Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Review Audiofiele UTP-kabel van Meicord klinkklare onzin of hoorbaar beter door Marc van Berlo

Acht piepkleine draadjes, aan beide zijden voorzien van doorzichtige stekkertjes, die eigenlijk voor de telefoon ontworpen werden, lang geleden… Een kabeltje van niks, als je het vergelijkt met de indrukwekkende exemplaren, die een audiofiel gebruikt voor zijn stroom- en signaalgeleiding. Toch vervult deze kabel in menige set een belangrijke funktie; het transporteren van data, meestal vanuit het modem richting streamer, of tussen NAS en router. De meeste muziekliefhebbers prefereren een vaste kabelverbinding, boven een tragere en minder stabiele draadloze verbinding.

 

Een standaard UTP-kabel is meestal grijs van kleur en kost een paar dubbeltjes per meter. Enkele maanden geleden werd ik door een audio liefhebber, die zijn Linn streamer als belangrijkste bron in zijn installatie gebruikt, geattendeerd op het lijdend voorwerp van dit artikel; een UTP-kabel van de Duitse firma Meicord; type Opal.

Een UTP-kabel van de Duitse firma Meicord; type Opal.

Beetje techniek:

Een niet-afgeschermde Cat 6 kabel, met als bijzonderheid nieuw ontworpen stekkers, die ervoor zorgen dat de dunne kabeltjes elkaar niet kunnen kruisen.
De Cat indeling, heeft betrekking op de eisen die gesteld worden aan demping en overspraak. Deze waarden zijn dus meetbaar.
In een eerder verschenen review in het Duitse blad ‘Stereo’ (04-10) worden deze meetwaardes gunstig beoordeeld, maar wat de muziekliefhebber natuurlijk meer interesseert; hoor je een verbetering ?

Aan de slag: Ik heb ongeveer 7 meter nodig, voor de verbinding tussen router en streamer, dus snel besteld bij Meicord en drie dagen later arriveert de kabel, voorzien van een individueel meetrapport, met indrukwekkende diagrammen en dB waarden…

Een UTP-kabel van de Duitse firma Meicord; type Opal.

De blauwe kabel is duidelijk steviger en iets dikker dan mijn grijze standaardkabel, maar voldoende buigzaam.
Na een stoffige tijger-sluipgang door de kruipruimte van mijn woning, heb ik de kabel aangelegd, naast het grijze exemplaar, zodat ik goed kan vergelijken.

Enkele overbekende en in HD kwaliteit gestreamde opnames gebruik ik als referentie.
Mijn echtgenote,  gezegend met een uitstekend gehoor en kritische instelling, alsmede mijn dochter, die het presteert ultrasone pieptonen uit geschakelde voedingen op een afstand van 10 meter te kunnen horen, wijs ik als vrijwilligers aan, om het eventueel hoorbare verschil samen met mij te beoordelen.  Het advies van Meicord, deze kabel 14 dagen inspeeltijd te gunnen, sla ik in de wind, mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn geduld !

Een UTP-kabel van de Duitse firma Meicord; type Opal.

Conclusie:

Nou, die lange aanloop had ik U kunnen besparen; het verschil (lees; verbetering) is duidelijk waarneembaar. De muziek ervaren we als natuurlijker, in een orkest zijn de verschillende instrumenten beter te onderscheiden, het laag vind ik strakker. Het klinkt rustiger, alsof je minder moeite moet doen, om van de muziek te kunnen genieten.  Natuurlijk heb ik het vergelijken herhaald in het bijzijn van ervaren audiovrienden, waarbij niet zichtbaar was, welke kabel op dat moment gebruikt werd; altijd moeilijk zo’n vergelijk, zeker als je te gast bent in iemand anders z’n luisterruimte, maar ook nu werd de Meicord Opal als winnaar aangewezen. Inmiddels speelt deze UTP-kabel alweer enkele weken in mijn set. Af- en toe sluit ik de standaardkabel nog wel eens aan, maar alleen om het verschil aan geïnteresseerden te laten horen.

Een UTP-kabel van de Duitse firma Meicord; type Opal.

Klinkklare onzin, of hoorbaar beter ?

Hoe dit te verklaren is ?  De meetresultaten zijn prima, de connector is innovatief. De met de hand geconfectioneerde kabel voelt goed aan…..een optelsom ? De techneut zegt; “data is data, punt uit.” En kiest waarschijnlijk voor ‘klinkklare onzin’. De muziekliefhebber, die zijn oren durft te vertrouwen,  hoort volgens mij de verbeteringen en kiest voor ‘hoorbaar beter’.
Waar kiest U voor ?

Deze kabel kan ik van harte aanbevelen.
Meer info en prijzen op de website van Meicord.

Met vriendelijke groeten,
Marc van Berlo.

Gebruikte streamers; Logitech Touch en Linn DS.