Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

MagicLink interlink van John van Gent betaalbare topklasse juni 2010 door John van Polen

MagicLink interlink van John van GentMagicLink interlink van John van Gent betaalbare topklasse juni 2010 door John van Polen.  Verscheidene positieve signalen deden mij besluiten tot een test van de nieuwe MagicLink interlink van John van Gent. Het zou een zeer aangename kennismaking worden. Een bekende vaderlandse audiojournalist beweert de laatste tijd met grote regelmaat dat het belang van bekabeling niet moet worden overdreven. Het zou gaan om kleine verschillen en bovendien zou je aan een kabel geen klankeigenschappen kunnen toekennen. De interactie met de apparatuur bepaalt het resultaat en dat zou allemaal maar onvoorspelbaar zijn. Een ieder die iets anders beweert, heeft geen verstand van natuurkunde, zo meent de goede man.

Dat laatste valt in mijn geval wel mee, want ik ben ooit afgestudeerd in dat vak. De redenering kan ik ook wel volgen, maar mijn inmiddels ruime ervaring met audio en bekabeling wijst toch echt in een geheel andere richting. In mijn beleving leidt het verwisselen van interlinks, luidsprekerkabels en lichtnetkabels vaak tot verschillen in klank die van dezelfde orde van grootte kunnen zijn als die tussen verschillende bronnen, versterkers en luidsprekers. Ook is er vaak wel enige relatie tussen de prijs van een kabel en de resulterende geluidskwaliteit. Natuurlijk zijn er producten met een opvallend goede verhouding tussen prestatie en prijs en zijn sommige draadjes veel te duur, maar uiteindelijk zal echte kwaliteit iets moeten kosten en moet er voor een installatie van hoog niveau een zeker budget voor bekabeling worden gereserveerd. In drie woorden: kabels hebben componentstatus.
 
Nu kan geen enkel kabeltje zelfstandig muziek maken. Heeft het dan zin te spreken over “de klank van een kabel”? Met andere woorden: kun je kabels überhaupt wel zinvol testen en vergelijken? Naar mijn mening wel. Want stel dat kabel A in installatie X de sound wat naar de warme kant trekt en dat kabel B het zaakje juist erg helder doet klinken. Ik heb nog nooit meegemaakt dat dit dan in installatie Y andersom is. In de praktijk blijkt de bijdrage van een kabel aan de sound van een systeem redelijk consistent te zijn en kun je in die zin wel degelijk een eigen klankkarakter aan een kabel toekennen. Een review van bekabeling geeft de consument dus de mogelijkheid van een voorselectie, maar is natuurlijk nooit een substituut voor zelf luisteren en oordelen.

Na deze algemene inleiding richten wij nu de aandacht op de nieuwste creatie van John van Gent. Met een achtergrond als instrumentmaker deed Van Gent zeven jaar geleden voor het eerst van zich spreken met een geheel zelfstandig geproduceerde interlink. Inmiddels is er naast interlinks een volledig assortiment leverbaar van alle denkbare verbindingen voor audiosystemen. De MagicLink is het topmodel van de interlinks en heeft al verscheidene enthousiaste reacties gekregen.

MagicLink interlink van John van Gent

Uit de informatie op de website valt op te maken dat de MagicLink een opbouw kent die mij onmiddellijk deed denken aan enkele modellen van het Amerikaanse topmerk AudioQuest. Er is namelijk ook bij de RCA-uitvoering sprake van symmetrische geleiders voor de “hete” en de “koude” aansluiting met daaromheen een afschermende mantel die aan één kant aan “koud” vast zit. De geleiders zijn dik en worden gescheiden door Teflon Tubes; het verschil met AudioQuest is dat bij John van Gent de geleiders bestaan uit de edelmetalen zilver en goud. De kabel is standaard afgemonteerd met stevige “Furutech-look” schroefconnectoren en kan tegen meerprijs ook worden geleverd met de originele Furutech FP-108 Rhodium connectoren.

Dat ziet er dus goed uit, maar toch wist ik niet wat ik moest verwachten toen ik het pakje met de kabel kreeg aangereikt. Zou een -met alle respect- knutselaar / hobbyist uit de Betuwe geheel op eigen houtje een interlink kunnen fabriceren die vergelijkbare draadjes van Amerikaanse topmerken naar de kroon steekt of zelfs overtreft? De eerste indruk na uitpakken is gunstig. De interlink is secuur afgewerkt en voelt ook vrij zwaar aan door de stevige schroefconnectoren die een optimaal contact met de aansluitbusjes garanderen. De MagicLink vindt zijn plaats tussen de Marantz PM-11 versterker en SA-17 SACD-speler van het kleine stereosysteem in de studeerkamer. De weergevers zijn van het type klein maar fijn, namelijk een set JMLab Electra 906 tweewegspeakers die wordt gevoed door de MIT Avt1 luidsprekerkabel. Laatstgenoemde is in mijn beleving een behoorlijk neutraal en probleemloos draadje dat een test van een interlink niet in de weg zal zitten.

