Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Andromeda Audio Design

Andromeda audiodesign history en design filosofie. Andromeda audiodesign is opgericht in 2004 ,daarvoor was ik al een aantal jaren bezig met het ontwerpen van luidsprekers, overigens komt de naam uit de astronomie ,het is genoemd naar de andromedanevel, ons dichtstbijzijnde sterrenstelsel , de luidspreker orion is weer genoemd naar de orion sterrenhoop.

De liefde voor muziek en de drang om zelf iets te maken , en de ontwerp ideen die ik daarover had in prototypes uit te werken ,en daarna in bestaande modellen komen in dit bedrijf tot uiting.
Mede door mijn technische achtergrond ben ik erg geinterreseerd , in het ontwerpen van de kast en alles wat daarmee samenhangt, dit is natuurlijk een evolutionair proces en nog lang niet compleet. Ik ben van mening dat een goed luidspreker ontwerp staat of valt met de kast , als immers de basis niet goed is , kan de rest ook niet functioneren.

Ik ben dan ook van mening dat het absoluut van belang is deze zo inert c.q. dood mogelijk te maken, wat natuurlijk gelijk ook een flinke prijsstijging van het ontwerp inhoud, tevens moet het materiaal hanteerbaar zijn. Naar mijn mening is des te doder de kast, des te vrijer de units hun werk kunnen doen, des te beter komt het geluid van de kast, des te strakker het geluidsbeeld en meer dynamiek. Ook het inwendige van de kast is belangrijk, zo weinig mogelijk parallelle wanden, niet teveel dempingmateriaal, gaat weer ten koste van de detailweergave. Hoe extremer al dit soort dingen worden doorgevoerd, des te beter de speaker zal zijn. Daarna komen vragen zoals een basreflex of een gesloten systeem.

Ik kies voor vrijwel compromisloze ontwerpen. De filtering bestaat uit de fijnste componenten die er op de markt te vinden zijn , dit zegt nog niks over de juistheid van de afstemming, maar maakt wel dat er bij een juiste afstemming opeens alles op zijn plaats zal vallen, qua authenticiteit en ruimtelijkheid. De signaalweg door de luidspreker wordt voor zover mogelijk uit puur koper gerealiseerd. Afgezien van eventueel een serieweerstand voor de tweeter (speciaal hand gemaakt voor audio ) en de seriecondensator (speciaal handgemaakte papier in olie cap voor audio)l voor de tweeter, is alles koper o.a. de zeer prijzige vrijwel puur koperlegering aansluiting van Ronald Mundorf wordt toegepast, tevens is alles hard wired en met zilversoldeer gesoldeerd.

Nu komen we bij een ander interessant onderwerp ,de keuze van de luidsprekerunits. In de meeste modellen worden o.a. keramische luidsprekers gebruikt van het Duitse Thiel, deze combineren een hoge stijfheid met zeer weinig massa, dit heeft tot gevolg dat de unit het aangeboden signaal zeer accuraat kan volgen, wat weer kan leiden (mits goede afstemming) tot een zeer schone weergave, verder worden de rest v.d. units mede gekozen op klankkleur en/of juist het ontbreken ervan, waarbij opgemerkt moet worden dat in mijn visie alle op de markt zijnde units min of meer kleuren.

Iets over de kasten, deze worden in holland door een professionele meubelmaker gemaakt en zijn dus echt Hollands handwerk en worden met echt houtfineer afgewerkt, de koppeling v.d. luidspreker vind plaats door metalen vergulde spikes. Ook moet er nog worden vermeld dat de filtering niet volgens bestaande voorgeprogrammeerde software is ontworpen maar volledig eigen design is, waarbij ook alle aandacht is besteed aan het fasegedrag van beide units, verder kan nog gezegd worden over het filter, dat de componenten en het grove filter ontwerp enigszins gehoormatig zijn geselecteerd, maar verder is het hele filter door metingen tot stand gekomen, aangezien het menselijk gehoor niet nauwkeurig genoeg is.

Tot slot wil ik nog opmerken dat een goed gebouwde fasegelijke luidspreker met een goede frequentie karakteristiek in mijn ogen een zeer belangrijk component is in een hoogwaardig audio systeem.

 Producten:

 Model: Illusion het topmodel van andromeda audio
Technische gegevens:  3-weg systeem fullrange.
25mm dome tweeter.
7 inch hoogrendement basmid unit.
26cm woofer.
Freq. bereik 20Hz-40Khz.
Rendement 92 dB.
Ultiem 3-weg systeem ontworpen om niets meer te wensen over te laten wat geluidsweergave betreft, behalve eventueel een diamanten tweeter, mogelijk tegen meerprijs.
Bekijk meer afbeeldingen van Illusion.

  
Model: Orion
Technische gegevens: Piramidevormige luidspreker, houdt in geen parallelle wanden, geen staande golven. De luidspreker dient op een stuk natuursteen geplaatst te worden, voor optimale prestatie, en hoogte, bij voorkeur min 60 mm. units:  7 inch keramische basmidunit.
1 inch keramische dometweeter. 
rendement is plus minus 87 db. koperen aansluitklemmen. Interne bekabeling bestaat uit een aantal massieve koperen aders met een zilveren mantel met daaromheen teflon. Orion ceramische luidsprekers zijn 3999 euro per paar, zonder de natuurstenen onderplaat. Alle fineersoorten zijn mogelijk tegen meerprijs. Wijzigingen voorbehouden Andromeda audiodesign.
Bekijk meer afbeeldingen van Orion
Wijzigingen voorbehouden Andromeda audiodesign.


   
Model: Voyager
Technische gegevens:  2.5-weg systeem.
30mm dome tweeter.
2x20cm hexone basmid.
Freq. bereik 35Hz-30Khz.
Rendement 90 dB.
Het voyager model is een uitgebalanceerd 2-wegsysteem met 2 Basmid units.
Ontworpen om maximaal van uw muziek/films te kunnen genieten en in staat om net als het illusionmodel enorme geluidsdrukken onvervormd te kunnen weergeven en muziek en films een andere dimensie geven dan u gewend was.
Met het voyager- en illusionmodel heeft

Koetsu   Andromeda audio is per 1 mei 2010 dealer van koetsu elementen en is daar erg trots op, de koetsu urushi tsugaru zal permanent in demonstratie staan in amsterdam . De koetsu elementen behoren tot/zijn de absolute top wat betreft analoge weergave, ze zijn vooral beroemd om hun unieke weergave van vocalen en het weergeven van instrumenten die van zichzelf niet elektrisch versterkt zijn.

Voor meer info zie de website van de importeur Symphony Audio Import en maak een keus uit deze prachtig met de handgemaakte produkten van japanse makelij, verkrijgbaar in vele uitvoeringen en afwerkingen varierend van 0,3 mV uitgangsspanning tot 0,4 mV uitgangsspanning met respectievelijk een platinummagneet, samariumkobaltmagneet het zijn allemaal (bewegende spoel) Moving Coil elementen.

 

Andromeda Audio Design

Andromeda Audio Design
Wolbrantskerkweg 80D
Amsterdam (west)
tel: 06 24478548
E-mail: