Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

John van Gent Magic Link Reference Op de verbinding komt het aan UPDATE sept 2010 John van Polen

MagicLink interlink van John van GentJohn van Gent Magic Link Reference: Op de verbinding komt het aan! Enkele jaren geleden baarde een Duits audiomagazine opzien met een bizar ogende test. Onze vrienden hadden namelijk verscheidene lichtnetkabels afgemonteerd met hoogwaardige stekkers van vele fabrikanten en de klankmatige verschillen onderzocht -let wel, met name die  tussen de stekkers! Nu was ik er al van overtuigd dat een stevig geconstrueerde en zwaar vergulde stekker beter kan functioneren dan een stekkertje van de HEMA, maar dit ging wel wat ver.

Dat deze insteek toch geen onzin hoeft te zijn, bleek mij korte tijd later bij een test van de beste lichtnetkabel van Kemp Elektroniks, de Power Cord Reference. Van dit fraaie netsnoer bestaat ook een zogeheten “Hummer” versie die is voorzien van zeer dure, loodzware en uit kostbare metalen vervaardigde stekkers van het bekende accessoiremerk Furutech. Een korte vergelijking aan een versterker van Pass Labs bracht aan het licht dat de Hummer niet zo’n klein beetje beter is dan de ook al erg goede standaardkabel: op paramaters als detaillering, kracht en diepte van het laag en afbeeldingsgrootte was het verschil zonneklaar.

In juni 2010 heb ik de Magic Link interlink van John van Gent besproken en warm aanbevolen. Deze is standaard voorzien van stevige “look-a-like Furutech” schroefconnectoren. Maar wat zou er nu gebeuren als deze worden vervangen door de originele FP-108 Rhodium connectoren van Fururech? Zou deze kabel er dan ook hoorbaar op vooruit gaan? Op mijn verzoek voerde Van Gent deze ingreep onlangs uit; de Magic Link Reference onderscheidt zich op het oog dus uitsluitend van de gewone Magic Link door het opschrift “Furutech” op de connectoren. John van Gent liet nog weten dat naast het verschil in toegepaste materialen de FP-108 aan de kabel is geschroefd en de look-a-like is gesoldeerd. En sinds Johan Cruijff weten we dat het gaat om de details.

Al direct na het aansluiten tussen de Marantzen PM-11 en SA-17 kreeg ik de indruk dat de “exotische” connectoren van de Magic Link een andere kabel hebben gemaakt. Al voor de inspeelperiode was er in mijn beleving sprake van een wat voller, kleurrijker en informatiever middengebied, van een minder opdringerig hoog (softer, in de goede zin van het woord) en van een meer ingetogen presentatie. Het laag klonk aanvankelijk wat bescheiden en iets aan de slappe kant, maar dat werd met de dag beter.

Op het moment van schrijven zijn we twee maanden verder en is de Reference helemaal ingespeeld. De conclusie kan niet anders zijn dan dat de verbetering ten opzichte van de standaarduitvoering verbazingwekkend groot is. De Reference klinkt milder en biedt nog meer verfijning, zonder dat het ten koste gaat van de dynamiek. In mijn set gaat de klank bij het afspelen van CD’s zelfs duidelijk de kant op van buizen en analoog. En waar ik bij de standaardkabel het laag bij bepaalde popmuziekjes moest wegdraaien, is dat bij de Reference niet altijd meer nodig. Het laag is snel en nauwkeurig en dringt zich niet op, hetgeen bijdraagt aan een uitstekende timing. Kort samengevat ervaar ik het klankbeeld als prima in balans en probleemloos en dat is met deze installatie bepaald wel eens anders geweest. De Magic Link Reference is de best presterende interlink die ik in deze set heb aangesloten en is dus een blijvertje.

Hoewel de keuze voor een interlink altijd afhangt van de apparatuur en de persoonlijke voorkeur en er dus nooit absolute uitspraken kunnen worden gedaan, ben ik er van overtuigd dat de Magic Link Reference van John van Gent voor geen enkele concurrent in zijn prijsklasse opzij hoeft te gaan en vele duurdere draadjes het leven zuur kan maken. De keuze tussen de Reference en de standaard Magic Link lijkt mij ook niet al te moeilijk … bijzonder warm aanbevolen.

John van Polen

Prijzen (ook andere lengtes leverbaar):

Magic Link standaard met imitatie Furutech connectoren:
50cm  325 euro
75cm    375 euro
100cm  425 euro
 
Magic Link Reference met Furutech FP-108 Rhodium connectoren:
50cm    410 euro
75cm    460 euro
100cm  510 euro

http://www.jvg-kabels.nl/