In deze set zijn al vele interlinks uit de betaalbare klasse geprobeerd, met wisselende resultaten en -althans in mijn oren- doorgaans grote verschillen. Al vrij snel na het aansluiten ontstaat de indruk dat de MagicLink wel eens iets bijzonders zou kunnen zijn. Je moet zo’n nieuwe kabel altijd even de kans geven in te spelen en ook de toehoorder moet zich er even op kunnen instellen. Ziehier meteen mijn bezwaar tegen luistersessies waarbij in hoog tempo vele kabels worden aangesloten. De kabels kunnen zo snel niet optimaal klinken en de toehoorder die wordt overdonderd met indrukken ziet spoedig door de bomen het bos niet meer. Als je echt wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt, gun het dan even de tijd. Even lekker een weekje thuis proberen en dan weet je wel hoe laat het is.

Volgens de website draagt de MagicLink bij aan “een in het volledige spectrum ongekend zuiver en ongeremd geluidsbeeld” en dat vat het inderdaad wel aardig samen. Ik hoor een stille achtergrond, veel detail, een strak en relatief snel laag en zeer goed te volgen afzonderlijke instrumenten. Zang is goed verstaanbaar, altijd een goed teken. Ook wat betreft de dynamiek kom ik niets te kort. De sound is krachtig en toch ook zeer beheerst. De kabel doet geen gekke dingen en is relatief neutraal. Je krijgt de indruk dat je hoort wat er op het plaatje staat, zonder toegevoegde wolligheid, een teruggenomen hoog of dergelijke mooimakerij. Je zou de MagicLink “analytisch” kunnen noemen, maar dan in de goede zin van het woord. Dus geen kale technosound, maar een nauwkeurig en gecontroleerd geluidsbeeld. De MagicLink combineert daarom goed met de Marantz premium componenten, die ontegenzeggelijk aan de warme kant zitten.

Instrumenten hebben bij sommige opnamen andere "kleuren" dan ik gewend ben. Hoewel de beoordeling van dit aspect niet altijd even eenvoudig is -want ja, hoe staat het eigenlijk op het plaatje?- ervaar ik deze kleuren als authentiek. Zo is een piano een instrument waarbij hamertjes tegen metalen snaren timmeren. Op een goed systeem hoor je dat ook, zonder dat er irritante scherpte optreedt. De MagicLink zet de sound van een piano realistischer neer dan elke andere interlink die ik in deze set heb geprobeerd en dat is een groot compliment. Tot slot is ook de ruimtelijkheid in orde. Voor zover er iets op valt aan te merken, ligt dat denkelijk eerder aan de inherente beperkingen van het systeem zelve dan aan de MagicLink.

De conclusie is daarom eenvoudig: de MagicLink is een absolute topper in z’n prijsklasse en ook nog wel een aardig stuk daarboven. Ik heb meerdere interlinks beluisterd van rond de 400 euro die dit niveau niet haalden. Kennelijk is het in ons audiowereldje nog steeds mogelijk dat individuen met enthousiasme, inzet en kennis van zaken opeens met producten komen aanzetten die grote fabrikanten in verlegenheid kunnen brengen.
 
Naar aanleiding van deze test heb ik bij John van Gent een op maat gemaakte MagicLink voor de kleine set besteld. John van Gent maakt de interlinks standaard op maat en dat scheelt niet alleen in de prijs, maar vermoedelijk geldt ook voor de MagicLink het op zichzelf logische principe “hoe korter, hoe beter”. Op het moment van schijven luister ik naar mijn reeds aardig ingespeelde exemplaar van 60 cm en ik moet mij sterk vergissen als deze niet nog iets krachtiger en meer gedetailleerd klinkt dan het testexemplaar van 1 meter. Houd bij het vaststellen van de lengte wel rekening met de bocht die de kabel moet maken vanwege de stugheid van het materiaal. Als vuistregel zou ik bij de gemeten rechte afstand tussen de aansluitbussen 25 cm optellen.

Een ieder die op zoek is naar een nauwkeurige interlink voor een hoogwaardig stereosysteem, doet er verstandig aan de MagicLink te proberen. Zeer warm aanbevolen.

Website:
www.jvg-kabels.nl

Door   John van Polen