Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Van Medevoort

HET BEGIN VAN AUDIOART

Audioart, ontwerper en fabrikant van Van Medevoort audioproducten, is opgericht op 1 april 1985 door Ad van Medevoort, liefhebber van muziek én de techniek erachter. Een merk met de filosofie die achter Van Medevoort schuilt bestond volgens Audioart nog niet: audioproducten van hoogwaardige kwaliteit ontwikkelen en ze voor een redelijke prijs brengen in een marktsegment, tussen goedkope marktverzadigende massaproducten en merken die een versterker, vaak van gemiddelde kwaliteit, voor een enorm bedrag verkochten. Het antwoord op de vraag of Audioart de beste kwaliteit levert voor de prijs is dan ook makkelijk te raden: Ja. Lovende reacties van pers, dealers en eindgebruikers, zowel consument als professioneel, bevestigen dit. Uitvalcijfers bewijzen ook onmiddellijk dat Van Medevoort producten al bijna twintig jaar met zeer veel zorg gemaakt worden; slechts minder dan 0,5% en dat is redelijk uniek binnen de audiobranche.
Van Medevoort is begonnen met luidsprekerbouw. De vM CD 2.5 was de eerste luidspreker die het vM logo mocht dragen. De dynamische systemen met het voorvoegsel 'AD' + 'BD', volgden al snel. De elektrostatische luidsprekers EE/EB volgden nog iets later. Van Medevoort was al langer bezig met deze techniek. Hij is van mening dat een correct ontworpen elektrostatische unit de enige techniek is die natuurgetrouw de hoge- en middentonen kan produceren. Je hebt geen cross-overfilter nodig voor het midden en het hoog. Dat zorgt al voor veel minder vervorming. Daarnaast is het oppervlak van een elektrostaat veel groter. De linesource zorgt daarnaast nog voor een veel betere spreiding van het geluid. Alleen maar voordelen dus. Een full range elektrostaat zal Audioart nooit bouwen. Een luidspreker moet in het laag snel en dynamisch zijn. Dat is een full range elektrostaat niet. Daarnaast 'kleurt' een full range elektrostaat enorm en heeft een beperkte bandbreedte. Voor het laag blijft Van Medevoort dus dynamische drivers gebruiken. Deze techniek is echter ook grondig onder handen genomen. Hij maakt niet gebruik van één maar van twee laagunits in zijn luidsprekersystemen. Één naar buiten en één naar binnen gericht in de behuizing. Deze units zijn zo geschakeld dat resonantie en compressie nagenoeg verdwenen zijn. Een kostbare, maar zeer effectieve techniek.

Na de productie van de elektrostaat zag de eerste vM versterker het licht: de MA220. Geschikt voor complexe belastingen van diverse topluidsprekers, evenals de vM EE/EB elektrostaat. In die tijd was er niet één betaalbare versterker in dat segment echt geschikt voor het aansturen van complexe belastingen zoals een elektrostatische luidspreker. Daar werd deze versterker voor ontwikkeld. De stap naar een voor- en eindversterker was al snel gemaakt en de CA220 en PA220 kwamen fabriek uit. Een krachtige mono eindversterker de PA330 volgde de PA220. Van Medevoorts 1e elektronicalijn heeft van 1989 tot 1995 standgehouden.

DE TWEEDE ELEKTRONICALIJN
In 1995 werd de Audioartlijn vernieuwd. RD dynamische- en RE elektrostatische line source luidsprekersystemen en zwaardere versterkers deden hun intrede, evenals het cd-loopwerk en de succesvolle DAC waren klaar voor productie. De typenummers werden uiteraard ook aangepast om geen verwarring te scheppen met de vorige serie. Zo werd de 220 de 222, de 330 de 333, enzovoorts.

In 10 jaar tijd heeft Audioart het gepresteerd om de productlijn die begonnen is met een enkele luidspreker, compleet te krijgen. Het is vanaf 1995 dus mogelijk een complete Van Medevoortset in de huiskamer te krijgen. Van de netsnoeren en interlinks, tot voor- en eindversterkers, tuners, CD spelers en elektrostatische luidsprekers. En dat is uniek in de audiowereld.


