Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542 5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109 5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Kemp Elektroniks

Kemp Elektroniks is gestart op 1 januari 1999 en is gevestigd in de hoofdstad van Nederland. Wij houden ons vooral bezig met het lichtnet omdat gebleken is dat dit tegenwoordig zonder de juiste filtering, netkabel, enz. een zeer zwakke schakel is.

Daarom is onze slogan:

ELKE AUDIO/VIDEOINSTALLATIE VALT OF STAAT MET DE KWALITEIT VAN HET LICHTNET

Vele audio-/videoliefhebbers spenderen teveel geld door hun ontevredenheid over de prestatie van de installatie. Onze filosofie is dat je bij de bron moet beginnen: het lichtnet. Als het lichtnet op de juiste wijze ontstoord is zult U merken dat uw installatie totaal veranderd is. Een ander - vaak onderschat - probleem is de akoestiek van uw luisterruimte. Indien de bovenstaande problemen verholpen zijn kunt u (eventueel) verder gaan met het verbeteren van uw installatie.

Het ontwerpen van Kemp Elektroniks produkten wordt in eerste instantie op de meetwerkbank gedaan, maar vervolgens ook door gehoormatig naar de geluidskwaliteit van elke ontwikkeling/component te luisteren op onze audiotest-installatie. Wij houden hierbij sterk rekening met het inspelen van de componenten. Hier hanteren wij minimaal 1 maand voor. De luistersessies zijn meestal met meerdere personen om te voorkomen dat een keuze van de smaak of het oordeel van 1 persoon afhangt. Ook wordt er getest op meerdere locaties om te vermijden dat het ontwerp juist op die installatie afgestemd wordt. Om die reden wordt er ook geëxperimenteerd op verschillende soorten installaties, zowel grote als kleine, buizen als transistor. Verder wordt tijdens deze experimenten geluisterd naar alle mogelijke soorten muziek. Na elke verandering in ons ontwerp gaan wij weer terug naar alle eerder ondernomen stappen door deze vervolgens weer weg te halen om te controleren of deze nog steeds een verbetering zijn.

 

HET MEEST COMPLETE LICHTNETFILTER VOOR UW GEHELE AUDIO-/VIDEOINSTALLATIE 

KE-POWER SOURCE

 

8 randaarde-stopcontacten
meerdere filtersecties
DC-offset filter
piek- en inductieoverspanningsbeveiliging
maximale belasting 3800 Watt
gewicht 13 kg
afmetingen 250 X 250 X 100 mm

De KE-POWER SOURCE is het resultaat van 4 jaar experimenteren met lichtnetfilters. De doelstelling was het ontwerpen van een lichtnetfilter geschikt voor elke audio-/videoinstallatie met zoveel mogelijk positieve gehoormatige effecten. Een lichtnetfilter geeft zoals elke audiocomponent een klankkleuring aan een installatie. Alle onderdelen in een lichtnetfilter zijn hier verantwoordelijk voor. Door middel van veel luistersessies op verschillende installaties is getracht om deze klankkleuring zo neutraal en muzikaal mogelijk te maken.

 

Kemp Elektroniks Power source Plus het meest complete lichtnetfilter voor uw gehele Audio/Video installatie.

 

Na veel experimenteren en luisteren zijn wij tot de verbazingwekkende conclusie gekomen dat de aansluit-power cord van de POWER SOURCE meer invloed op het geluid heeft dan de power cord van het apparaat daarna. Wij hebben voor de POWER CORD PLUS gekozen omdat deze hier het beste resultaat gaf. De QA MODULE maakt het geluid nog natuurlijker en de harmonische structuur van de lage tonen wordt groter. Het frequentiebereik lijkt zich verder naar beneden toe uit te strekken. De vergulde contacten van de in- en uitgang zorgen meteen al voor een beter contact maar garanderen ook op de langere duur een beter contact.

Naast de standaardversie van de Kemp Elektroniks POWER SOURCE hebben wij ook een PLUS versie hiervan uitgebracht. Deze heeft extra ten opzichte van de standaardversie:

- aansluitkabel, KE-POWER CORD PLUS
- KE-QA MODULE, aangesloten op de uitgang
- ingangsconnector met vergulde contactpennen
- stopcontacten met vergulde contacten

De KE-POWER SOURCE is ook leverbaar voor de volgende landen: Duitsland, België/Frankrijk, Zwitserland, Italië, Engeland, Verenigde Staten/Canada en Australië.

_____________________________________________________________________________DE ULTIEME OPLOSSING OM UW APPARATUUR VAN SCHONE SPANNING TE VOORZIEN

 • regenerator; absoluut schone uitgangsspanning lichtnetspannings onafhankelijk
 • compacte behuizing
 • compleet analoog ontwerp
 • bypass schakelaar, maakt het mogelijk om uw apparatuur altijd aan te laten staan
 • gebalanceerde uitgangsspanning
 • frequentie regelbaar van 50 tot 110 Hz
 • Crest Factor regelbaar tot 10 %
 • uniek OTL ontwerp, dus zonder uitgangangstrafo
 • DC-offset regelcircuit
 • belastbaar tot 75 Watt
 • gewicht 4 kg
 • afmetingen 125 X 135 X 230 mm
 • standaard 1 m KE-HI POWER CORD meegeleverd
Eindelijk, na vele duizenden uren research & development is het dan zover: de KE-POWER STATION 75 is leverbaar! Waar het allemaal om begon, was onze wens om de prestaties van onze referentie, de KE-POWER SOURCE, te verbeteren. Van de drie problemen, die er bij het lichtnet kunnen optreden, kan de KE-POWER SOURCE er twee verregaand elimineren: de POWER SOURCE is uitstekend in staat, om zowel DC-componenten uit het lichtnet te filteren, als hoogfrequente storing te onderdrukken.
Echter, het derde probleem, te weten vervorming van de sinus zelf, kan nooit door een passieve schakeling worden opgelost. Geen enkel lichtnetfilter of scheidingstrafo kan dit. Doordat alle elektronische apparatuur inwendig is voorzien van een gelijkrichter en bufferelko’s, wordt het lichtnet door deze apparatuur vrijwel uitsluitend op de toppen en dalen van de sinus belast. Overbodig te vertellen, dat het lichtnet deze belasting je niet in dank zal afnemen, het gevolg van deze “piekerige” belasting is, dat de toppen en dalen simpelweg meer of minder afgekapt worden! De eens zo fraaie golfvorm is nu blijvend gehavend.
De enige oplossing is: de golfvorm van de grond af aan opnieuw opwekken met een zgn. regenerator.

De KE-POWER STATION is zo’n regenerator. Dit betekent dat hij van de lichtnetspanning eerst een gelijkspanning maakt en deze weer gebruikt om een nieuwe spanning op te wekken. Het voordeel hiervan is, dat de uitgangsspanning een pure sinus is, die nagenoeg onafhankelijk is van de storingen op het lichtnet!

In tegenstelling tot de vaak monsterlijk grote en zware apparaten die U doorgaans op de markt aantreft, is onze POWER STATION van een geheel ander kaliber, klein dus!
Front end bronnen (alles wat voor de eindversterkers staat) zijn het gevoeligst voor lichtnetstoringen. Onze filosofie gaat ervan uit, dat elke front end zijn eigen POWER STATION zou moeten hebben, vandaar het bescheiden vermogen van maximaal 75 W. Dit is bijna altijd voldoende. Het door ons opgegeven vermogen is het uitgangsvermogen en niet het ingangsvermogen zoals andere fabrikanten dit doen. Op deze manier is een onderlinge beïnvloeding van de audiobronnen volkomen uitgesloten. Zo kan een digitaal apparaat nooit storing terugsturen via de lichtnetaansluiting naar een gevoelig analoog apparaat (denk aan een MC- of MD-phono voorversterker!) Dit zou wel mogelijk zijn als U al deze apparaten op één (zwaardere) regenerator aan zou sluiten…
De maat van de POWER STATION is zodanig, dat er drie stuks naast elkaar kunnen staan, en dan samen de standaard audio-breedte van 40 tot 44 cm vormen.

Na uitgebreide experimenten en luistersessies, zijn wij tot enkele tot de verbeelding sprekende specificaties gekomen, zo is zowel de frequentie als de Crest Factor regelbaar.
Hoe hoger de frequentie wordt, des te beter wordt de detaillering, en er treedt een algemene verfijning op in alle audiofiele eigenschappen. Dit komt doordat de transformator en de voeding van het aangesloten apparaat efficiënter gaan werken. De Crest Factor regelt de energietoename aan de uitgang d.m.v. het toevoegen van de derde harmonische. Hierdoor wordt het oppervlak van de sinus groter. Indien de Crest Factor op maximaal staat dan krijgt de voeding van het aangesloten apparaat 13 % meer energie toegevoerd!

Na deze luistersessies werd duidelijk, dat ongeveer 90 Hz onze voorkeur was, en dat er zo’n 10 % derde harmonischen (Crest Factor) moest worden toegevoegd aan de sinus. Door de Crest Factor te verhogen ervaart U een krachtiger, warmer (buizen) geluid.

De opwekking van de sinus gebeurt, in tegenstelling tot concurrerende ontwerpen, geheel analoog. Een zeer doordachte schakeling met als basis een Wienbrug-oscillator, garandeert een bijzonder vervormingarme sinus, zonder de bijproducten van digitale synthese.

Nog een unieke eigenschap van de POWER STATION is, dat in tegenstelling tot alle andere fabrikanten, wij geen uitgangstransformator gebruiken omdat deze de prima eigenschappen van de regenerators altijd om zeep helpt! Het probleem met uitgangstransformatoren is dat wanneer de belasting tegen het maximale vermogen aanloopt, de uitgangsspanning sterk begint te vervormen. De dynamiek wordt hierdoor dus niet alleen beperkt maar er treedt ook nog eens vervorming op!Ook is de POWER STATION voorzien van een DC-offset corrector, die de gelijkspanning op de uitgang nauwkeurig op 0 Volt houdt. Hierdoor zult U uit het apparaat, dat op de POWER STATION is aangesloten, geen brom horen, als de transformator in het aangesloten apparaat niet uit zichzelf al bromt. De transformator kan zonder gelijkspanning ook veel beter zijn werk doen, hij levert moeiteloos en onvervormd grotere piekstromen en wordt veel minder warm.

De spanning, die uit de POWER STATION komt, is gebalanceerd, met andere woorden: beide polen zijn "hot". Op beide aansluitingen van het stopcontact staat 115 V, in tegenfase. Daardoor is het netto effect 2 X 115 V, dus 230 V. Ook al zakt de spanning op het lichtnet tot 200V, de uitgangsspanning van de POWER STATION blijft 230 V.

De POWER STATION is uitgerust met een omschakelaar: als u niet luistert naar de installatie, dan kunt u de schakelaar op "bypass" zetten. Op deze manier krijgt de aangesloten apparatuur gewoon direct de spanning van het stopcontact doorgeschakeld, en wordt de elektronica van de POWER STATION uitgeschakeld, zodat er geen overbodig stroomverbruik ontstaat. Bent u weer van plan te gaan luisteren, dan zet u de schakelaar weer op "regenerate power", waarop de POWER STATION zichzelf weer inschakelt, en het aangesloten apparaat weer voorzien wordt van schone spanning..

Aangezien de POWER STATION geheel zonder ventilator gekoeld wordt, heeft U ook geen last van lawaai, en bestaat er ook geen enorme stofophoping in/om de POWER STATION.

Een LED geeft de status van de POWER STATION weer: als de LED blauw is, wordt perfecte geregenereerde spanning geleverd, wordt de LED rood, dan wordt de uitgang te zwaar belast, daardoor zal de golfvorm en de spanning aangetast worden, en het aangesloten apparaat zal nooit optimaal kunnen werken. Is de LED helemaal gedoofd, dat staat de POWER STATION in de "bypass" mode.


 

KEMP ELEKTRONIKS
Quellijnstraat 15
1072 XM  Amsterdam
Nederland
Tel: +31(0)20-7764464
Fax: +31(0)20-7775446
Mob: +31(0)6-54691901
E-mail:

BTW: NL.1732.22.286.B01
KvK: 34110395

ANWB Routeplanner Europa

________________________________________________________________________

HiFi show van AudioForum.be  in Hasselt Belgie 05-11-2006

Ron Kemp stond afgelopen weekend op de HiFi show van AudioForum.be  in Hasselt Belgie met een uitgebreid assortiment aan "schoonmakend" elektrisch materiaal zoals hierboven omschreven. Ron Kemp is een enthousiast man en zijn produkten stralen dat ook uit door een superieure kwaliteit ten toon te spreiden.

Een Hollands produkt mag ik altijd graag zien op Qualityhifi en Kemp Elektroniks levert met zijn produkten dan ook zeer vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige produkten.

 
 
 
 
 

 EEN AUDIO GRADE VERDEELDOOS VOOR UW GEHELE AUDIO-VIDEOINSTALLATIE

4, 6 en 8-voudig leverbaar
stopcontacten met randaarde en fase indicatie
sterbedrading met KE-POWER WIRE
afgeschermd tegen EMI/RFI door aluminium behuizing
parallel noise filter (KE-SNS MODULE)
beveiligd tegen piek- en inductieoverspanning
maximale belasting 3800 Watt
afmetingen: 85 x 50 x 430/530/630 mm
standaard 1.5 m KE-HI POWER CORD meegeleverd

 
 
 

Ron Kemp bij zijn stand op de HiFishow in Hasselt Belgie 
 
 
 

De KE-POWER BLOCK is een kleine uitvoering van de KE-POWER SOURCE. De POWER BLOCK kan gebruikt worden als (hoofd)filter, in combinatie met een stroomverdeelstrip, maar het is veel effectiever om één POWER BLOCK per apparaat toe te passen. Indien U slechts één POWER BLOCK inzet voor meerdere apparaten, dan zal er met zekerheid een onderlinge beïnvloeding tussen de apparaten ontstaan. Het is op deze wijze mogelijk, dat een restant digitale storing uit uw CD-speler via het lichtnet de versterker binnendringt. Indien de versterker in kwestie uitgerust zou zijn met een eigen POWER BLOCK, dan zou dit restant aan storing effectief zijn onderdrukt. De POWER SOURCE beschikt precies om deze reden dan ook over meerdere interne groepen.

 
 

De problemen die conventionele (niet afgeschermde) lichtnetsnoeren veroorzaken zijn tweeledig. Enerzijds emitteren deze een 50 Hz brom tezamen met een zeer breed storingsspectrum die de overige audiobekabeling negatief beïnvloedt. Anderzijds mag de schone netspanning - uit de KE-POWER SOURCE - niet weer geïnfecteerd worden door storingen. Hieruit kunt U concluderen dat een conventioneel lichtnetsnoer werkt als een zend-/ontvangantenne voor storingen.
Tevens behoren lichtnetkabels storingen te absorberen en niet te reflecteren.
 
 
 

 Kemp Elektroniks Power source Plus HET MEEST COMPLETE LICHTNETFILTER VOOR UW GEHELE AUDIO-/VIDEOINSTALLATIE

8 randaarde-stopcontacten
meerdere filtersecties
DC-offset filter
piek- en inductieoverspanningsbeveiliging
maximale belasting 3800 Watt
gewicht 13 kg
afmetingen 250 X 250 X 100 mm

De KE-POWER SOURCE is het resultaat van 4 jaar experimenteren met lichtnetfilters. De doelstelling was het ontwerpen van een lichtnetfilter geschikt voor elke audio-/videoinstallatie met zoveel mogelijk positieve gehoormatige effecten. Een lichtnetfilter geeft zoals elke audiocomponent een klankkleuring aan een installatie. Alle onderdelen in een lichtnetfilter zijn hier verantwoordelijk voor. Door middel van veel luistersessies op verschillende installaties is getracht om deze klankkleuring zo neutraal en muzikaal mogelijk te maken.

 
 

 
 

 DE ULTIEME OPLOSSING OM UW APPARATUUR VAN SCHONE SPANNING TE VOORZIEN

regenerator; absoluut schone uitgangsspanning lichtnetspannings onafhankelijk
compacte behuizing
compleet analoog ontwerp
bypass schakelaar, maakt het mogelijk om uw apparatuur altijd aan te laten staan
gebalanceerde uitgangsspanning
frequentie regelbaar van 50 tot 110 Hz
Crest Factor regelbaar tot 10 %
uniek OTL ontwerp, dus zonder uitgangangstrafo
DC-offset regelcircuit
belastbaar tot 75 Watt
gewicht 4 kg
afmetingen 125 X 135 X 230 mm
standaard 1 m KE-HI POWER CORD meegeleverd
Eindelijk, na vele duizenden uren research & development is het dan zover: de KE-POWER STATION 75 is leverbaar! Waar het allemaal om begon, was onze wens om de prestaties van onze referentie, de KE-POWER SOURCE, te verbeteren. Van de drie problemen, die er bij het lichtnet kunnen optreden, kan de KE-POWER SOURCE er twee verregaand elimineren: de POWER SOURCE is uitstekend in staat, om zowel DC-componenten uit het lichtnet te filteren, als hoogfrequente storing te onderdrukken.

 
 
 

 Cylindric Fuse Cartridge

Audio Grade vervanging van standaard automatische zekering
verzilverde contacten voor de beste geleiding
keramische zekering voor thermische stabiliteit, zwaar verzilverde contactbussen
trage zekering ter voorkoming dat deze defect raakt tijdens het inschakelen van zware eindversterkers
zekering en schakelaar gecombineerd in één behuizing
afmeting zekering 10 X 38 mm
afmeting zekeringmodule 36 X 81 X 58 mm
CE, IEC, EN, DIN en VDE gecertificeerd
inclusief 1 reserve zekering
Moderne installaties voor de stroomvoorziening in woningen maken gebruik van installatie automaten, die afschakelen op basis van stroommeting via magnetisme in geval van overbelasting of kortsluiting. Het voordeel van een automaat is de reset functie, het nadeel is het negatieve klankeffect op een geluidsinstallatie en op het beeld van de televisie.

 
 
Thr Ultimate polarity Checker 

 
Gerelateerde artikelen:
Winkels Noord Holland