Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Diapason Luidsprekers

 

Het Noord-Italiaanse merk DIAPASON is in 1996 door ons (  Analogueaudio ) op de Nederlandse markt gebracht. Samen met het Italiaanse GRAAF heeft Diapason ons bedrijf haar bestaansrecht grond gegeven. Diapason is in 1987 opgericht door Alessandro Schiavi. Schiavi was toen als sound engineer werkzaam voor Suono. Omdat hij niet tevreden was met de verkrijgbare afluistermonitors heeft hij de PRELUDE gebouwd. Direct van de Prelude afgeleid was de Adamantes die al vrij snel werd opgevolgd door de Adamantes II.

De ontwikkeling van de Diapason-directdrive-woofer heeft de aanleiding gegeven om de Adamantes Limited Edition en later de Karis te bouwen. Met de Adamantes II zijn wij ons bedrijf gestart. De Adamantes Limited Edition sloeg op de eerste VAD-show in Veldhoven in als een bom De Adamantes LE is/was een gepolitoerde, op een metalen stand gepositioneerde monitor luidspreker die van massief walnotenhout is gemaakt. Het laag uit de relatief kleine kast is ongekend goed. Dit is mede het gevolg van de direct drive woofer. Dit betekent direct aangedreven door de versterker, dus zonder filter. Daardoor is het rendement hoger, en de timing van de woofer gelijk is geworden aan die van de tweeter. Het geluidsbeeld is daardoor veel homogener. De luidspreker fungeert bijna als een puntbron. De ruimtelijkheid van de Diapason luidsprekers is daarom bijzonder goed. De Adamantes LE wordt niet meer gemaakt. Nu is er de Adamantes III met de zelfde componenten, ook van massief walnotenhout, maar dan niet gepolitoerd.

KASTCONSTRUCTIE

De luidsprekerkasten van Diapason zijn bijna allemaal gemaakt van massief hout. Door de betere stijfheid is er dan veel minder negatieve invloed van ongewenste resonanties. De luidsprekerkasten van Diapason zijn gebouwd als een muziekinstrument. Alessandro Schiavi is afkomstig uit een familie van muziekinstrumentbouwers. Hij heeft geleerd dat je resonanties ook kunt gebruiken om een uitstekend resultaat te krijgen. De meeste fabrikanten bouwen een verzwaarde kast om de luidsprekers in te sluiten. Het gevolg is een zwaar, meer doods geluid. Wat we willen is juist een luchtig en goed gedefinieerd geluid. Met name de modellen in de Reference Serie hebben kasten die massief, stijf en relatief licht zijn. Door de unieke constructie resoneert de kast mee met alle aangevoerde frequenties van de luidsprekerunit. Om het effect hiervan te kunnen beoordelen, kunt u het beste de proef op de som nemen bij een goed opgestelde demo van bijvoorbeeld de Adamantes. Denk overigens niet dat de kastwanden van de Diapason luidsprekers zo dun zijn als van een basgitaar, viool of cello. De kastwanden zijn 2,5 cm dik. De Adamantes III is opgebouwd uit ongeveer 32 staven hout. De Diapason kasten worden gemaakt bij verschillende meubelmakers in Noord-Italie. Voor de units gebruikt Schiavi vooral Seas (woofers) en Scanspeak (tweeters). De filters zijn steeds "hardwired", dus niet op een print.

De rendementen van de Diapason luidsprekers zijn relatief hoog. Deze luidsprekers kunnen daarom door heel veel soorten versterkers worden aangestuurd.

Bij een T-opstelling, een niet al te moeilijke kamerakoestiek en aansturing door goede apparatuur ontstaat ook bij stereo al een "douche van geluid". Door de zuiverheid en ruimtelijkheid van de weergave kunnen Diapasons in een thuisbioscoopsysteem een heel aangenaam en voelbaar film- en muziekgebeuren tot leven brengen. Als u nieuwsgierig bent geworden, kunt u wellicht via een van onze dealers een luistertest ondergaan en als u wilt, thuis in uw eigen luisterruimte een set Diapasons uitproberen.

Diapason heeft 3 series luidsprekers in 3 verschillende prijsklassen:

Reference Serie (met Adamantes III, Karis en Kentron)

Elisse Serie (met NUX en Emera en Eos)

Classic Serie (met Prelude III, Micra III, en Centro)

 Hieronder vindt u de verschillende modellen met enkele technische gegevens.

ADAMANTES III
91 Db - 40/20.000 hZ - 6 ohm - 8 kg - massief Canaletto walnoten - woofer 17 cm, tweeter 20 mm - poort aan de achterzijde - kastvorm:240 x 360 x 365 mm -

De 2/B-stands: zware, vulbare metalen standaards met massief walnoten hout aan de zijkanten (demping ongewenste resonanties)

3/P-stands in walnoten hout. Het gunstige effect van deze stands is een openbaring. Eigenlijk staat de speaker met 3 stalen pinnen op de grond, maar dan met hout eromheen. Dit heeft een dempende werking, hetgeen met draaien aan moeren zelf is bij te stellen. Alleen voor Adamantes en Prelude.