VERSTERKERS

vM STEREO MAIN AMPLIFIERS
Bij een geïntegreerde versterker zijn alle versterkertrappen (lijn- en eindversterkers) in één behuizing samengevoegd. Dit geeft weliswaar een compacter geheel, maar maakt het lastiger de kwaliteit te realiseren zoals die bij diverse separate versterkers haalbaar is. Voornamelijk ruimtegebrek en het niet voldoende kunnen isoleren spelen hierbij een rol.
Audioart heeft die problemen overwonnen en opnieuw verbeteringen doorgevoerd. De verschillende discreet en/of met UcD modules opgebouwde versterkertrappen, direct afgeleid van de losse voor- en eindversterkers, zijn zo doordacht uitgevoerd, dat zij op de meest ideale plaats in het versterkerchassis konden worden gemonteerd. Het gevolg is ondermeer: optimale signaalverwerking en een minimale kans op onderlinge storende beïnvloeding door een nog kortere bedradingslengte. De vM MA460 is voorzien van gebalanceerde eindtrappen, zoals ook toegepast in de vM PA460 eindversterker. Bij bi-amping de beste combinatie.Een geïntegreerde MA-versterker van Van Medevoort vormt nog altijd dé ideale basis voor uw hifi-set.

vM STEREO CONTROL AMPLIFIERS
De belangrijkste functie van een voorversterker is het verzorgen van een adequate spanningsaanpassing tussen signaalbron en eindversterker. De uitgangsspanning van de meeste signaalbronnen is gemiddeld veel te laag. De uitgangsimpedantie van diezelfde signaalbronnen is weer veel te hoog voor een correcte versterkerafsluiting. Kabelinvloeden gaan hierbij een niet te veronachtzamen negatieve rol spelen; zij tasten de frequentiekarakteristiek aan en vervormen het signaal. Om deze twee kanten optimaal op elkaar af te stemmen, de beste afsluitimpedantie voor de meeste bronnen is 50kOhm of hoger, is een goede voorversterker onontbeerlijk.De vM CA control amplifier zorgt voor de ideale aanpassing. Voor stereo, maar natuurlijk ook voor meerkanaals weergave met bijvoorbeeld de vM CA640, die eveneens discreet is opgebouwd.

In de vM CA voorversterkers zijn de diverse versterkertrappen discreet opgebouwd en op een zo gunstig mogelijke plaats in het frame gemonteerd. Het bereikte resultaat is een minimale bedradingslengte en geeft een nog geringere kans op vervorming, mede door voor alle signaalkabels het bekende vM ‘SILVER WIRE’ te gebruiken. Alle individuele versterkertrappen worden apart gevoed met een sublieme, gestabiliseerde voeding en zijn van input tot output 'klasse A'-ingesteld. Crossover-vervorming komt niet voor!

De vM CA450 en de vM CA460 hebben daarnaast een aantal bijzondere technische voorzieningen, zoals die ook zijn toegepast in de zeer exclusieve en prestigieuze vM CAQ referentie voorversterker, te weten:
• extra stabilisatie van de versterkertrappen;
• speciale cascode-techniek;
• drie symmetrische voedingen: één per kanaal en één voor de relaissturing;
• en natuurlijk is voor álle bedrading, ook in de voeding, het befaamde vM 'SILVER WIRE' gebruikt.

vM POWER AMPLIFIERS
Bij alle vM PA eindversterkers zijn de eindtrappen volledig symmetrisch opgebouwd. De mono versterkers zijn naast symmetrisch ook gebalanceerd uitgevoerd. Het versterkerkanaal bestaat dan uit twee complete eindversterkers, één voor de positieve- en één voor de negatieve signaalhelft. Tussen de twee uitgangen (+ en -) wordt de luidspreker aangesloten, en niet, zoals te doen gebruikelijk, tussen uitgang (+) en aarde (0)! De voedingsstroom kan nu het signaal onmogelijk meer beïnvloeden. Daarnaast werken er altijd PNP- en NPN-transistoren samen, die de vooral aan transistor-versterkers toegeschreven harmonische vervorming elimineren. In de grotere klasse ’D’ versterkers, zoals de vM PA460, wordt ook deze gebalanceerde techniek toegepast.

