Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Review John van Gent Magic Link Phono Limited door John van Polen mei 2012

John van Gent Magic Link Phono Limited Edition. John van Gent flikt het ‘m weer!       Medio 2011 verbaasde John van Gent audiominnend Nederland met een nieuwe interlink van absolute topklasse die de naam Magic Link Reference Plus meekreeg. Mijn recensie van dit fraaie product is te lezen op de site van John van Gent (zie onder). Kort samengevat slaagde deze kabel (verder aan te duiden als “de Plus”) er in de Marantz Premium combinatie in mijn studeerkamer aan te zetten tot een wel bijzonder dynamische, levendige en schone sound. De Plus heeft inmiddels meer zeer positieve reacties uitgelokt. Deze kabel zou dan ook nog lang in mijn kleine systeem zijn kunsten hebben vertoond als hij niet door een onlangs gewijzigde opzet overbodig was geworden.

Een nieuwe phono interlink
Ik kwam op het idee de Plus te proberen als phono interlink in mijn hoofdsysteem, tussen een VPI Scoutmaster draaitafel met Clearaudio Maestro element en een Lehmann Black Cube Decade phonotrap. Succes was daarbij niet gegarandeerd: niet elke interlink is geschikt voor de kleine signaaltjes die een element afgeeft. Het bleek al snel dat de kwaliteiten van de Plus in deze toepassing in uitvergrote vorm naar voren komen: een zeer fraai timbre, een enorme afbeelding en veel en diep laag. Heel mooi, maar toch meestal net iets teveel van het goede, vooral dat laag. Dit is natuurlijk geen schande, want de Plus is nu eenmaal geen specifieke phono interlink.

Ik besloot John van Gent te vragen een nieuwe phono interlink van topklasse te ontwikkelen op basis van de uitgangspunten van de Plus. Dit voorstel viel in vruchtbare aarde: twee weken later al trof ik een ronduit schattig en fraai afgewerkt kabeltje in mijn brievenbus aan. Beduidend dunner en soepeler dan de Plus, maar wel met dezelfde fraaie grote Rhodium schroefconnectoren van Furutech, die nu ware knotsen leken. Maar hoe gaat dit klinken?

Een beginnersfout
In het begin viel het mij niet mee. Het nieuwe phonokabeltje klonk duidelijk veel analytischer, sneller en nauwkeuriger dan de volvette Plus, maar ik vond de afbeelding nogal klein en daar kan ik slecht tegen. Zo dreigde de stevige saxofoon van Grover Washington (LP “Winelight” met de hit “Just the two of us”)) aanvankelijk te verschrompelen tot een irritant toetertje. Vreemd genoeg deed zich dit vooral bij popmuziek voor; de Bach concerten door het ensemble van Trevor Pinnock kregen juist de suggestie van een enorme ruimte mee en ook de solisten traden met een realistische grootte en dynamiek voor het voetlicht.

Wat is dit nu weer? Een interlinkje met een voorkeur voor klassiek? Naarmate de interlink meer speeluren achter de rug had, nam dit probleem af; een kwestie van inspelen dus. Daarnaast had ik de beginnersfout gemaakt het draadje vol te hangen met de accessoires (Shakti on lines, AudioQuest RF-stoppers e.d.) die voorheen goede diensten hadden bewezen, maar nu voor een zekere verkleining zorgden. Begin bij een nieuw product dus altijd weer bij nul en voeg eventuele accessoires één voor één en langzaam toe!

Voer voor techneuten
Van Gent’s nieuwe kindje moest natuurlijk nog even een naam hebben; mijn enigszins melige voorstel “John van Polen Special Edition” moest uiteindelijk plaatsmaken voor “Magic Link Phono Limited Edition”. Dit is dus het nieuwe topmodel phono interlink in het immer uitdijende assortiment van kabelmagiër John van Gent. Gevraagd naar de technische bijzonderheden van dit nieuwe product laat Van Gent het volgende weten: “De signaalgeleider van 0.5 mm zilver/goud is getrokken in een siliconen slang. Hier wordt een dubbele gevlochten verzilverde OFC mantel overheen getrokken. Hierover wordt een gebleekte katoenen mantel aangebracht. Het geheel wordt afgewerkt met een gevlochten kunststof kous met vertinde mantel. De aardedraad is een mooie soepele siliconen draad met aan één kant een vergulde spade. De twee losse interlinks en losse aardedraad zorgen voor een zeer soepel geheel en zijn gemakkelijk te plaatsen.” Het is maar dat je het weet … volgens mij is hier over nagedacht.

Analytisch in de goede zin
De Limited zit inmiddels al weer enkele maanden in de hoofdset en trakteert mij op ongekend fraaie klanken. Het is met afstand de beste interlink die ik op deze plaats heb beluisterd, al moet ik toegeven dat ik de vele duizenden euro’s kostende topmodellen van de bekende Amerikaanse merken niet heb geprobeerd. Ik waag ook te betwijfelen of dat zin zou hebben. Het niveau van muzikale informatie is met dit bescheiden ogende draadje ook al ongekend; zelfs in LP’s die ik heb grijsgedraaid, hoor ik nu toch weer nieuwe dingen met muzikale relevantie. Je zou de Limited analytisch kunnen noemen, maar dan zonder de negatieve bijsmaak die sommigen aan dit begrip willen geven.

Je krijgt de indruk dat de Limited zeer nauwkeurig doorgeeft wat het element waarneemt, waar vele andere interlinkjes bij wijze van spreken de helft onderweg onder het gras schoffelen. Daarnaast is de sound zeer dynamisch, snel en levendig; het speelplezier spat er vanaf. Ook is de afbeelding messcherp. Ruim baan voor de muziek dus, voor de expressie van de musici; traagheid en wolligheid krijgen geen kans. Scherpte ontbreekt volledig, zodat er geen sprake kan zijn van luistermoeheid. Muziekliefhebbers met een high end systeem die op het punt staan een vermogen neer te tellen voor een exotisch phono interlinkje van een pretentieus merk zou ik aanraden eerst even een volledig handgemaakt product uit de Betuwe te beluisteren … . John van Gent heeft het ‘m weer geflikt!

Door John van Polen

Informatie
www.jvg-kabels.nl

* Verkoopprijzen Magic Link Phono Limited Edition
RCA-RCA met FP-120 Rhodium connectoren van Furutech:
50cm  575 euro
75cm   645 euro
100cm  715 euro
XLR---XLR met de FP-601 en FP-602 Rhodium connectoren van Furutech:
50cm  746 euro
75cm  815 euro
100cm  884 euro

* Voor actuele prijzen neem contact op met uw levertancier