Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Audio 4 ESL

A u d i o 4  ontwikkelt een luidspreker die het geluid onvervormd weer kan geven. De luidspreker ESL 30-8 is opgebouwd volgens het principe van de elektrostatische luidspreker maar dan geheel full range. De oppervlakte van deze luidspreker is groot en heeft een directe geluidsafstraling. In vergelijking met de traditionele electrostatische luidsprekers is de spreiding van de hoge tonen zeer goed. De weergave van lage tonen loopt ver door: de resonantiefrequentie is 29 Hz. Het resultaat: een geluidsbeeld dat homogeen van opbouw is en geen storende resonanties kent. De resonantiefrequentie is op een speciale wijze afgedempt: door middel van een luchtremmende achterkant. Daardoor wordt het Mylar, het membraan, effectief en direct afgeremd

Visie op de techniek
De elektrostatische luidspreker (ESL) van  A u d i o  4  is een luidspreker met slechts twee units; één voor de bastonen en één voor de midden en hoge tonen. De signaalscheiding vindt plaats door maar één weerstand: wij gebruiken dus geen spoelen, condensatoren of andere componenten.

De luidspreker ESL 30-8 is opgebouwd volgens het principe van de elektrostatische luidspreker maar dan geheel full range.Resultaat 
Onze aanpak resulteert in een rustig geluidsbeeld en een homogene afstraling van de luidspreker. De rust treedt op omdat de ruimte tussen de tonen leeg is. Alle tonen van de muziekinstrumenten zijn geheel in fase te horen - inclusief de boventonen. Alle instrumenten zijn virtueel aanwezig: ze staan los van elkaar en hebben elk hun eigen plek in de ruimte. Ook zangstemmen zijn een openbaring: een weergave zonder kleuring! Bas-, midden en hoge tonen, evenals de boventonen, klinken alsof je in een concertzaal zit.

Bastonen
Fantastisch klinkende bastonen door een bas-unit met een breedte van 30 cm. En door  een  membraan dat vrij kan bewegen! Dat laatste is niet mogelijk bij alle andere elektrostatische luidsprekers: die hebben het membraan onderverdeeld om de resonantie te spreiden. Omdat de resonantiefrequentie erg laag is, namelijk 29 Hz, lopen de lage tonen ver door zonder hinderlijke pieken. Alle andere elektrostatische luidsprekers hebben een veel hogere resonantiefrequentie: ongeveer tussen de 47 en de 70 Hz. Onder die waarden hoor je niet veel meer van de bastonen.

Midden en hoge tonen 
Een goede spreiding van het geluid en een ruimtelijk geluidsbeeld door draadstatoren.  Er zijn namelijk twee soorten statoren mogelijk bij elektrostatische luidsprekers: metalen platen met gaatjes of gespannen draden om het elektrische veld op te wekken. Wij gebruiken de laatste soort. De unit voor midden en hoge tonen heeft ook een smalle vorm om de spreiding van de hoge tonen in het horizontale vlak te vergroten. De dunne draden in deze unit zijn verantwoordelijk voor transparante hoge tonen.

Het resultaat

Muziek alsof de muzikanten zelf live in je woonkamer spelen en zingen
Muziekinstrumenten die goed afzonderlijk te horen zijn
Zangstemmen zonder enige vervorming
Bastonen zoals je ze anders alleen in een concertzaal hoort

Een nieuwe ervaring:
muziek uit de luidspreker ESL 30-8
 

u hoort de muziek loskomen van de luidspreker   
u hoort details die je nooit eerder zijn opgevallen
u hoort waar de instrumenten zich ten opzichte van elkaar bevinden
u hoort muziek transparant worden
De ESL 30-8 is een electrostatische luidspreker voor mensen die geen genoegen nemen met een minder dan volkomen weergave van muziek. En wie wil zijn favoriete orkest, zanger of zangeres niet horen alsof ze in de eigen woonkamer spelen..

Onze uitgangspunten bij de productie en de levering van de luidspreker ESL 30-8:

wij zetten ze handmatig in elkaar
wij houden daarbij rekening met uw persoonlijke wensen
wij testen ze grondig
wij leveren ze op bestelling
wij geven een garantie van tien jaar

Remming membraan

Uit onderzoek blijkt, dat het membraan van een ESL ook afgeremd moet worden om beter te klinken. Bij gewone luidsprekers (dynamische) wordt dat al jaren gedaan, maar nu blijkt dat ook nodig te zijn bij ESL hoewel de uitslag zeer klein is. De afremming vindt plaats door een scherm van geperforeerd plaat met een doorlaat van 70% met daarop zeer fijn gaas gelijmd (zie foto).


Voordelen zijn: strakker hoog en strakkere bassen

geheel klinkt iets luider ,onderscheid van de muziekinstrumenten is beter ,stem is meer verstaanbaar ,kortom meer detail .

 

Netfilter.

[125V AC FILTER USA SITE]

Voor de voeding van de hoogspanningunit van de ESL30-8 staat een kleine netfilter van SEEC en wel het type HQSN-4U. Door dit filter klinken alle tonen in de muziek nog strakker en transparanter.

 

 

 

Wij zetten de ESL 30-8 voor u in elkaar als de opdracht daartoe schriftelijk is ontvangen en de vooruitbetaling van 25% van de prijs binnen is.

Prijs per twee luidsprekers  
ESL30-8 mk 1   € 9950,= 

Prijzen zijn inclusief 19% BTW
De levertijd is drie maanden na ontvangst van bevestiging en betaling. Voor actuele prijzen en info neem contact op met  Audio 4

U kunt het niet geloven? Kom gerust langs om te luisteren en om jezelf te overtuigen van de kwaliteiten van de electrostatische luidsprekers van  Audio4. Audio 4  ontwerpt en produceert elektrostatische luidsprekers, repareert alle merken elektrostatische luidsprekers ontwerpt en produceert step-up transformatoren en levert akoestische panelen. Wij zetten alle producten handmatig in elkaar na ontvangst van een bestelling. 


 
Contactgegevens

A u d i o  4 
Zuidwal 3
2512 XR  DEN HAAG
Tel:  070-3632491
Fax:  084-7303360
E-mail:

Postbank Girorekening Nr. 8521285
IBAN: NL97 PSTB 0008521285
BIC: PSTBNL21

KvK Haaglanden  Nr. 27188388 
BTW-nr.  NL 0615.72.421 B01

ANWB Routeplanner Europa

 

 
Gerelateerde artikelen:
Winkels Zuid Holland