TECHNISCHE INFORMATIE
Bij de echte muziekliefhebbers is de merknaam vM (van Medevoort) een begrip. Dit is onder meer te danken aan de alom geprezen kwaliteiten van de vM versterkerlijn. Kennis van de allerlaatste technologische ontwikkelingen maken het mogelijk deze bestsellers technisch nog verder op te waarderen en hun vormgeving te modelleren naar de eisen van deze tijd. Het design is strak, de bediening functioneel en ergonomisch. Een hoge muzikaliteit is het resultaat van zorgvuldig geselecteerde en gepaarde audiofile componenten in de nieuwste elektronische audioschakelingen.

LUIDSPREKERS
vM HIFI LUIDSPREKERS DYNAMISCH
Het ideaal van elke audiofabrikant is het mogen ontwerpen van een weergever die kan wedijveren met de geluidsweergave van oorspronkelijke muziekinstrumenten. Een perfecte dynamische signaalverwerking en een maximale weergave binnen het gehele geluidsspectrum zijn van het allergrootste belang. Alleen met het optimaal toepassen van de nieuwste technieken én het adequaat benutten van ruime ervaring in dit vakgebied kunnen deze eigenschappen worden gerealiseerd.
Het resultaat is een muzikale luidspreker, een vM luidspreker met een natuurgetrouwe reproductie van het in de studio of concertzaal opgenomen geluid.

vM Stereo en Multi Channel luidsprekers
De weergave capaciteit en kwaliteit van lage frequenties (met name hun diepste bereikprestatie) vormen de allerbelangrijkste ontwerpcriteria voor het succesvol construeren van luidsprekers. Bij muziekweergave vormt ‘het laag’ altijd dé basis van het geluid. Wordt hier onvoldoende rekening mee gehouden, dan kan er in het stereobeeld nimmer sprake zijn van een evenwichtige en natuurgetrouwe weergave. De meeste vM luidsprekers werken volgens het lang beproefde en vertrouwde vM anti-resonantiesysteem. Dankzij deze unieke techniek is het mogelijk met een relatief kleine behuizing een zeer open en los geluidsbeeld te creëren.
De consequenties voor de luisteraar: een realistische geluidsweergave met minimale vervorming en kleuring in het midden / lage frequentiegebied én daarmee een rustiger en homogener muziekbeeld.

Techniek
Uiteraard is er voor elke luidspreker een specifiek elektronicapakket ontwikkeld dat nauwkeurig per luidsprekerset wordt gepaard en geselecteerd. De filtering bestaat uit discreet opgebouwde constant fase filters welke voorzien zijn van hoogwaardige componenten. Voor de kastconstructie is M.D.F. met een zeer hoge persing gekozen, om een maximale demping en stijfheid te kunnen realiseren. De speciale units zijn diffractie-vrij gemonteerd. vM SILVER WIRE wordt standaard toegepast.

LUIDSPREKERS vM HIFI LUIDSPREKERS ELECTROSTATISCH
Dat een elektrostaat (of: condensatorluidspreker) de meest ideale weergever voor het midden- en hoge tonengebied is, wist u natuurlijk al. Het is inderdaad het enige systeem dat voor dit brede frequentiegebied met slechts één unit kan volstaan en nagenoeg vervormingsvrij functioneert. Voor het lage tonengebied voldoet een dynamische conusluidspreker nog altijd het beste. De ideale combinatie van die twee vindt u o.a. in de vM EE150 luidspreker van van Medevoort.

AUDIOART is er al in de tachtiger jaren als één van de eerste fabrikanten in geslaagd de ideale aspecten van beide systemen in één exclusieve luidspreker te verenigen. Zo is in de audiowereld de vM EB/EE, bestaande uit twee aparte modules: een zelf ontwikkelde elektrostatische 'line source'(EE) en een speciale dynamische laagweergever(EB), al jaren een begrip.
Als opvolger van deze bestseller heeft AUDIOART nu de vM EE150 in haar pakket. Een luidspreker, waarbij elektrostaat én dynamische luidspreker in één kast zijn geïntegreerd. Het slank gestileerde model is vloerstaand. Goede dynamiek-verwerking, minimale vervorming, afwezigheid van kleuring en homogeniteit zijn de belangrijkste criteria waaraan een luidspreker moet voldoen.

