Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

John van Gent Magic Link Ultra Een orgie van hoogwaardige materialen John v Polen

John Van Gent Magic Link UltraJohn van Gent . Een orgie van hoogwaardige materialen.
Ontwerper en fabrikant van audiokabels John van Gent uit Tiel geldt zo langzamerhand als een vaste waarde in de vaderlandse hifi en high end scene. Ik heb inmiddels verscheidene van zijn typen gerecenseerd en elke keer weer was ik verrast door de uitstekende verhouding tussen kwaliteit en prijs, de fraaie en zorgvuldige afwerking en het nauwkeurige klankkarakter. Voor bijzonderheden over John van Gent, zijn werkwijze, de algemene opbouw van zijn kabels en wat dies meer zij, verwijs ik gemakshalve naar die eerdere recensies ([1] tot en met [5]).
Aanleiding voor dit artikel is de creatie van twee nieuwe interlinks waarin John van Gent zijn complete kennen en kunnen heeft samengebald en waarin nu eens niet kritisch is gekeken naar de kosten. Nee, deze keer ging het om het hoogst haalbare, om “cost no object”, om “non plus ultra”, om high end in het kwadraat zogezegd. Er zijn twee typen die uitsluitend verschillen in het materiaal van de geleiders -koper versus zilver/goud -; beide zijn verkrijgbaar in RCA (chinc) en XLR (gebalanceerd). De lengte kan door de afnemer worden aangegeven, hetgeen niet alleen een kleine kostenbesparing kan opleveren, maar ook onnodig signaalverlies vermijdt.
 
John van gent Magic Link Ultra
 
Een ware orgie aan materiaalgebruik 
Ten aanzien van het materiaal en de opbouw van deze nieuwe JVG Magic Link Ultra laat John van Gent het volgende weten:
“Het materiaal voor de Koper versie is 0,5 mm zuiver koper dat cryogeen is behandeld.
Het materiaal voor de Zilver/Goud versie is één streng zilver/goud en één streng puur zilver, beide van 0,5 mm. De twee strengen worden getwist tot één geleidende draad. Ook dit materiaal krijgt de cryogeen behandeling. De opbouw van de interlinks is als volgt: twee teflon tubes met geleiders worden in één siliconen tube getrokken. Hier komt een gevlochten koperen mantel overheen die op zijn beurt wordt ingepakt in een drie keer gevlochten gebleekte katoenen mantel. Het geheel wordt afgewerkt met een gevlochten vertinde koperen/kunststof mantel. De connectoren zijn van Furutech, namelijk de CF-102 Rhodium High End Performance voor de RCA versie en de CF-601 Rhodium en de CF-602 Rhodium High End Performance voor de XLR versie.”
Ik weet niet of het door deze opsomming voldoende naar voren komt, maar zowel materiaalgebruik als afscherming zijn extreem. Alleen al de Carbon-Rhodium connectoren van Furutech behoren tot de beste van deze planeet en worden zelden toegepast vanwege de hoge prijs. Neem een kostbare interlink van een Amerikaans topmerk en kijk eens kritisch naar de connectoren. Tien tegen één dat deze zich tot deze exemplaren van Furutech verhouden als een bakfiets tot een Bentley. En ik weet toevallig al een tijdje uit eigen ervaring dat connectoren in hoge mate bijdragen aan de uiteindelijke prestaties van een interlink, veel meer dan velen zich realiseren. Ten aanzien van de uiterlijke verschijningsvorm en de presentatie van deze interlinks heeft John van Gent zich overtroffen. Ze zien er werkelijk uit om door een ringetje te halen en ook de nette verpakking oogt zeer professioneel. De metalen huls waarin de typeaanduiding is gegraveerd, geeft het geheel nog extra cachet.
 
JOhn van Plen "kleine set" met John van gent interlinks
 
Een kleine maar fijne set
Deze fraaie interlinks hadden het zeker verdiend te worden aangesloten in de high end set in mijn woonkamer, maar ik heb daar toch om de volgende redenen van afgezien:
- de achterkant van de voorversterker is moeilijk bereikbaar
- ten tijde van de test kon ik even niet beschikken over mijn beste digitale bron
- deze set is gedurende vele jaren zorgvuldig “getuned” op basis van bekabeling van MIT; een enkele “vreemde eend in de bijt” verstoort dan al snel de balans en komt niet optimaal tot z’n recht.
De interlinks zijn derhalve beluisterd in het kleine stereosysteem in de studeerkamer. Nou ja, klein … de afgelopen jaren zijn er in deze installatie vele verbeteringen doorgevoerd die hebben bijgedragen aan een volwassen sound met veel verfijning. In het bijzonder zijn de JMLab Electra 906 luidsprekers van een veel hoger niveau dan werd gesuggereerd door de afbraakprijs waarvoor ze rond 2005 werden aangeboden. In combinatie met een krachtige en hoogwaardige versterker, interlinks van topklasse en vastgeplakt op loodzware stands laten deze weergevers in een kleine kamer werkelijk weinig te wensen over. De kleinst denkbare verandering aan de set laten deze analytische felle kereltjes feilloos horen. De JvG Ultra’s in de XLR versie konden in deze set de strijd aanbinden met de ook lang niet verkeerde Magnum M1 interlinks van MIT die de verbinding vormen tussen de DAC van PS Audio en de versterker van Marantz. Die M1’s schijnen ooit nieuw rond de € 2500 gekost te hebben; gelukkig heb ik dat er niet voor betaald. Dergelijke interlinks in een set als deze lijkt misschien “kwalitatieve overkill”, maar niets is minder waar. Stop er maar eens een kabeltje uit een voordeliger reeks tussen en het verschil is overduidelijk. Goed, laten we nu eindelijk gaan luisteren!
 
