Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Kalkmann Audio

Kalkmann Audio BV is een jong en dynamisch bedrijf met grote ambitie. Met de ontwikkeling van Kalkmann Audio is een doorbraak bereikt op het gebied van geluidsweergave. Dit geluid moet bereikbaar zijn voor iedereen! Met deze geoctrooieerde techniek zijn zij er in geslaagd om aantrekkelijke luidsprekers te ontwikkelen voor zowel consumenten, musici, HiFi liefhebbers, de professionele markt als wel slechthorenden! 

Oplossingen voor Maatwerk
De unieke technologie van Kalkmann Audio kan in iedere ruimte een oplossing bieden. Door de rigoureuze demping van ongewenste trillingen in de luidsprekerkasten doet zich vrijwel geen interferentie voor met het vertrek waarin ze zijn opgesteld. Daardoor heeft u geen last van het zo storende dreunen en bonken en gaat het geluid niet ‘dichtzitten'.

Het akoestische filter van Kalkmann-luidsprekers zorgt voor een natuurlijk en onvervormd, transparant geluidsbeeld, dat niet vermoeiend is voor de luisteraar en het gehoor niet overmatig belast. Het personeel en publiek van gelegenheden waar harde muziek ten gehore wordt gebracht, hoeft hierdoor niet onnodig blootgesteld te worden aan de schadelijke invloed van geluid van slechte kwaliteit. Bovendien is het door de bijzonder zuivere geluidsweergave uitstekend mogelijk om u tegenover anderen verstaanbaar te maken, zelfs bij een hoog geluidsvolume. Dit maakt de luidsprekers bijzonder geschikt voor fitnesscentra, sporthallen en allerlei andere openbare gelegenheden. Kalkmann Audio ontwikkelt op verzoek maatwerkoplossingen met gebruikmaking van deze techniek. Neem vrijblijvend contact met Kalkmann Audio op als u hierover meer informatie wenst.

Technologie
Ruim 5 jaar geleden besloten zij een luidspreker te bouwen die in staat moest zijn om geluid natuurlijk en onvervormd weer te geven.
Daarbij werden de volgende uitgangspunten vastgelegd: 

Geen gebruik van  elektronische componenten, zoals een klassiek of passief filter
De luidsprekerkast met dunne wanden te bouwen
De trillingen in de luidsprekerkast frequentieafhankelijk te laten absorberen door een (interne) massa.
Op basis van deze uitgangspunten voor de realisatie van de nieuwe luidsprekersystemen zijn wij tot een uniek ontwerp gekomen. 

In onze luidsprekersystemen worden twee gelijke speaker units of  "drivers" gebruikt, die samen het gehele hoorbare frequentiegebied bestrijken. Afhankelijk van het model worden  full-range, mid-range of mid-woofer drivers gebruikt. In sommige modellen wordt hieraan een hogetonenluidspreker toegevoegd.

Het klassieke passieve filter, samengesteld uit elektrische componenten, is vervangen door het gepatenteerde Kalkmann® filter (akoestisch of mechanisch). De werking van dit filter is gebaseerd op luchtdruk en voortstuwing. De twee identieke luidsprekers bevinden zich in afzonderlijke, quasi afgesloten ruimtes van verschillende grootte.

Eén luidspreker zit opgesloten in een relatief kleine ruimte, waardoor de luidspreker alleen  kortere uitslagen kan maken en vooral de hoge en middenfrequenties weergeeft. De tweede luidspreker heeft circa twee maal zoveel ruimte en kan dus langere uitslagen maken, wat de productie van midden- en lage tonen bevorderd. 

Exact achter de tweede luidspreker bevindt zich een bas reflexpoort. Deze positie heeft een aantal voordelen, die zijn gebaseerd op de theorieën van Helmholtz (1821 - 1894). 

Het mechanische filter is gemaakt van materiaal dat geluidsgolven slecht absorbeert en zelf goed in trilling kan komen door diezelfde geluidsgolven.
 


Geluid voor iedereen
Professioneel of consument, alle leeftijden...

Onze luidsprekers hebben tal van aangename effecten. Wij ontdekten dat deze effecten zijn gerelateerd aan onze gepatenteerde technologie. Mensen met een gehoorbeschadiging worden door onze luidsprekers in staat gesteld om van muziek en spraak te genieten zonder inspanning.

Op een behoorlijke afstand is muziek volledig onverstaanbaar, met de verborgen kwaliteiten van onze produkten verwachten wij hierovoor een oplossing te kunnen bieden.

Voor mensen met een gehoorbeschadiging zijn onze luidsprekers een must. Onze luidsprekers produceren een hoger intensieve gehoorervaring zonder de noodzaak om het volume hiervoor aan te passen.

Producten Kalkmann® Audio

 

  • Kabels, connectoren en versterkers

Kalkmann Audio B.V.
Sound for everyone

Kalkmann Sound Systems BV 
T +31 (0)416-543177
E
A Schotsestraat 17
5171 DT Kaatsheuvel
The Netherlands

www.kalkmannaudio.com