Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

John van Gent Magic Link Gold 24KT interlinks door John van Polen

John van Gent Magic Link Gold 24KT interlinks    Het is al goud dat er blinkt … en klinkt! 

Het is alweer ruim vijf jaar geleden dat ik kennismaakte met John van Gent en de handgemaakte bekabeling die hij onder dezelfde naam op de markt brengt. Mijn eerste review van “het oermodel” interlink Magic Link dateert van juni 2010 [1]. Sindsdien heeft Van Gent mij meermalen versteld doen staan.

De interlinks hebben de afgelopen jaren een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt richting absolute high end. Inderdaad kan Van Gent inmiddels muziekliefhebbers met de meest exclusieve audiosystemen tot z’n vaste klanten rekenen. De doorbraak kwam wat mij betreft met de Magic Link Reference Plus die van het oermodel verschilt door de toepassing van fraaie (en kostbare) Furutech Rhodium connectoren en katoen (!) als extra isolatie [2]. De koek was hiermee nog niet op. In maart 2013 had ik de eer beide versies van de Magic Link Ultra te testen; in deze cost-no-object interlinks had Van Gent zijn gehele kunnen samengebald, hetgeen mij deed spreken van “Een orgie van hoogwaardige materialen” [3]. Orgie of niet, het was direct duidelijk dat deze fraai ogende kabeltjes tot de absolute top moeten worden gerekend en ondanks de op het eerste gezicht wat stevige prijsstelling kunnen concurreren met typen van vooraanstaande merken die nog aanzienlijk meer kosten.

John van Gent 24K gold

Kan het echt beter?
Sindsdien speelde ik dus in mijn tweede stereoset naar volle tevredenheid met een speciaal voor mij gemaakte versie van de Magic Link Ultra interlinks. Ik had het idee dat de koek nu wel op was en dat deze verbinding het volledige klankpotentieel van de Marantz componenten wist te realiseren. Als Van Gent al iets nog beters zou kunnen maken, zou dat voor deze set te veel van het goede worden … . Ik was dan ook niet direct heel enthousiast toen Van Gent mij onlangs mailde met de mededeling dat hij weer een geheel nieuwe configuratie had bedacht, namelijk een interlink met een signaalgeleider van … puur goud (24KT)! Juist ja. Puur goud, alsof het niets kost. De volgende vragen schoten door mijn hoofd. Overdrijft Van Gent nu niet wat? Weet die kerel niet van ophouden? Als goud als geleider meerwaarde heeft, waarom passen andere fabrikanten dat dan (vrijwel) niet toe (ook niet in de allerduurste typen)? Zou dat nieuwe draadje nu echt beter klinken dan de inmiddels allerwegen bejubelde Magic Link Ultra? Nou ja, laat maar horen dat ding. Na aansluiten van de nieuwe set interlinks tussen mijn Marantz PM-11S1 en SA-15S2 wist ik niet meteen wat ik ervan vinden moest. Ik vond de sound die deze JvG Magic Link Gold 24KT interlinks aan mijn set ontlokte nogal “apart”, in ieder geval duidelijk verschillend van het directe, stevige no-nonsene geluidsbeeld dat ik van de Ultra Zilver/Goud gewend ben. Ik moest duidelijk even wennen c.q. mijn referentie ontwennen en zogezegd opnieuw leren luisteren. Daarnaast heeft de ervaring mij geleerd dat een nieuwe kabel of component altijd moet “inspelen”. Oordeel dus nooit te snel. Geleidelijk aan kon de nieuwe sound mij meer en meer bekoren en kon ik de verschillen benoemen.

Luisteren naar de JvG Magic Link Gold 24KT
Vergeleken met de Ultra klinkt de nieuwe Gold 24KT duidelijk meer verfijnd met fraaiere klankkleuren, beduidend milder in het hoog en hoge midden, meer gedetailleerd, schoner, sneller en opener. Ik hoor aanzienlijk meer “kleine geluidjes” die muzikaal niet altijd onbelangrijk zijn en die de weergave een ongekend realisme meegeven. Het laag is nóg minder vet, nóg strakker en heeft meer kleur. De weergave is lichtvoetiger, bij het speelse af, alsof het de set geen enkele moeite kost de meest complexe muziek weer te geven. Dit maakt het luisteren bij alle detaillering tot een ontspannende aangelegenheid. Met de nieuwe interlinks klinkt deze set gewoon “lekker” en probleemloos, op een manier die ik met geen enkel ander draadje zo heb ervaren. Zeer opvallend is ook dat songteksten opeens veel beter verstaanbaar zijn. Zo kon ik met de Ultra niet alles verstaan van de bekende CD “The road to Escondido” van onze vrienden JJ Cale en Eric Clapton. Met de Gold 24 KT ertussen versta ik elk woord. Voor de goede orde: die songteksten interesseren mij bar weinig; ik kende die woorden dus niet al. Enkele dagen na het aansluiten wilde ik nog even aan half uurtje luisteren; daarna was ik iets anders van plan. Vier uur later zat ik er nog. Dan is verder geleuter over audiofiele parameters overbodig en weet je dat het goed zit. Deze nieuwe interlinks moet ik hebben, ongeacht de kosten. Het klankpotentieel van de tweede set blijkt altijd weer hoger te liggen dan gedacht. Die maffe Van Gent heeft het ‘m weer geflikt! Is de Ultra hiermee waardeloos? Nee, uiteraard niet. Alles wat ik over de Ultra heb geschreven in die eerdere review blijft onverkort geldig. De Ultra heeft andere kwaliteiten dan de Gold 24KT en kan bij enkele plaatjes zeer goed uit de verf komen, maar “overall” en vanuit audiofiel standpunt bezien is de nieuwe Gold 24KT beter. Dat dunne gouden geleidertje zorgt kennelijk voor een heel fijne en aparte sound, namelijk zowel heel gedetailleerd als heel mild. Het ziet er dus toch naar uit dat goud als geleidermateriaal echt iets kan toevoegen … .

