Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

DAC-V1 van Naim Audio op CES gelanceerd jan 2013

Afgelopen week heeft Naim Audio tijdens de CES 2013 zijn eerste DAC met Asynchrone USB ingang gelanceerd. De DAC-V1 is ontworpen voor de muziekliefhebber die zijn computer of MAC verkiest als zijn muziekbron in huis; zij verkiezen vaak een digitale muziekcollectie op basis van downloads. De DAC-V1 laat hen ervoor zorgen dat hun favoriete muziek op de best mogelijk manier afgespeeld kan worden. De DAC-V1 is de tweede Naim DAC in het assortiment van Naim en is onder de veel geprezen Naim DAC gepositioneerd.
De DAC –V1 is ook een digitale voorversterker met vijf S/PDIF digitale ingangen, een volumebediening en hoogwaardige hoofdtelefoonversterker; marktonderzoek gedaan door Naim heeft naar voren gebracht dat steeds meer liefhebbers muziek beluisteren via een hoofdtelefoon.
 
Tegelijkertijd heeft Naim ook een nieuwe compacte eindversterker gelanceerd, de NAP 100. Deze eindversterker levert 50W bij 8ohm – genoeg om de meeste kamers te vullen met geluid – en samen met de DAC-V1 vormt dit samen een compact en aantrekkelijk muzieksysteem. Naim’s UnitiServe harddisk speler/server met CD ripping is ook een ideale match en zou gezamenlijk ideaal kunnen fungeren als 3-box systeem met alle mogelijkheden van dien.
Het compacte ontwerp van de DAC-V1 is ideaal te plaatsen op elk bureau naast uw computer en uiteraard voor optimale prestaties op het Naim Fraim.
 
 
Belangrijkste kenmerken
 1 x high-speed asynchrone USB ingang tot maximale 24bit/384kHz
 5 x S/PDIF ingangen tot maximal 24bit/192kHz (1xBNC, 2xRCA, 2xTOSLINK)
 Vaste of volume geregelde analoge uitgang op Cinch en DIN
 Zero S/PDIF Jitter ontwerp in overeenstemming met de originele NAIM DAC
 Door Naim zelf ontwikkelde digitale filtering met 16 x oversampling
 SHARC ADSP21489 DSP voor digitale filtering en zero S/PDIF jitter
 Classic reeks voorversterker met hoogwaardige gain stage componenten
 Hoogwaardige Burr-Brown PCM1791A DAC, zoals in de NDX en SuperUniti
 Enkelvoudige Klasse A hoofdtelefoonversterker. ¼ inch hoofdtelefoonuitgang
 Galvanisch geïsoleerd – optische isolatie tussen digitale en analoge secties
 Naim’s digitaal bediende analoge volumebediening voor prestatie en precisie
 Lineaire voeding met 210V voeding, met windingen voor digitaal, DAC en analoog
 Minimaal systeemeisen zijn OSX 10.7 en hoger of Windows 7, 8 en XP
 Bit perfect getest
 Aarde schakelaar voor optimale prestaties
 Upgradeable software
 OLED display om instellingen aan te passen en controleren van inkomende bit-rates
 Bediening via afstandsbediening en toetsen voorzijde
 DAC-V1 kan de speelfuncties en volume van uw computer bedienen
 Compact non-magnetisch, non-resonerend chassis
 Gebouwd en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk
 
 
NAP 100 kenmerken
 Compact ontwerp
 Classic Naim discreet transistor ontwerp eindversterker
 50W per kanaal bij 8 ohm (100W bij 4ohm)
 Dual mono ontwerp
 Hoogwaardig component gebruik
 Lineaire voeding met grote ringkern trafo
 Compact non-magnetisch, non-resonerend chassis
 Gebouwd en ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk
 
Meer over Asynchroon USB Digitale audio is meer dan alleen de data van - 0 en 1’en – ervoor zorgen dat elke sample rate nauwkeurig overeenkomt met het juiste uitgangsvoltage. Ook vitaal voor het behalen van de hoogste kwaliteit is timing. Wanneer de tijdsinterval varieert – beter bekend als jitter – wordt de sinus van het uitgangssignaal verstoord. Om dit te voorkomen wordt de master klok die het proces controleert geplaatst naast het DAC circuit. Asynchroon USB zorgt ervoor dat dit proces wel goed werkt omdat de data als het ware getrokken wordt uit de bron, in andere gevallen wordt het digitale signaal geduwd naar de interface onder leiding van een inferieur en separaat geplaatste klok in de computer.
 
