Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Link Audio

De LINK filosofie ten top gedreven, aan de grens van de perfectie.

Bij de reproduktie van een muziekopname via luidsprekers is er maar één manier om dit korrekt te doen. De mythe dat er voor elk muziekgenre één type luidspreker bestaat is dan ook kompleet uit de lucht gegrepen.

van een muziekopname via luidsprekers is er maar één manier om dit korrekt te doen. De mythe dat er voor elk muziekgenre één type luidspreker bestaat is dan ook kompleet uit de lucht gegrepen.

In tegenstelling tot muziekinstrumenten mag een luidspreker geen eigen klankkleur hebben en moet hij alle frekwenties lineair weergeven en dit niet alleen op de as loodrecht op de luidsprekers gemeten maar ook zo uniform mogelijk in alle richtingen.

LINK luidsprekers zijn "room integrated" designs vanuit de optiek om ook in de lage frekwenties een lineaire weergave te behouden .

Room integrated wil zeggen dat er rekening gehouden worden met het akoestisch spiegeleffect van de kamer. Door de relatief kleine afmetingen van de doorsnee kamer versus de golflengte van de lage frekwenties gaan bepaalde basfrekwenties versterkt worden.
Door dit in te calculeren in het ontwerp bevrijdt een LINK luidspreker zich van het 'boemeffect' dat helaas maar al te vaak optreedt.
Dit effect kan misschien leuk en indrukwekkend zijn bij een eerste kennismaking maar werkt vermoeiend en maskeert heel erg de
subtiele weergave van hogere frekwenties en daarmee ook het stereobeeld.

Het argument dat elk individu een ander gehoor heeft en daarom een andere luidspreker zou verkiezen klopt niet omdat de
gehoorsverschillen dezelfde blijven zowel bij de "live" beleving van muziek als bij de reproduktie ervan.

De fabrikant moet trachten elke vorm van kleuring tot het uiterste minimum te reduceren. De oorzaak voor kleuring moet op verschillende fronten bestreden worden.

LINK luidsprekers worden op alle terreinen op deze taak voorbereid .

Kastconstructie

Elke LINK luidspreker word samengesteld uit hoge densiteits  MDF panelen die intern, door een polyspant constructie, stevig verbonden zijn waardoor elke parasitaire trilling in de kiem gesmoord wordt.

De frontplaat, waarop de units gemonteerd zijn
heeft een dikte van 30mm. 

Kastvorm

Bij LINK luidsprekers volgt de vorm de functie. De bijzondere vormgeving die elk LINK model met zich meedraagt, is ingegeven door maximale esthetische maar ook akoestische integratie in de luisterruimte.
De kastvorm speelt een belangrijke rol in de ongehinderde geluidsspreiding, onafhankelijk van de weer te geven frekwentie.
We horen immers niet alleen het rechtstreekse geluid van de luidsprekers maar de som van het rechtstreekse geluid en  alle reflecties in de luisterruimte.
Elk LINK model heeft een zeer uniform geluidsspreiding onder een hoek van 120° waardoor de totaalsom van het geluid zeer neutraal blijft.
Door deze  uniforme spreiding , namelijk voor alle frekwenties gelijk, wordt niet alleen de luisterpositie onkritisch maar blijft de tonale balans lineair waardoor de harmonische weergave van instrumenten , het timbre, gerespecteerd blijft en de weergave niet aggressief gaat klinken. Daarenboven lijkt het geluid niet rechtstreeks vanuit beide luidsprekers te komen maar vanuit een " virtuele" ruimte rondom de luidsprekers.

Kastafstemming

Elke luidspreker heeft een optimaal volume dat afgestemd wordt op de basluidspreker.
LINK luidsprekers krijgen een dubbele afstemming : enerzijds wordt het intern volume optimaal afgestemd op een diepe en pulszuivere basweergave, maar anderzijds wordt de geluidscurve zodanig gemodelleerd dat de totale basweergave en de harmonischen in het lage medium  in de huiskamer lineair blijft  (room integrated design)

Luidsprekers, ontwikkeld in akoestische dode kamers, klinken daarom 'boemerig' zodra ze in de huiskamer worden opgesteld.

