Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Visonik David 5001 IX Waarom is een aluminium behuizing beter. july 2011

Waarom is een aluminium behuising beter? Wat zijn de voordelen van een injection moulded diecast housing/casing ? Men kan zich inderdaad de vraag stellen. Hieronder ontdekken we waarom het een zeer interessant alternatief is om te gebruiken bij het produceren van kleine luidspreker units.

Aluminium heeft ontelbare voordelen, we zetten ze hier even op een rij: het wordt niet aangetast door vocht, chemische stoffen, het roest of rot niet, kan niet kromtrekken, bezit een grotere stijfheid dan kunststof en hout, het is niet ferromagnetisch en heeft een zeer lange levensduur,...

Voor de Visonik David 5001 IX biedt aluminium een stevig en innerte behuizing aan. Het frontpaneel, dat eveneens uit één stuk aluminium is gegoten, is het beste materiaal voor een foutloze ondersteuning van woofer en tweeter. Aluminium legeringen worden evenals gebruikt bij het fabriceren van luidsprekerkorven (Zamak: samenstelling van Zink, Aluminium, Magnesium en Koper) waar de medium of bass woofers worden in genesteld. Door het gebruik van een uit-één-stuk-gegoten chassis haal je het onderste uit de kan van alle andere aanwezige componenten. De boven, rear, onder of zijpanelen gaan nooit in push-pull meetrillen.

Plastiek mouldings vertonen veel fouten, ze kunnen kromtrekken omwille van de samengestelde gebruikte materialen en kunnen vervormen door inwendige druk. Deze mouldings zien er wel cosmetisch heel goed uit en zijn eenvoudig te gebruiken voor overmold, multicavity of inserts.

Hieronder bekijken we wat er inwendig aan te pas komt bij de David 5001ix luidsprekers. De injection moulded (spuitgieten), verzegelde casing bestaat uit twee delen, een zwaar chassis (de behuising) en een zwaar frontpaneel.Eerst moeten er 5 van de 10 torkx vijzen losgevenzen worden van frontpaneel, daarachter bevindt zich het binnenste van de behuising. De filter zelf zit moervast op de achterwand bevestigd met een draadstang die doorheen de self van de filter is opgebouwd. Daar bevindt zich een simpel Men ziet meteen dat het gaat over een 2-weg systeem van goede kwaliteit. Het achterste gedeelte van de 25mm softdome tweeter vertoont rondom de magneet het gebruik van een soort viskeus neopreen absorberende laag.

De 10 cm woofer is voorzien met een neodymium magneet, de woofer gebruikt de PowerMove technologie (grote konus uitslag) en heeft een korf uit een anti resonantie legering. Deze gesloten box monitor verdraagt 100 watt in piek, voor een aanbevolen versterker vermogen van 15 tot 100 watt.

De geïntegreerde luidsprekers connectoren (bornen) maken het gemakkelijk losse luidsprekerkabel aan te koppelen, daardoor behoud men ook de nuttige afstand achteraan tegen de muur. De speciale pro-monitor style bevordert de nog lage resonantie, negeert interne staande golven en zorgt voor een optimaal klankgedrag.
Het is een verfijnde en krachtige performer die net zo vertrouwd is met het afspelen van high-powered film soundtracks als met de meest delicate muziekopnames.

De compacte, miniatuur luidsprekers kunnen worden geïnstalleerd op een boekenrek of ander meubilair (staand of liggend). Ze kunnen gemonteerd worden op een wand of plafond door midel van een brede U-handle, ze nemen weinig ruimte in en bieden een flexibele plaatsing (verticaal of horizontaal). Het Visonik logo, dat op de metalen grille is bevestigd, kan heel eenvoudig verplaatst worden zodanig dat hoe de speaker ook wordt geplaatst, het logo altijd goed zit. Deze luidsprekers zijn zeer gemakkelijk te sturen en blijven ongelooflijke waarde voor het geld. Ze zijn verkrijgbaar in mat zwart of wit glans, Tiny speakers - Giant sound!

Als men de markt van de aluminium diecast luidsprekers bekijkt, kunnen we snel tot conclusie komen dat de Visonik David 5001 IX bijna de helft goedkoper is dan zijn concurrenten. Nochthans heeft de Duitse fabrikant Visonik voor de nieuwe David’s nog steeds geen kwaliteits compromissen gemaakt, ze zijn zelfs beter als voorheen. Dank zij het voortbrengen van deze uitstekende kwaliteits producten groeit het Visonik dealersnet weer in België en Nederland.Het David gamma is ook tegen het einde van het jaar aan een uitbreiding toe: de grote broers van de little David's komen eraan !

 http://www.belram.be/