MODULEN

vM POWERLINE FILTERS PFM
ALGEMEEN
Elektrische apparaten zoals koelkast, diepvriezer, wasmachine, computervoedingen en verlichtingsbronnen onttrekken, evenals audioapparatuur, de noodzakelijke voedingsspanning aan het lichtnet. Zij reflecteren bij voortduring hun hinderlijke stoorpulsen op dat zelfde lichtnet en tasten daarmee uiteindelijk de kwaliteit van de geluidsweergave van uw hifi-installatie aan. Is interieurverlichting van dimmers voorzien, dan zijn de storingsproblemen veelal nog ernstiger. Spanningspieken kunnen soms oplopen tot enige honderden Volts bovenop de 230 Volt voedingsspanning! De diverse audioapparaten, die met ‘schone’ 230V/50Hz gevoed zouden moeten worden, zouden beter functioneren (lees: beter klinken) zònder al deze interne en externe vertroebelende storingen. De vM PFM2-netfilter biedt u hiervoor dé oplossing!

PROBLEMATIEK
Een goed netfilter werkt altijd naar twee kanten. Niet alleen stoorpulsen vanuit lichtnet naar audioapparatuur, maar ook retour--stoorpulsen vanuit de eigen installatie naar het lichtnet moeten onderdrukt worden. Zo 'vervuilt' met name het digitale gedeelte van een cd-speler de voeding van de voor- en eindversterker. Top cd-spelers worden daarom tegenwoordig al voorzien van twee voedingstransformatoren: één voor de digitale en één voor de analoge sectie. Bij deze modellen blijft desondanks een goed netfilter onontbeerlijk, zowel voor de cd-speler zelf, als voor de audio-installatie als geheel. Veel audio- en huishoudelijke toestellen zijn vaak al met een ontstoringsfiltertje (een kleine condensator) uitgerust, maar dit filtert hooguit wat hoogfrequente pulsen. Filters, ontworpen voor computernetwerken, functioneren al veel beter, maar zijn vaak te kostbaar en hebben bovendien voor het audio-'gebeuren' een veel te hoge inwendige weerstand met alle nadelige gevolgen voor de (laag)weergavekwaliteit van dien. Een ingebouwd filter in bijvoorbeeld cd-speler en / of voorversterker is per saldo zinloos, als eindversterkers nog altijd van een 'vervuilende' voeding zijn voorzien. Maar, we zijn er nog niet, er zijn méér problemen die de aandacht vragen. Het vermogen, door eindversterkers aan het lichtnet onttrokken, is direct afhankelijk van volumeniveau en muziekdynamiek. Dit kan oplopen tot enkele Ampères bij 230 Volt. Bij grote audiosets is dit met twee filters op te lossen.

Het zal duidelijk zijn dat een goed audio-netfilterontwerp niet alleen 'schone’ spanning moet garanderen, maar tevens de negatieve gevolgen van dynamische (piek)belasting moet managen.

CONSTRUCTIE EN TECHNIEK
De vM PFM is opgebouwd uit een aantal speciaal voor audio geselecteerde en sinds jaren beproefde componenten, zoals een C-kern transformator, lucht spoelen, diverse filmcondensatoren en het onovertroffen vM ‘Silver Wire’ voor de interne bedrading. Alle elektronica is ondergebracht in een metalen kast: strak en neutraal van uiterlijk, altijd inpasbaar bij uw audioapparatuur. De behuizing is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en staal. Om minimale reflectie te kunnen garanderen, is gekozen voor twee uitgangen: één voor digitale en één voor analoge apparatuur. De vM PFM verbruikt nagenoeg geen energie en is daarom, zoals eerder vermeld, zonder schakelaar uitgevoerd. Voor een correcte werking is het noodzakelijk dat de netstekkers van alle individuele op de vM PFM2 aan te sluiten apparaten fase-identiek worden geplaatst, zodanig, dat het potentiaal verschil tussen het chassis van de apparaten ten opzichte van de nulaansluiting van het lichtnet zo klein mogelijk is. Hiertoe is op de vM PFM een fase-aanduiding van de lichtnetfase aangebracht. Met behulp van een spanningzoeker kan de juiste stekkerstand voor alle aan te sluiten apparatuur worden bepaald. Een ingebouwde spanningsbeveiliging beschermt een kostbare installatie tegen mogelijke schade ten gevolge van spanningspieken veroorzaakt door bijvoorbeeld tl-verlichting.

