Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Air Field Equalizer model 2014 van Creaktiv Systems door John van Polen jan 2014

De Air Field Equalizer model 2014 van Creaktiv Systems. Laat er licht zijn … .
Al eerder heb ik op deze website de even bizarre als effectieve accessoires van het Duitse Creaktiv Systems onder de aandacht gebracht. In de maand februari van 2013 bezocht ik een workshop te Alkmaar (zie [1]). Deze ervaring was voor mij aanleiding de producten in de zogeheten demokoffer uitvoerig te testen (zie [2]). Inmiddels hebben vele van de testobjecten hun weg naar mijn drie beeld- en geluidssystemen gevonden. Maar daarmee was de koek nog niet op. Importeur Ron Kemp van het Amsterdamse Kemp Elektroniks wees mij namelijk op een nieuwe uitvoering van een vinding van Creaktiv Systems die niet in de demokoffer past: de Air Field Equalizer model 2014 (kortweg aan te duiden met AFE 2014). Daar moest ik uiteraard het fijne van weten!

De Air Field Equalizer model 2014
De crux van de aanpak van Creaktiv Systems zit ‘m in de zogeheten ci2p behandeling die de accessoires hebben ondergaan. Na deze behandeling hebben de materialen als het ware “ontstorende eigenschappen” gekregen, hetgeen het mogelijk maakt “elektrosmog” effectief en blijvend te bestrijden. Voor meer informatie over deze technologie verwijs ik naar de eerdere artikelen en de websites die onder zijn vermeld. Ik wil mij nu verder bezighouden met de klankmatige effecten van de AFE 2014. Waar hebben we het over? In essentie over … een schemerlamp! Maar wel een zeer bijzondere. Zowel de LED-lamp (verbruik slechts enkele Watts) als het voetplaatje van zwart glas hebben de ci2p behandeling ondergaan. Daarom kan de AFE 2014 via het uitgezonden licht de gehele ruimte “informeren”, zoals Creaktiv Systems het formuleert. De ruimtelijke verschillen in niveau van elektrosmog zouden op deze wijze worden verminderd; de ruimte wordt dus homogener. Dit zou dan weer een gunstig effect hebben op de voortplanting van geluidsgolven. Bent u er nog? Vindt u dit vaag en ongeloofwaardig? Feit is dat het effect van de AFE 2014 en de andere producten van Creaktiv Systems meetbaar is. Een betrekkelijk eenvoudige veldsterktemeting volstaat. Maar daarmee is natuurlijk nog niet aangetoond dat de AFE 2014 muziek beter laat klinken. Gelukkig bestaat ook daarvoor een zeer nauwkeurig meetinstrument. Precies: het gehoor van de toegewijde muziekliefhebber. Wij gaan dus luisteren.

Ruimtelijker, milder, natuurlijker …
De AFE 2014 is met behulp van de duidelijke gebruiksaanwijzing eenvoudig te installeren en ziet er in mijn beleving chique uit. Met de bijgeleverde afstandsbediening zet je ‘m aan en uit en kun je de kleur en de intensiteit van het licht regelen. Je kunt de kleuren zelfs afwisselend voorbij laten trekken … maar we staan niet op de kermis, dus deze ongein is aan mij niet besteed. Naar verluidt werkt het met blauw licht het best; de luistertest is daarom met blauw licht met de maximale intensiteit uitgevoerd. Hoe bizar dit product ook moge wezen: het is na inschakeling van de lamp direct duidelijk dat er “iets” is gebeurd met de sound. In feite zijn de effecten velerlei en dat maakt het moeilijk een en ander helder onder woorden te brengen. Ik doe een poging. Het geluid wordt ontdaan van harde en scherpe kantjes, wordt milder in de goede zin van het woord, waardoor het opeens iets minder luid lijkt en je de volumeknop iets wilt opdraaien. De ruimtelijkheid neemt duidelijk toe: de focussering van zangstemmen verbetert en er lijken allerlei grenzen weg te vallen. Het lijkt er sterk op dat er meer infomatie behouden blijft van de akoestiek van de opnameruimte en dat maakt de beleving van de muziek beduidend “echter”. Er zijn ook meer subtiliteiten te horen rond toonvorming en het doorklinken van tonen, met name bij piano. Ook de definitie van het timbre van akoestische instrumenten lijkt nog iets te verbeteren. Steeds is er sprake van een lagere ruisvloer en meer rust. Een ander zeer in het oog (c.q. oor) springend effect is dat instrumenten en muzikale lijnen meer gelijkwaardig worden. Een sceptische bezoeker fronste de wenkbrauwen en mompelde met enige tegenzin: “Ik hoor nu toch wel meer muziek …”. Zo is het maar net. Tot slot valt mij op dat een ingeschakelde AFE 2014 ook het beeld van mijn tien jaar oude Philips Pixel Plus TV niet ongemoeid laat: ik registreer meer kleurcontrast en een fractie meer rust en scherpte.

Conclusie
Zonder iets te willen afdoen aan de positieve effecten van de producten in de demokoffer, ben ik geneigd de Air Field Equalizer model 2014 te beschouwen als de topper in het assortiment van Creaktiv Systems. Een serieuze muziekliefhebber met een kostbaar high end systeem kan in feite niet om de wonderbaarlijke schemerlamp heen. De toegenomen verfijning en ruimtelijkheid zij n volgens mij niet te missen. Toch nog even een kanttekening: geen enkele accessoire kan fundamentele problemen van een installatie oplossen. De AFE 2014 is nou typisch zo’n product dat een hoogwaardig en evenwichtig systeem het laatste duwtje geeft in de richting van fascinerend realisme en schoonheid van klank. Een accessoire voor een doelgroep dus. Maar dat doet aan de waarde van dit originele product niets af. Warm aanbevolen.

Door John van Polen

Informatie
www.kempelektroniks.nl
www.gabriel-tech.de
www.creaktiv-systems.com

( 1 ) Link alkmaar Show

( 2 ) de demo koffer