Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Latham Audio

Muziek verrijkt je leven. Het ontspant, verandert je stemming en brengt sfeer. Vanuit deze gedachte importeert Latham Audio BV sinds 25 jaar geluidsapparatuur in de Benelux. Hifi apparatuur van de beste kwaliteit geeft u het gevoel dat u een live-optreden van uw favoriete artiest bijwoont. Daarom voert Latham Audio BV alleen merken die de allerbeste kwaliteit bieden en daarom werkt Latham Audio BV alleen met dealers die tijd nemen voor kwaliteit.

Bij Latham Audio zijn we er trots op dat muziek altijd de belangrijkste rol heeft gespeeld, bij wat wij doen. Hierbij hoort, vanzelfsprekend, het proces van merken selecteren die wij vertegenwoordigen.

Muziek is zo veel meer dan geluid.
Dit kan logisch klinken, maar we leven in tijden waarin de technologie een tendens van ‘kwantiteit voor kwaliteit' heeft gecreëerd. Het downloaden van gecomprimeerde muziek en films heeft zelfs de platenmaatschappijen en filmbedrijven gedwongen om de verkoopmethode van hun product opnieuw in overweging te nemen.

Jammer genoeg, beroven deze trends de luisteraar van de ervaring om de muziek te horen zoals de artiest het bedoeld heeft tijdens de originele opname.
Latham Audio vindt dat de muziekliefhebber altijd het recht moet hebben om te kunnen genieten van muziek zoals het hoort en niet opgezadeld moet worden met een norm die ver onder de maat is. Is dit niet altijd al de bedoeling geweest?

Maar hoeveel we ook toegewijd zijn aan muziek, we zouden dwaas zijn om het gevestigde verband tussen geluid en beeld niet te erkennen. Latham Audio weet hoe belangrijk technische vaardigheid is bij het produceren van de best mogelijke audiovisuele kwaliteit. Vandaar dat wij klanten niet alleen adviseren om deskundige detailhandelaars te raadplegen alvorens een hifisysteem te kiezen, maar ook een soortgelijke route te nemen bij de keuze voor een Home Theater.
Flatscreen tv’s zijn gemeengoed geworden en de grote discount winkels domineren de verkoop hiervan. Dit ondanks dat bij deze winkels vaak de know-how van het product en de installatie ontbreekt. Maar al te vaak, resulteert dit erin dat de klant wel het ‘ruimtebesparings' aspect van de Flatscreen heeft bereikt, maar uit de beeld- en geluidskwaliteit geen voordeel haalt. Het door ons gevoerde beleid brengt met zich mee, dat detaillisten van onze producten training krijgen in het adviseren van de klant, het geven van demonstraties en het verkrijgen van installatie-expertise, die voldoet aan de verwachtingen van de onderscheidende klant.

Geniet van uw bezoek aan onze website en let daarbij vooral op de rubriek ‘nieuws’ .
Hierin staan de gegevens van de demonstraties die wij, en onze dealers, voor u organiseren. Wij willen immers de passie met u delen, een passie die ons meer dan 20 jaar geleden in de audio-business heeft doen stappen!

De producten:

NAIM,

Een passionele en gedreven interesse in muziek is de grondslag voor Naim Audio.
Hierdoor hebben we naar wij geloven de best klinkende range audio apparatuur kunnen ontwerpen en bouwen die in de wereld voor handen is.
Terwijl al onze producten op vele parameters getest en gemeten worden om objectief vast te stellen of ze de hoogste normen halen en liefst overtreffen moeten ze vooral in staat zijn het hart van de muziek te presenteren op een manier waar we zelf mee zouden willen leven. Hiervoor is een speciale en unieke mannier van onderdeel selectie en systeem ontwerp alsmede een hooggespecialiseerd productie proces vereist.
Deze aanpak heeft geleid tot het geloof bij muziek liefhebbers over de hele wereld dat onze producten geen gelijken kennen in hun verschillende prijsklassen.

We zijn altijd voorzichtig geweest met mode verschijnselen in de industrie en geloven in eerlijkheid tegenover onze klanten.
Een consistente top kwaliteit in muziek weergave, veiligheid en onovertroffen betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel hier op de fabriek in Salisbury.
De Naim gebruikers, waaronder wereld wijd, vele uitvoerende muzikanten zijn onze meest onderscheidende critici. Zij eisen simpel het allerbeste en we blij op deze uitdaging van hen dichter bij de muziek te brengen in te gaan met goed resultaat.

