meteor)subwoofers. De vier vloerstaande modellen en de centerspeakers zijn voorzien van een gebogen gegoten aluminium voet waarop de speaker rust in rubber, met aan de voorzijde de eerder genoemde ’SPEC’: een grote, ruim verstelbare spike aan de voorzijde van de daadwerkelijke kast, waarmee alle akoestische energie optimaal geconcentreerd naar de vloer wordt gekoppeld.

van links naar rechts de Triangle Météor 0.1.5 subwoofer, de Odyssey Major,de Magellan Cello, de Esprit Célius en de Esprit Comète op de stand Boomerang

Van links naar rechts de Triangle Météor 0.1.5 subwoofer, de Odyssey Major,de Magellan Cello, de Esprit Célius en de Esprit Comète op de stand Boomerang

Hay-End Audio is gelegen in Venlo.
Omdat HEA zich geheel wil toewijden aan U (en uw partner), werkt HEA enkel op afspraak!
GSM: (+31)(0)6-15545270
Fax: 084-7362003
E-mail:

ANWB Routeplanner Europa

KvK: 12055430
BTW: NL089833351B01
Bank: 226467058 t.n.v. Hay End Audio
BIC FVLBNL22; IBAN NL39FVLB0226467058

Op de VAD-Show in oktober 2006  – die inmiddels voorbij is als u dit leest zie beneden – heeft HEA verschillende Triangle speakers gedemonstreerd, waaronder de nieuwste, kleinere Magellan, de Cello (€ 3.500 p/stuk). De bronnen zijn van Dared en Cayin, in combinatie met de eigen HEA kabellijn, die in Veldhoven geïntroduceerd wordt onder de naam ‘Colourless’. Na de hele wereld, op technische specificaties, te hebben afgespeurd naar een nononsense kabel voor een normale prijs en het maken van verschillende prototypes heeft Colourless nu drie kabels op het programma. Voor € 119 koop je een stereo (coax) interlink met teflon isolatie, een verzilverde stalen kern en een buitenmantel van massief verzilverd koper, met een simpele vergulde connector. Ook een symmetrische XLR uitvoering is leverbaar voor € 149. En voor € 139 ben je de eigenaar van 2x 2,5 meter speakerkabel van puur koper in een capaciteitsarme litzestructuur. (voor actuele prijzen bel HEA)


Noviteiten van HEA op de VAD 2006.

De Triangle Magellan Concerto SW2.
Triangle heeft haar Magellan topmodellen van driver tot kast vernieuwd. De nieuwe Magellan SW2 lijn bestaat uit de Grand Concert SW2 (€40.000 per paar) en de Concerto SW2 (€20.000 per paar). Deze ultra high end vloerstaanders zijn een doorontwikkeling van de 2 jaar geleden geïntroduceerde modellen.
Op de VAD kunt u kennis maken met de indrukwekkend levendige en muzikale Concerto. Een Magellan laat het bouquet aan klanken volledig opbloeien, met een grandeur en raffinement dat zo kenmerkend is voor het Franse Triangle. Muziek klinkt harmonieus, gearticuleerd en enerverend tegelijk, precies zoals u dat ervaart bij een live voorstelling. Door de plaatsing van een extra midden en hoge tonen unit aan de achterzijde van de Magellan is de ruimte die afgebeeld wordt van een majestueuze omvang in alle dimensies, waarbij instrumenten, stemmen en de opname locatie uitermate exact worden neergezet.
Kippenvel inbegrepen!

De Triangle Comète Anniversaire.
Triangle Electroacoustique Frankrijk bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt onder andere gevierd met de lancering van een gesigneerde Comète in beperkte oplage met bijzondere kwaliteiten.
Deze bibliotheek modellen worden in een beperkte oplage van 1000 stuks geproduceerd. De Comète is beroemd geworden door zijn realistische expressie, ook in de lagere octaven. Door de verzwaarde Anniversaire behuizing in echt houtfineer zijn trillingen nog verder gereduceerd.

Links de Esprit ESW Celius en rechts de Magellan Concerto sw2 .

Links de Esprit ESW Celius en rechts de Magellan Concerto sw2 .

Nicolas Serra van Triangle en Hay Kockelmans van HEA in de demonstratie ruimte van HEA op de VAD Show

Nicolas Serra van Triangle en Hay Kockelmans van Hay End Audio in de demonstratie ruimte van HEA op de VAD Show.

Geheel links op de tafel staat de Cayin CD-Player CDT-23. Tweede links de Dared single ended VP 845   in het midden de Cayin 500MK Remote   en rechts de Cayin CD-Speler CDT_17A

Cayin Dealers

1, Place de Paris
L-2314 Luxembourg
Luxemburg
(00)352 491360
 
Gerelateerde artikelen:
Producenten
Winkels Flevoland
Winkels Friesland
Winkels Gelderland
Winkels Limburg
Winkels Overijssel
Winkels Zuid Holland