Naim heeft bij de ontwikkeling samengewerkt met Audiophileo, de specialist op het gebied van Asynchroon USB. Hun expertise heeft ervoor gezorgd dat de ontwikkelingstijd sterk werd teruggebracht en dat er 100% ondersteuning was vanuit alle computers en besturingssystemen.
Meer over isolatie Computers zijn apparaten die veel ongewenste noise genereren. Zij beschikken over snelle processoren en schakelende voedingen die veel RF noise genereren, wat nadelig is voor elk audiosignaal. De DAC-V1 is geïsoleerd van deze ongewenste problemen. De 5V voeding van de USB kabel wordt niet gebruikt door de DAC-V1. De USB aarde is gefilterd. De digitale en analoge onderdelen van de DAC-V1 zijn geïsoleerd van elkaar door optische isolatoren. Hierdoor kan de ongewenste noise niet worden doorgegeven.
 
Meer over zero S/PDIF jitter design De DAC-V1 is niet vatbaar voor jitter problemen van S/PDIF en reduceert de jitter van Asynchroon USB door het lezen van de data in een ‘draaiend’ data RAM buffer. Deze is geheel onafhankelijk van zijn timingsignaal en tijdens het uitlezen wordt de data opnieuw geklokt door 1 van 1024 oscillatoren met extreem lage noise. Anders uitgelegd, het ‘draaiend’ geheugen is goed te vergelijken met een draaiende CD die rauwe data aanlevert die vervolgens wordt herklokt. De frequentie waarbij het geheugen gevuld en geleegd wordt is geregeld door de DSP. Deze selecteert vervolgens automatisch de oscillator die past bij de gemiddeld gemeten frequentie van het inkomend signaal. De data die vervolgens de digitale filtering en DAC bereikt is dan compleet geïsoleerd van het inkomende S/PDIF of USB jitter.
 
De DAC –V1 is ook een digitale voorversterker met vijf S/PDIF digitale ingangen
 
De DAC-V1 buffering en digitale filtering wordt verwerkt door een krachtige SHARC DSP chip die draait op een door NAIM ontwikkelde code die vervolgens een zeer hoogwaardige 40-bit floating-point digitale filter aanstuurt. Het filter oversampled 16 keer op 44.1kHz en 48kHz.
Meer over de klasse-A hoofdtelefoonversterker Naim heeft een lange historie als het gaat om het gebruik van discrete transistors, enkelvoudige klasse-A versterkers voor al zijn voorversterkers. Deze technologie wordt nu ook toegepast in de hoofdtelefoonversterker van de DAC V-1. De hoofdtelefoonversterker gebruikt op slimme wijze de voorversterker uitgangsversterker om een hoofdtelefoon aan te sturen. Wanneer een hoofdtelefoon wordt aangesloten, wordt automatisch de stroomlevering 5x versterkt voor het dynamisch aansturen van bijna alle hoofdtelefoons ook die met een hoge impedantie. Deze hebben vaak grote voltage schommelingen nodig voor een open en dynamisch geluid. Het resultaat is dat de audio stages zo simpel en puur mogelijk zijn gehouden voor normaal- en hoofdtelefoongebruik.
 
Enkelvoudige Klasse-A is reeds lang bekend om zijn natuurlijke geluidskwaliteit en levert nagenoeg geen crossover verstoring. Het grootste nadeel is zijn inefficiëntie, echter om een hoofdtelefoon aan te sturen is dit niet belangrijk zodat alle voordelen maximaal gebruikt kunnen worden. De meeste hoofdtelefoonversterkers zijn klasse A-B, waarbij het uitgangsstage is verdeeld in tweeën. 1 gedeelte duwt en de andere trekt. Bij klasse-A ontmoeten ze elkaar in het midden wat zorgt voor een buitengewoon natuurlijk geluid.
 
Prijs en levering
De DAC V-1 zal naar verwachting 1750 euro en de NAP-100 900 euro gaan kosten.
Wij verwachten de producten medio maart in de winkel.
 
Latham Audio
Belsebaan 3-3a
5131 PH Alphen (NB)
Tel: +31 (0)13 5082411
Algemeen:
Website: www.lathamaudio.nl