 
De JvG Ultra in de kleine set
Uit nieuwsgierigheid en om een eerste indruk te krijgen, zijn beide JvG Ultra’s en de MIT Magnum M1 enkele keren kort afwisselend beluisterd. Wat hierbij direct opviel, is dat het drietal globaal van dezelfde kwaliteit is. De verschillen in klankkarakter zijn aan de subtiele kant; het lijkt meer te gaan om een kwestie van smaak dan om een noemenswaardig verschil in niveau. Welbeschouwd is dit al een enorm compliment aan John van Gent. De Ultra’s blinken weliswaar uit in hoogwaardig materiaalgebruik en uiterst zorgvuldige constructie, maar moeten uiteraard de unieke netwerktechnologie (“de kastjes”) van MIT ontberen. Dat ze dan toch tot een vergelijkbare prestatie kunnen komen, vind ik zeer opmerkelijk. Vervolgens is per type langer geluisterd om iets verstandigs te kunnen doorgeven over de verschillen in klankkarakter. In vergelijking met de MIT klinken beide Ultra’s nog een fractie informatiever en rustiger in het hoog en midden. De Zilver/Goud klinkt in mijn oren het best van drie. Een zeer beschaafde, schone, verfijnde en “gepolijste” sound, fraai in balans en ruimtelijk. Behoorlijk transparant ook, hetgeen zich bijvoorbeeld uit in optimaal verstaanbare teksten. Het klankkarakter doet mij erg denken aan Furutech zekeringen. De Furutech sound dus; kenners weten dan wel wat ik bedoel. Over de Koper ben ik iets minder enthousiast. De presentatie is wat rauwer, groffer. Een wat agressiever hoog en meer geprononceerd laag.
Je zou het ook kunnen omdraaien door te zeggen dat de koper “expressiever” is. Dat deze waardering geen exacte wetenschap is, maar uiteindelijk een kwestie van smaak, bleek uit een bericht van John van Gent van de strekking dat een andere ervaren luisteraar met een goed systeem de voorkeur gaf aan de Koper. Wellicht is er ook een relatie met de muzikale interesse. Liefhebbers van klassieke muziek die uit zijn op het uiterste aan verfijning zullen denkelijk beter af zijn de met Zilver/Goud, terwijl adepten van rock en pop uit vervlogen tijden die veel waarde hechten aan dynamiek en druk van oordeel kunnen zijn dat de wel erg nette en afgewogen sound van de Zilver/Goud ze te weinig bij de muziek betrekt en dus beter zijn geholpen met de Koper. Belangstellenden wordt dus aangeraden sowieso beide typen te beluisteren.
 
Sense of Music & John van gent Ultra Cables
 
De JvG Ultra bij Sense of Music
Onlangs was ik om een andere reden op bezoek bij de bekende speciaalzaak voor betere hifi en high end Sense of Music te Leiden en het leek mij een aardig idee ook daar de Ultra’s even aan te sluiten. Opperhoofd Ronald Spaargaren had een prima set staan met een soort ruimteschip van het mij onbekende merk Loit als CD-speler met verder elektronica van BAT en Channel Island en als weergevers een setje imposante VR35’s van Von Schweikert. De Ultra Zilver/Goud vond een plaatsje tussen CD-speler en voorversterker en het resultaat mocht er zijn. Het is natuurlijk altijd lastig de bijdrage van een enkel “touwtje” in een verder onbekende set te beoordelen; in ieder geval zie ik in mijn aantekeningen de volgende karakteristieken van de sound staan: makkelijk, los, warm maar niet té, rijk van timbre, informatief, snel, sfeervol. Het is mijn ervaring dat een minder goede interlink in een set als deze wel eens wat vertraging en vettigheid in het laag kan introduceren, maar daar was hier dus helemaal geen sprake van. De interlink van JvG zat hier kennelijk niet in de weg, maar leverde een bijdrage aan de moeiteloze presentatie van de ten dele ook complexe muziek. Helaas ontbrak de tijd voor een uitvoerige test en vergelijking met andere interlinks; niettemin zie ik deze sessie als een stukje onderbouwing van mijn conclusie.
 
Conclusie
Het heeft er alle schijn van dat John van Gent met de Magic Link Ultra is doorgedrongen tot de absolute top op het gebied van interlinks. De vraagprijs is stevig, maar op grond van het materiaalgebruik en de geheel handmatige productie zeker gerechtvaardigd. Er bestaan ongetwijfeld interlinks die een veelvoud kosten en het niveau van met name de JvG Ultra Zilver/Goud niet halen. Muziekliefhebbers met een topsysteem die het onderste uit de kan willen, doen er verstandig aan de gewezen instrumentmaker uit Tiel niet langer te negeren … .
 
Door John van Polen
 
Prijzen
Koper of Zilver/Goud:
RCA-RCA 75cm  € 1570 *      +/- 25cm € 75  *
XLR-XLR 75cm € 1670 *        +/- 25cm  € 75  *
 
 
 
* Voor de actuele prijs neem contact op met uw leverancier.
 
 
 
 
 
 
 
qualityhifi.nl