Uit ervaring weten de liefhebbers dat Naim geen producten uitbrengt tenzij deze werkelijk iets nieuws hebben toe te voegen en naadloos inpassen in de bestaande product reeks.

 QED,

Latham Audio is sinds een aantal jaren de distributeur van QED producten in Nederland. Op de volgende pagina's vindt u meer informatie over de QED producten, de dealers en u vindt een link naar de site van QED.

In 1973 richten Bob Abraham en Ian Vine QED Audio Products op en zetten daarmee de luidsprekerkabel in een heel ander licht. Tegen de tijd dat de QED 79 'strand' werd geïntroduceerd, werd deze kabel beschouwd al een serieus hifi component. Recent heeft deze kabel zelfs een 'lifetime achievement award' gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt door de Britse Audio Federatie en onderstreept de status van 'hifi-legende'.

In 1994 hebben we een groot wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van luidsprekerkabels op een hifi systeem. U kunt de resultaten lezen in "The Genesis Report" en horen iedere keer als u uw favoriete muziek beluistert met behulp van QED hifi kabels.Juist het feit dat QED in staat is om R&D tot zo'n hoog niveau te laten stijgen, heeft ervoor gezorgd dat een groot aantal QED producten door de wereldpers wordt genomineerd en gekozen als beste product en vele andere titels.

Dat heeft ertoe geleid dat QED wereldwijd te boek staat als een innovatief en technisch hoogstaand bedrijf. Het R&D team houdt de technologische vooruitgang bij door middel van computer gestuurde ontwerp technieken. Hierdoor kan QED producten blijven leveren die de beste prestaties leveren en daarbij uiterst betrouwbaar zijn.Niet voor niets raden veel van 's werelds beste hifi fabrikanten QED kabels aan voor hun hifi en home theatre apparatuur.

Quadraspire,

Quadraspire is een international bedrijf dat gevestigd is in de stad Bath in het zuidwesten van Engeland.Hier maakt een jong team, onder leiding van Nederlands ontwerper Eddie Spruit, eigentijdse meubels voor zowel Hi-fi apparatuur als Visuele apparatuur.De ontwerpen van Quadraspire zijn een innovatieve combinatie van functionaliteit en uitstraling in een onderscheidende stijl.Van het QKAV cabinet tot aan de Q4 tafel; Quadraspire kan voorzien in een totaaloplossing voor het discreet plaatsen van al uw apparatuur.

De kracht van Quadraspire is dat bepaalde meubels helemaal naar uw eigen keuze samengesteld kunnen worden.Door deze combi mogelijkheid en de eerder genoemde functionaliteit staat een Q4 tafel binnen een paar minuten in elkaar.

 Dynavector,

Dynavector is alom geprezen als producent van kwalitatief zeer hoogwaardige moving coil cartridges. Door gebruik te maken van zeer geavanceerde technologie en unieke productieprocessen biedt Dynavector de echte analoog liefhebber de mooiste producten.

Sinds de oprichting van Dynavector 25 jaar geleden, hebben de Moving Coil cartridges van dit merk wereldwijd naam gemaakt door de combinatie van innovatief design, geavanceerde productie technieken en een oneindig vertrouwen in de muzikale bron.

In dezelfde periode zijn juist vele nieuwe formaten zoals CD, SACD en DVDA de markt gaan domineren. Gelukkig zijn er nog vele audiofielen die vinden dat deze digitale bronnen nog veel te wensen overlaten in vergelijking met analoge opnamen. Zowel consumenten als opname studio’s blijven twijfelen over welk digitaal medium straks de standaard zal worden en wordt het muzikale erfgoed van de afgelopen 100 jaar in de waagschaal gesteld.Gelukkig is Dynavector nooit overstag gegaan en heeft zich niet laten verleiden tot de overstap naar de digitale industrie. Ze blijven hun unieke serie MC cartridges produceren volgens dezelfde hoge standaard van muziek reproductie die de vergelijking met iedere digitale bron kan doorstaan of zelfs kan overtreffen.

Neat Acoustics.

De fabriek van Neat Acoustics bevindt zich in Barnard Castle, wat zich in het Noorden van Engeland bevindt. Sinds 1989 worden hier luidsprekers ontworpen en gefabriceerd. De fabriek is opgericht door Bob Surgeoner, die zelf diverse muziekinstrumenten bespeelt.