 

 

 

 

KARIS
Kleine uitvoering van de Adamantes (ongeveer half zo groot). Bijzonder vriendelijk en ruimtelijk geluid. Erg goede definitie en behoorlijk diep laag.

87 Db - 60/20.000 hZ - 6 ohm - 4,8 kg - massief Canaletto walnoten - woofer 11 cm, tweeter 20 mm - poort aan de achterzijde - kastvorm: 190 x 260 x 285 mm

KENTRON center speaker. Zelfde gegevens als Adamantes. Samen met Adamantes en Karis (achter) is prachtig surround systeem te maken.

 

 

 

 


PRELUDE III
90 Db - 40/20.000 hZ - 6 ohm - 8 kg - massief essenhout - woofer 13 cm, tweeter 26 mm - poort aan de achterzijde - kastvorm: 257 x 245 x 365 mm - afgebeeld op 1/P-stands van Diapason. Kan ook op houten 3/P-stands

MICRA III (rechts)


88 Db - 50/20.000 hZ - 6 ohm - 6 kg - massief essenhout - woofer 11 cm, tweeter 26 mm - poort aan de achterzijde - kastvorm: 205 x 285 x 280 mm

 

CENTRO III: centerspeaker bij deze serie. 375 x 280 x 195 mm

 

 

NUX
89 dB - 40/20.000 hZ - 8 ohm - 13 kg - voorkant massief walnoten - gebogen achterkant gefineerd multiplex - woofer 17 cm, tweeter 20 mm - poort aan de voorzijde - kastvorm: 200 x 270 x 1170 mm. Links afgebeeld in walnoten; rechts in zwart metallic. Ook verkrijgbaar in silver metallic.

kenmerken: ruimtelijk geluid met grote mildheid voor minder goede opnames.

 

EMERA (rechts)
89 dB - 45/20.000 hZ - 8 ohm - 5,3 kg - voorkant massief walnoten - gebogen achterkant gefineerd multiplex - woofer 17 cm, tweeter 20 mm - poort aan de voorzijde - kastvorm: 200 x 270 x 1170 mm. Links afgebeeld in walnoten; rechts in zwart metallic. Ook verkrijgbaar in silver metallic.

kenmerken: ruimtelijk geluid met grote mildheid voor minder goede opnames.
in zwart metallic op 1/E-stands
 
 
ARES
88 dB - 45/20.000 hZ - 6 ohm - 9 kg - woofer 11 cm, tweeter 20 mm - poort aan de achterzijde - kastvorm: 166 x 190 x 940 mm. Alleen verkrijgbaar in walnoten.
De Ares is de vloerstaande versie van de Micra. De luidsprekerbezetting is exact dezelfde als van de Micra. De kast is gemaakt van walnoten gefineerd mdf. Het geluid is zeer ruimtelijk. De bas gaat erg diep voor zo'n relatief kleine luidspreker.

Diapason
Via Delle Tofane
15 Brescia Italy
tel:+390303701234
Fax:+390303384098
E-mail:

http://www.analogueaudio.com/diapason.htm

Diapason was founded in 1987 by Alessandro Schiavi, who previously had extensive experience in recording studios. His skill in capturing live music in three dimensional space and its faithful reproduction, led to the development of the first speaker by Diapason, the Prelude.
The Prelude, and all the speakers manufactured by Diapason, are designed to offer the highest fidelity and transparency to the absolute sound. Furthermore, our speakers convey the emotional involvement of the live performance.

Each Diapason speaker is hand assembled and wired by skilled craftsmen. The beautiful cabinetry is not only an integral part of the design, but the highest example of Italian furniture- making. The cabinets, which are constructed in solid-wood staves and completely handmade by our skilled craftsmen, are assembled in a particular way which makes the whole structure highly rigid and free from resonance.
At the basis of every Diapason project is the study of form, whether in the search for an elegant and refined appearance or for innovative solutions in the quest for perfect acoustic reproduction. The Reference Series and Adamantes Limited Edition represent the pinnacle of this research, with its "diamond" form which enables the loudspeaker drive units to perform at their best. Their unique polyhedral shape eliminates all distorting resonances allowing the music to be heard without smear or bixiness.

The drive units and crossovers used in each Diapason project are the result of the most advanced acoustic research, and are matched to a tolerance of within 1%. Drive units are made exclusively by the best manufacturers to strict Diapason specifications. Only materials which have been thoroughly tested are used, to ensure the best acoustic performance and to allow ease of driving by any kind of amplifier.
In more than 10 years of advanced research and design Diapason has developed the system known as Diapason Direct Drive, which allows a direct connection between the amplifier and bass unit thereby eliminating the disadvantages of a low-pass filter, such as loss efficiency and phase rotation.

 
Gerelateerde artikelen:
Importeurs