RESULTAAT EN WINST
Het powerline filter vM PFM, aangesloten tussen de hifi-apparatuur en het lichtnet, resulteert in een 'schoner' geluidsbeeld. Minder 'netvervuiling' betekent méér muziek(-informatie), vooral bij zachte passages. Niet alleen meettechnisch, maar vooral gehoormatig betekent de aanschaf van het powerline filter een aanzienlijke opwaardering van elke audio-installatie. De individuele zangstemmen en instrumenten worden minder gemaskeerd en tekenen een losser en nauwkeuriger geplaatst stereobeeld. Er komt meer rust in het gehele muziekbeeld. Het luisteren is minder inspannend, het beeld wordt veel transparanter.

Een vM-netfilter, op de voor- of achtergrond, bewijst altijd zijn dienst. De investering is relatief laag, het muzikaal rendement bijzonder hoog.
Twee modellen zijn leverbaar, de vM PFM2 voor een belasting tot 1000 Watt en de vM PFM3 voor vermogens tot 1500 Watt.

KABEL
vM-SILVER CABLE VOOR DE BESTE SIGNAALDOORVOER

Ook bij het ontwerpen van audio-elektronica moet de kostenontwikkeling zorgvuldig in de gaten worden gehouden. Voordurend dient een afweging in de prijs- kwaliteitsverhouding van de samenstellende componenten te worden gemaakt. Helaas, maar noodzakelijk, moet binnen een bepaald budget consessies worden gedaan. Elke audiofabrikant heeft daar zo zijn eigen ideeën over. De keuzes die worden gemaakt zijn niet altijd even gelukkig.
Zo krijgt met name het complex aan draadverbindingen en -aansluitingen over het algemeen minder aandacht dan de rest. Een eenvoudig soldeerpunt hier, een draadbrug daar..., het lijkt niet zo belangrijk, maar elke beperking tussen input en output van het hifi-systeem bepaalt wél het uiteindelijke muzikale resultaat van uw apparatuur.

AUDIOART onderkent het belang van goede verbindingen en aansluitingen in haar vM-elektronica wel degelijk. Zij gebruikt hiervoor al jarenlang met veel succes zilvercomponenten. Niet alleen ’verzilverd’ draad (vM SILVER WIRE), maar ook zilveren contactverbindingen, zilvercondensatoren, -schakelaars, -soldeertin etc. Als het materiaal zilver ‘goed’ is voor intern stroom- en signaaltransport, dan moet het natuurlijk ook geschikt zijn als audiokabel voor extern -transport. Van Medevoort heeft voor u een overzichtelijk en betaalbaar audiokabelpakket, dat verkocht wordt onder de naam vM SILVER CABLE. De professionele kwaliteiten zijn in de audiowereld niet onopgemerkt gebleven.

Muzikaal rendement
Verbindingskabels voor de stereo-installatie werden tot voor kort nauwelijks als een wezenlijk component gezien. ’Je hebt nu eenmaal snoer met stekkers nodig om signaaloverdracht tot stand te brengen en de apparatuur zorgt voor de rest...’ Helaas werken de dingen zo niet en zeker niet bij muziekreproductie. Het is in de audiowereld genoegzaam bekend, dat uitzonderlijk goede meetkarakteristieken (van bijvoorbeeld een topversterker) geen enkele garantie bied voor een perfect geluidsbeeld, als niet ook een kwaliteitskabel dit voor de volle 100% kan doorgeven. Men moet eens weten hoeveel extra muzikaal rendement uit een hifi-set kan worden gehaald met simpelweg de aanschaf van de juiste bekabeling. AUDIOART heeft voor u de betaalbare oplossing voor dit kabelprobleem.