Bob heeft in diverse muziekgezelschappen gespeeld met elk hun eigen muziekstijlen, zoals blues, rock, jazz, folk en bluegrass. Naast zijn passie voor muziek ontwikkelde hij ook een interesse in elektronica. Zijn beide interesses zorgen ervoor dat hij een passie heeft ontwikkeld voor de perfecte reproductie van muziek.

De afkorting NEAT staat voor North Eastern Audio Traders. Neat begon zijn bestaan als een audio winkel eind jaren tachtig. Bob ergerde zich aan de limieten van compacte luidsprekers die destijds verkrijgbaar waren. Hij was van mening dat hij zelf een betere luidspreker kon maken. Bob begon met experimenteren. Er ontstond een prototype dat in 1991 werd gelanceerd als een commercieel product. Deze luidspreker droeg de naam Neat Petite.

Deze geweldige luidspreker werd favoriet bij consumenten en audiowinkels. Zijn belangrijkste kenmerk was de manier waarop hij de luisteraar kon betrekken bij muziek, dit maakte hem tot een referentie voor veel muziekliefhebbers ongeacht zijn afmeting of prijs.

Vanaf de introductie van de Petite heeft Neat haar productlijn uitgebreid met een flink aantal succesvolle luidsprekers die allemaal ontworpen zijn volgens de principes van Neat. Neat luidsprekers zijn de enige commercieel geproduceerde luidsprekers die worden ontworpen door middel van het luisteren naar muziek.

De luidsprekerkasten van Neat luidsprekers zijn gefabriceerd volgens de hoogste standaarden. De handgemaakte luidsprekerkasten worden gebouwd in Yorkshire. Bekwame vaklui bouwen met trots en toewijding deze prachtig afgewerkte luidsprekerkasten voor Neat.

De cross-overs van Neat luidsprekers komen van vooraanstaande Europese toeleveranciers en worden op specificatie voor Neat geproduceerd. Zo ook de luidspreker units, deze worden geproduceerd op de specificaties van Neat en zijn voor niemand anders verkrijgbaar. Hierdoor heeft Neat grote controle over het eindresultaat en zijn de Neat luidsprekers werkelijk uniek te noemen.

Ontwerpfilosofie: De belangrijkste vraag bij het ontwerpen van een Neat luidspreker is; geeft het de essentie van de muziek weer? Veel commercieel verkrijgbare luidsprekers geven gelijkwaardige prestaties in een testomgeving, misschien klinken ze ook mooi. Toch stellen ze vaak teleur als het gaat om overtuigende prestaties op het vlak van muzikaliteit. Waarom?

Neat is van mening dat de parameters die gebruikt worden om de kwaliteit van een luidspreker te testen irrelevant zijn, dit omdat zij slechts deel uitmaken van het totaalplaatje. Muziek is veel meer dat een verzameling van geluidsfrequenties, er zijn andere factoren die van invloed zijn op de perceptie van muzikale prestaties. Volgens Neat is daarom de meest logische manier van het ontwerpen van luidsprekers, het luisteren naar muziek. Vanaf dat punt begint de ontwikkeling en wordt in tegenovergestelde manier de luidspreker ontworpen, dit in tegenstelling tot wat andere fabrikanten doen.

Muziek moet het ontwerp van een luidspreker dicteren, muziek is dus het belangrijkste gereedschap. Alle aspecten van het ontwerp worden gedaan op ‘het gehoor’. Metingen worden gedaan als referentie, maar zijn nimmer een richtlijn voor keuzes in het ontwerp. Dit tijdconsumerende proces neemt maanden, soms zelfs jaren in beslag voordat een luidspreker klaar is. Een uitgebreide collectie muziek van verschillende genres wordt gebruikt om de luisprekers te beluisteren tijdens het ontwerpproces. Niet alleen de hedendaagse cd wordt als bron gebruikt maar ook vinyl, daarnaast gebruikt Bob ook zijn eigen opnames als referentie. Tussen de luidsprekers van Neat en de apparatuur van Naim is een bepaalde synergie. Tijdens het luisterproces wordt vaak gebruik gemaakt van Naim apparatuur.

Ervaring heeft geleerd dat, gebruikmakende van dit unieke ontwerp principe, Neat luidsprekers muziek kunnen weergeven die het hart en de ziel van muziek op een manier kunnen weergeven zoals geen ander merk dat kan. Het accent van de verschillende Neat luidsprekers kan verschillen, maar de onderliggende prioriteit – muzikaliteit – bezitten alle Neat modellen.

 

Latham Audio BV
Belsebaan 3a
5131 PH, Alphen(N.Br)
Tel: 013-5082411
Fax: 013-5082617
E-mail: .