Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Nottingham Analogue

DRAAITAFELS VAN NOTTINGHAM ANALOGUE

Opmerking vooraf: vaak worden wij geconfronteerd met het feit dat u in een ander land of bij een internethandelaar in Nederland onze draaitafels iets goedkoper kunt kopen. Let wel: iedere draaitafel klinkt zoals deze is afgeregeld. Als u onze draaitafel heeft besteld bij een van onze officiele dealers, wordt hij (als u dit wilt) zonder extra kosten door mij persoonlijk afgeregeld. Dit garandeert een 100% optimaal resultaat.

Intussen heb ik zelf een nieuwe, enorm inspirerende ervaring: Nottingham Analogue Spacedeck met het Music Maker III element in een Hadcock arm. De stabiele basis van de Spacedeck verzorgt de ondertoon voor de uiterst hoge resolutie van de MMIII. De Hadcock zorgt voor minimale vervorming en zeer hoge aftastprecisie op slechts 1,5 gr naalddruk. Het resultaat laat de gewone popelpee's uit de 70-er jaren swingen op een ongehoord niveau. Je hoort werkelijk elke nuance, terwijl het moeilijk wordt om stil te blijven zitten. Een vleugel of een groep strijkers krijgt optimale defintie en nuance. Audiofiele platen geven hun uiterste prestatie weer. "Gewone platen " komen tot leven als nooit tevoren. Later volgt meer informatie over de mogelijkheden en prijzen van de Hadcock armen. Er is wel een nadeel: zelfs de mooiste cd's draai ik niet meer. LP's die ik eind 80-er jaren verving door cd's, worden nu weer opnieuw op lp gekocht, maar dan als 200 grams persingen. Een Hadcock arm heeft u (al) vanaf 1590,00 euro.

Hieronder vraag ik uw geduldige aandacht voor veel leesvoer. Dit is onontbeerlijk om de achtergronden van dit prachtige merk te leren kennen. Maar uiteindelijk: "the proof of the pudding is in the eating". Kom dus eens luisteren en ervaar wat het is om op een complete manier naar muziek te luisteren.

Muziek, muziek, muziek .....

Waarom vinden vele muziekliefhebbers de LP nog steeds beter klinken dan de CD? CD moet toch gewoon beter zijn: minder vervorming, geen zweving, geen ruis. Ook wij vinden de analoge bron, mits in een goede installatie, natuurlijker klinken dan de CD. Zelfs ruimtelijker en dynamischer. Hoe komt dit nu?

Hyperspace

Het antwoord ligt volgens ons in twee dingen: de CD zelf en de omzettingen. Als blijkt dat een CD door de zijkant groen te stiften of met een matje erop en na de magnetiseren al beter gaat klinken, geeft dit eigenlijk al aan dat het medium CD zelf nog steeds niet in orde is. En bij het omzetten van analoog naar digitaal en weer terugzetten van digitaal naar analoog, samen met de leesfouten vanaf de CD, gaat er blijkbaar meer goeds verloren dan bij het productieproces van de LP en het aftasten door de naald. Vele muziekliefhebbers blijven daarom naast CD's ook LP's trouw gebruiken. Er zijn zelfs mensen die weer op LP overstappen! De sinus van het muzieksignaal zit eigenlijk al direct opgeborgen in de plaatgroef. Geen wonder dat er tussen de putjes in de putjes in de cd tijdens de terugzetting naar "analoog " veel verloren gaat. Door ongewenste resonanties kan er bij analoog ook het een en ander fout gaan. Maar onze oren bedriegen ons niet. Tom Fletcher van Nottinham Analogue Studio (NAS) heeft er zijn levenswerk van gemaakt om alle bedreigingen van ongewenste resonanties tegen te gaan. Uw en onze oren kunnen beoordelen of dat is gelukt. Persoonlijk vind ik wel dat we ook de cd niet moeten afzweren. Er is veel leuke muziek te verkrijgen die niet op lp staat. Ook cd is leuk voor de muziekliefhebber. Maar als je echt wilt genieten ...


Wellicht het moeilijkste in audioland is het maken van een goede luidspreker en een goede draaitafel. De vele zelfbouwers (ja ook voor draaitafels) weten dit. Voor vele aspecten heeft de moeilijkheidsgraad te maken met ongewenste resonanties. Een veel gekozen oplossing is: maak het zwaar. Bij Diapason (luidsprekers) en bij Nottingham Analogue Studio (NAS) weet men dat je dan ook een zwaar geluid krijgt. Terwijl muziek juist luchtig is. Een basgitaar is ook niet gemaakt van verzwaard hout, maar juist licht en stijf. Luister eens (als je kunt) naar een messing of stenen of plexiglazen viool. Een viool is dus van hout. Daarom maakt NAS de draaitafels van hout. Dit heeft te maken met resonantie. De resonantieafvoer van plexiglas is te traag. Daardoor is de resonantie nog te dicht bij de beweging van de naald in de groef. Bij NAS zijn de draaischijven wel zwaar, om een hoge inertie te krijgen en daardoor zo constant mogelijk te draaien. Maar ze zijn niet van plexiglas! Ze zijn van een veel sneller resonantie-afvoerend, niet-magnetisch metaal. Resonanties zijn daardoor snel aan de zijkant van de draaischijf, waar ze direct gedempt worden door middel van rubberen ringen. Draaitafels van plexiglas klinken? Nee, ze klinken niet. Je kunt alleen zeggen dat ze richting een goedkope cd speler klinken: glazig en agressief. Veel draaitafels worden tegen woordig met de ogen gekocht. Eerst luisteren en daarna kijken zou beter zijn. Een menselijke eigenschap is juist: eerst kijken. Gelukkig zijn de NAS draaitafels kunstwerken die na jaren eigendom nog steeds als erg mooi worden ervaren.

Onze ervaring is juist: mensen met een Nottingham draaitafel veranderen niet meer. Zo tevreden zijn ze. Zelfs als ze de goedkoopste Horizon hebben, kopen ze vaak geen duurdere NAS draaitafel. Ook de Horizon heeft vele eigenschappen van de duurste NAS draaitafel meegekregen. Eigenlijk klinken alle Nottinghams hetzelfde. Alleen de duurdere klinken nog mooier, meer "af", en je kunt er langer naar luisteren zonder moe te worden.

Nottingham Analogue is inmiddels een legendarisch merk te noemen. Het bedrijf bestaat al heel lang, maar staat beslist niet stil. In elke prijsklasse behoren de Nottingham draaitafels tot de top van de wereldmarkt. In 1999 heeft de Anna Log in Japan de "component of the year price" gekregen. Door Hifi News is deze tafel "misschien wel de beste draaitafel ter wereld" genoemd. Inmiddels zijn in die prijsregionen de DAIS en de DECO erbij gekomen.

Deco

Bij het correct en niet kleurend aftasten van de plaatgroef draait alles om het vermijden van ongewenste resonanties. Veelal wordt dit geprobeerd door gebruik te maken van een zwevend subchassis. Bij Nottingham doet men dit juist niet. Een zwevend subchassis, hoe geniaal ook bedacht, geeft juist heel snel ongewenste resonanties. Immers, de naald mag alleen de beweging van de groef maken. Als de tafel door het trillen van de lucht (muziek doet de lucht trillen, anders horen we niets) zelf enigszins gaat bewegen, ontstaat er een tegengestelde beweging aan die van de naald. Dit geeft onrust. De veren van een zwevend subchassis moeten daarom regelmatig worden bijgesteld (wel 1 x per maand). Doet met dit niet of kan men dit niet, dan geniet men niet optimaal. Bij NAS staat de draaitafel staan als een huis en de muziek dus ook. Een stevig standpunt geeft duidelijk meer rust en fundament. Door het samen toepassen van verschillende soorten materialen worden ongewenste resonanties verdeeld en afgevoerd.

Een ander aspect is de constante draaiing van de schijf, en het doorklinken van motorresonanties. Als geen ander heeft Tom Fletcher van Nottingham Analogue dit punt aangepakt. De combinaties van een zware draaischijf en een zo licht mogelijk werkende motor heeft ertoe geleid dat de schijf bijna als vanzelf draait. De rust en ruimte die dat geven, zijn ongekend. Als tegenprestatie moet de gebruiker zijn draaischijf bij het begin een zetje geven. Al gauw is dit even natuurlijk als het geluid.

Nottingham Analogue heeft drie 9 inch en twee 12 inch armen in het pakket. Alle armen bewegen uiterst soepel door de slimme eenpuntsophanging die niet waggelt. Alle armen zijn standaard met zeer soepel zilverdraad bekabeld. De draaitafels van Nottingham zijn ook geschikt voor andere merken armen, maar de combinatie met de eigen armen is gewoon perfect. De Horizon wordt standaard met de onovertroffen Rega RB250 geleverd. Voor die prijs is Tom Fletcher niet in staat een vergelijkbare kwaliteit te maken.

Analogue Audio is importeur van hoogwaardige geluidsapparatuur voor stereo en homecinema. Onze producten komen vooral uit Italie en Engeland. We leveren via een uitgebreid netwerk van winkels in Nederland, Belgie en Luxemburg.

Analogue Audio
Tel: +31-(0)30 6044342
Fax: +31-(0)30 2383572
E-mail:

http://www.analogueaudio.com/nottingham-anlogue.htm