Hoe zit het in elkaar?
Voor de volledigheid onthul ik nu even de details van de nieuwe configuratie voor de RCA-RCA variant. De signaalgeleider is dus van goud 24KT en 0,3 mm dik; de retourgeleider is van het bekende zilver/goud en 0,5 mm dik; beide geleiders zijn cryogeen behandeld en zitten in Teflon tubes die worden omhuld door een mantel van … zijde! Daaromheen zit een gevlochten vertinde mantel die aan één kant met de retourgeleider is verbonden. Daar weer overheen zit een mantel van gevlochten katoen en tot slot zit dit alles in een gevlochten vertinde koperen/kunststof mantel die dient als extra afscherming. Als connector wordt de hoogwaardige FP-110 Gold van Furutech ingezet. Een logische vraag is of deze constructie enigszins een verklaring kan bieden voor de buitengewone prestaties van de nieuwe interlink. Verscheidene kabelfabrikanten hebben White Papers gepubliceerd waarin ik twee fenomenen kan ontdekken die hier waarschijnlijk een rol spelen. Ten eerste is daar het bekende skin effect. Dit is het verschijnsel dat wisselstromen geneigd zijn aan de buitenkant van een geleider te lopen en wel des te sterker naarmate de frequentie hoger is. Dit fenomeen maakt de (complexe) impedantie van de kabel frequentie-afhankelijk, hetgeen tot fasefouten en daarmee versmering van het muzieksignaal leidt. Uiteraard heb je hier minder last van naarmate de geleider dunner is. Welnu, de gouden signaalgeleider is het dunste draadje dat John van Gent ooit heeft gebruikt. Daarnaast is er de invloed van de wisselwerking tussen geleider en isolatie. Isolerend materiaal dat tegen een geleider aan zit, gedraagt zich als condensator, zodat er sprake is van opslag van elektrische energie die met een zekere vertraging weer wordt afgegeven. Ook dit fenomeen kan alleen maar tot versmering van het muzieksignaal leiden. Welnu, de dunne gouden signaalgeleider zit relatief ruim in z’n jasje -de Teflon tube- en “ziet” dus voornamelijk lucht. En een isolator met minder wisselwerking dan lucht is er niet. John van Gent gaat trouwens voornamelijk empirisch en intuïtief te werk; in dit geval er dus ook vanuit de gangbare theorie rond bekabeling veel voor het ontwerp te zeggen. Het uiterst snelle en nauwkeurige karakter van de Magic Link Gold 24KT moet tenslotte een oorzaak hebben. Tot slot zal de lezer begrijpen dat er geen luidsprekerkabels en lichtnetkabels komen met gouden geleiders; deze serie zal dus beperkt blijven tot interlinks.

Conclusie
Met de JvG Magic Link Gold 24KT interlink heeft John van Gent een product in handen dat het luisteren naar een goed audiosysteem een nieuwe dimensie kan geven. Deze interlink is naar mijn mening direct het meest bijzondere item in zijn assortiment. De obligate aanbeveling vervang ik deze keer daarom door een waarschuwing: luisteren = kopen!

John van Polen


JvG Magic Link Gold 24KT series
Type Furutech Connector Prijs per 100 cm
RCA-RCA FP-110 Gold € 1380 *
XLR-XLR FP601, FP-602 Gold € 1480 *
Phono RCA-RCA FP-110 Gold € 1380 *
Phono RCA-Rechte TAC FP-110 Gold, FP Din Rhodium € 1495 *
Phono RCA-Haakse TAC FP-110 Gold, FP Din Rhodium € 1495 *
Meerprijs alle typen per 5 cm € 30 *

 http://jvg-kabels.nl/

Referenties
[1] Magic Link_interlink

[2] Magic_Link_Reference

[3] Magic_Link_Ultra

* Voor de actuele prijs neem contact op met uw leverancier.