Luidsprekerunits en crossoverfilter

Ook hier gelden dezelfde regels. De luidsprekerunits fungeren als een soort pomp die de lucht in trilling moet brengen. Het is dus imperatief dat de conus of dome geen enkele fysieke vervorming ondergaat bij dit proces. LINK luidsprekers maken gebruik van de meest rigide materialen die  verkrijgbaar zijn. De basluidsprekers maken gebruik van een sandwichconstructie opgebouwd uit vijf lagen. Door deze multilayer opbouw wordt de scherpe resonantiepiek, eigen aan stijve conussen, vermeden.

Voor de hogetonen luidspreker wordt er gebruik gemaakt van een soepel opgehangen ultralichte aluminiumdome,waarvan de spoel , badend in een warmtegeleidend ferrofluidvloeistof, toelaat om onvervormd de luidste dynamieksprongen weer te geven.

De kwaliteit van de geselecteerde luidsprekerunits is zodanig dat het crossoverfilter eenvoudig en daardoor pulszuiver (pure pulse control) kan gehouden worden. Minder componenten betekent meer transparantie. Het crossoverpunt wordt kritisch gekozen om een optimale integratie van de weergave van de units te verkrijgen. Dat verklaart de hoge mate van homogeniteit en de optimale geluidsspreiding die zo kenmerkend is voor LINK.

K100

Het nieuwe K100 model is grensverleggend op veel punten.

In een minimum formaat levert ie maximale prestaties.
De mooie vormgeving van de kast, opgebouwd uit een gefreesde multilayerconstructie van Finse berk zorgt voor een perfecte ongehinderde geluidsspreiding.
De solisten en hun muziekinstrumenten  lijken zich vrij in de ruimte tussen en rond de speakers te bevinden.

De poliforme binnenzijde van de kast  en zijn variabele wanddikte onderdrukken elke staande golf binnen het kastvolume en kleurende resonanties in de kastwand.

Luidsprekers zijn geen muziekinstrumenten
en mogen geen eigen klankkleur toevoegen aan het oorspronkelijke muzieksignaal.
Het enige wat mag trillen zijn de
membramen van de luidsprekerunits.

Het LINK K100 model betrekt je in 'live' aspect van het muziekgebeuren en deelt dat enkel met de beste highend luidsprekers en heeft dan ook een
fenomenale prijs/kwaliteit verhouding.

Technische gegevens

Tweewegsyteem
Basmidunit met carbon/papier mengeling conus
Alu/magnesium dome met ferrolfuiddemping
Fasezuiver Pure Pulse Control filter
Kast : opgebouwd uit multilayer Finse Berk
met variabele wanddikte tussen 21 en 40 mm
 Afwerking : halfmat blanke milieuvriendelijke blanke lak.
Belastbaarheid : 120 watt r.m.s.
Frekwentie/amplitude curve : 35 -22000 hz - 5 db
Impedantie : 6 Ohm gemiddeld
Rendement : 86 dB/1 watt/1 meter
maximum geluidsdruk 1 meter = 106 dB
Afmetingen : H 310 mm D 400 mm B 220 (max)
Gewicht : 12 Kg

Produkten: o.a.

MODEL K100     (nieuw)
MODEL M300/II (binnenkort)
MODEL B600

Luidsprekerkabel
LINK Korund
LINK Vortex

Interconnectkabel
LINK Velox

Geinteresseerden voor LINK luidsprekers kunnen rechtstreeks kontakt opnemen met ons.

Dat geldt ook voor de merken Art Audio,Grant,Daleson,Audiogram waarvan we in het verleden het distributeursschap hebben verzorgd in de Benelux

LINK Audio Components
Belgie
Tel: +32 (0)16 231692
Fax:
E-mail: