Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Introductie speakersysteem The Band mei 2013

De idee....Toen Kelvin Linger (30, creatief en technisch alleskunner) en (Eric van den Wildenberg 43, creatief marketing- en communicatie strateeg) enkele maanden geleden een lumineus idee hadden, hebben zij de koe bij de horens gevat. Na enkele maanden van onderzoek en ontwikkeling, presenteren zij hierbij onder de naam Soundstruments een compleet nieuw oor- en oogstrelend speakersysteem: The Band.
soundstruments the Band
De achterliggende gedachte
The Band is niet zomaar een set kubussen waar hoogwaardige speakers zijn gemonteerd. Nee, het idee was om high definition speakers in de klankkasten van originele muziekinstrumenten te monteren en zo het geluid te reproduceren. Immers muziek wordt ook van origine door deze klankkasten versterkt en krijgt daardoor de volle en zuivere klank. Dit was de geboorte van het idee wat heeft geresulteerd in een speakerset bestaande uit twee akoestische gitaren voor het tweeweg speakersysteem en een middelgroet druk, afkomstig van een drumstel, die dient als subwoofer.
 
soundstruments the Band

De uitvoering
Ook voor de uitvoering is niet voor de makkelijke en wel voor de beste manier gekozen. Zonder het uiterlijk van de gitaren al te veel te veranderen is de interne constructie van zowel de gitaren als de drum aangepast. Ook het originele gat wat in de klankkast van de gitaren zit werd aangepast en de speakers werden hierin met foam-randen gemonteerd. Daarnaast werden de gitaren verstevigd om de resonantie te kunnen weerstaan die door de ingebouwde speakers wordt geproduceerd. Ook werden de gitaren verzwaard om te voorkomen dat ze gaan ‘lopen’. Het enige originele element dat van de gitaren is verwijderd, zijn de snaren. Deze konden, in verband met de resonantie van de speakers, niet gehandhaafd blijven.Verder bleef zoals gesteld het uiterlijk van de gitaren zoveel mogelijk onaangetast.
 
Omdat de gitaren rechtop staan, zijn er zogenaamde spikes onder de gitaren gemonteerd om doorgifte van het geproduceerde geluid via de vloer te voorkomen. Deze spikes worden, om beschadiging van de ondergrond te voorkomen, geleverd met bijbehorende disks. Aan de achterzijde van de gitaren is een gemodificeerde standaard van een drum gemonteerd om binnen het thema te blijven en een consistente uitstraling van de speakerset te realiseren. Deze standaard maakt het mogelijk dat de hoek waarin het geluid de ruimte in wordt gestuurd aan te passen is. Ook aan de achterzijde, zijn de gouden speakerconnectors gemonteerd. Daarnaast hebben beide gitaren een bass poort aan de voorzijde, om maximaal geluidsrendement van de speakers te realiseren.
 
soundstruments the Band
 
Ook de drum werd aangepast zonder visuele concessies te doen. Zowel het bovenste als het onderste vel van de druk werd vervangen door hoogglas wit gelakte houten cirkels. Deze cirkels zijn op de drum bevestigd met kit om het geheel trillingvrij af te sluiten. De originele ringen waarmee voorheen de vellen over de drum werden gespannen, zijn vervolgens met alle originele elementen teruggeplaatst. In de onderste plaat en naar de vloer gericht werd de subwoofer speaker gemonteerd. Dit zorgt voor een evenwijdige verspreiding van de lage tonen in de ruimte waarin de subwoofer staat. Ook de verstelbare voeten van de drum zijn gehandhaafd, waardoor de ruimte tussen de vloer en de speaker te variëren is en er geen doorgifte van trillingen in de vloer is..
 
Dit geheel van twee gitaren en een drum resulteert in een speakerset met een ongelofelijk mooi, vol en gedetailleerd geluid, wat slecht terug te vinden is in de allerduurste en meest exclusieve speakersystemen op de markt verkrijgbaar. En niet op de laatste plaats is The Band een speakerset die juist niet (zoals bij traditionele speakers) wordt weggemoffeld in de ruimte waarin zij staan. The Band is het een eye-catcher eerste klas en laat zien dat de eigenaar niet alleen een muziekliefhebber is, maar tevens iemand die gevoel heeft voor design, stijl en detail.
 
De techniek
De beide gitaren zijn voorzien van een high definition tweeweg speakersysteem. De tweeters voor de hoge tonen maken geen gebruik van de klankkast van de midden- en hoge tonen speaker. Dit zorgt voor een ongekend gedetailleerd geluid, zonder vervorming. De tweeters zijn zogenaamde edge driven soft dome tweeters. De midden- en lage tonen worden voor rekening genomen door de Plus One woofer cones die een groter oppervlak hebben dan reguliere speakers waardoor het rendement van de speaker in combinatie met de klankkast ongekend is. De speakers zijn in staat 93dB te produceren met een RMS vermogen van 90W en piekvermogen van maar liefst 270W.
 
De drum/subwoofer is zowel passief als actief (met eigen eindversterker) te verkrijgen. De passieve subwoofer is van hoogwaardig kunststof, opgehangen in dito rubber ringen. Dit zorgt voor een mooie en volle productie van de lage tonen. De subwoofer is in staat 97dB te produceren, met een RMS vermogen van 200W en een piekvermogen van 400W. De actieve subwoofer met eigen versterker is nog in ontwikkeling.
 
soundstruments the Band
 
Doorontwikkeling
Op dit moment wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van The Band. Zo wordt er in de nabije toekomst een versie leverbaar die geheel draadloos is en worden zowel de gitaren als de subwoofer als actieve speakers verkrijgbaar, dus met eigen, ingebouwde eindversterkers.
 
Levering
The Band wordt op bestelling gemaakt. De levertijd bedraagt zo’n drie weken. Hierdoor zijn tevens elementen op aanvraag aan te passen naar persoonlijke wensen en voorkeuren en is The Band in verschillende kleuren verkrijgbaar.
 
 
Soundstruments
: Eschersingel 18, 3544 ML, Utrecht
: 06 39 47 16 60
:
: www.soundstruments.wix.com/home