Maak een keuze uit het vM SILVER CABLE-pakket.

Samenstelling
vM-SILVER WIRE, de basis voor vM-SILVER CABLE, is een bijzonder hoogwaardig draadmateriaal dat volgens zeer strenge specificaties wordt gefabriceerd. De kern bestaat uit absoluut zuurstofvrij koper met een extreem hoge zuiverheids-graad(’OFC’). Hierop is via een elektrolytisch proces een zilverlaag met een bepaalde dikte aangebracht. De mantel bestaat uit TeflonTM: de beste isolatie rond de draadkern die er bestaat. Het zijn juist deze twee elementen in hun hoge zuiverheid èn uitgekiende hybride verhouding, die met elkaar vM-SILVER WIRE tot het beste kernmateriaal maken. Intuïtief zou men voor het kernmateriaal wellicht 100% zilver of zelfs goud kiezen, maar voor het transport van muziek zijn deze edele metalen in hun pure vorm ongeschikt. Ook een andere Cu/Ag-verhouding geeft verliezen in het muzikale spectrum.

Alléén vM-SILVER WIRE heeft de ideale samenstelling. Het vormt daarmee de basis voor alle signaalkabels uit het vM-SILVER CABLE-pakket. Elke vM SILVER CABLE-kabel wordt vóór verzending aan een aantal tests onderworpen en krijgt tenslotte een ‘speciale behandeling’. Het effect van deze behandeling is onder meer een sterk verhoogd muzikaal rendement. Alleen AUDIOART heeft hiervoor de know-how in huis. Audiokabels van Van Medevoort zijn daarom ook nooit te kopiëren. Aangezien hier sprake is van een geheim procédé kan uit concurrentie-overwegingen niet nader op dit proces worden ingegaan. De kabel, die u koopt is reeds ingespeeld en van de correcte signaal- cq. spanningsrichtingindicatie voorzien.

Meet- en luisterproef
De complexiteit en veelvormigheid van sinusbewegingen welke per tijdsfractie door de kabel moet worden gevoerd is enorm en divers. Zelfs zeer moderne geavanceerde apparatuur blijkt niet volledig in staat alle kritische waarden voldoende zuiver te meten. Binnen zekere grenzen neemt het (geoefend) menselijk gehoor het hele scala aan frequenties en dynamiek nauwkeuriger waar dan met elektronische deelmetingen kan worden vastgesteld. Dit niet-meetbare abstracte fenomeen speelt zich voornamelijk af op het complexe gebied van onder andere fasegedrag, reflecties, interferentie, frequentie-afhankelijke looptijd etc. Stroom en spanning zijn te meten, muzikaliteit niet!

Daarom gaan bij Audioart meet- en luisterproeven altijd hand in hand. Niet alleen voor luidsprekers en elektronica, maar ook bij de beoordeling van bekabeling voor audio-apparatuur, zowel intern als extern.

vM kabels zijn in diverse standaard lengten in handige duurzame verpakkingen bij de vM audiodealer verkrijgbaar. Op aanvraag kan ook met individuele wensen van de cliënt rekening worden gehouden. Te denken valt aan aparte lengtematen, maar ook aan kabelcomposities voor bi-wiringtechnieken en dergelijke. Bij aanschaf van nieuwe vM apparatuur kan desgewenst speciale vM SILVER CABLE bedrading worden voorgemonteerd.
Voor exclusieve high-end componenten (zoals bijvoorbeeld de vM CAQ en vM PAQ van Van Medevoort) zijn speciale referentie audiokabels ontwikkeld (SILVER CABLE Q-serie)

 

Audioart
Herenweg 15 
3602 AM 
Maarssen (NL)
Tel: 0346 590 290
Fax: 0346 590 103
websites www.audioart.nl
www.vanmedevoort.com
www.vanmedevoort.nl
 
openingstijden maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur

ANWB Routeplanner Europa

 
Gerelateerde artikelen:
Producenten