Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Pied piper

The Pied Piper Story . The Pied Piper hifiluidsprekers  (de uitspraak is paaid paaiper) worden al meer dan een kwart eeuw ambachtelijk gebouwd in een klein gespecialiseerd atelier aan de Koudenhorn 82 in Haarlem. Uitgangspunt van ontwerper Gerbrand van Veen was: Maak een luidspreker die nergens naar klinkt maar die uitsluitend recht doet aan hetgeen de artiest aan de cd heeft toevertrouwd. Niets minder maar vooral ook niets méér!

Sinds die tijd is The Pied Piper uitgegroeid tot een van de meest populaire weergevers van Nederland, vooral geliefd bij serieuze muziekliefhebbers. Maar ook vele beroemde musici, opnametechnici en anderen die met muziek hun brood verdienen weten de neutraliteit van The Pied Piper te waarderen.

Doordat The  Pied Piper uitsluitend vanuit het atelier in Haarlem rechtstreeks aan de eindgebruiker wordt geleverd (dus zonder tussenhandel) is de luidspreker heel betaalbaar. Zeker ook in aanmerking genomen dat op het systeem een garantie wordt gegeven van maar liefst 10 jaar!
Gerbrand van Veen

Een ander fenomeen is de bijzondere wijze van verkoop. In de sfeervolle showroom ingericht als klassieke huiskamer in Haarlem wordt u ontvangen om vrijblijvend uitvoerig te genieten van een keuze uit zo'n 1500 cd's van de beste artiesten in de mooiste vertolkingen van alle soorten muziek en de meest fantastische opnamen. Uiteraard wordt er ruim de tijd genomen om ook uw eigen favoriete cd's of grammofoonplaten te beluisteren. Niet zelden herkennen mensen hun eigen cd's niet meer...

PiedPiper luidsprekers 

Bijzonder zijn ook de Vijfkanaals Super Audio demonstraties met het repertoire van Pentone Classics, de meest toonaangevende platenmaatschappij ter Wereld voor wat betreft de uitgaven van Vijfkanaals Super Audio cd's, een belevenis op zich!

PiedPiper houtWaarom The Pied Piper Luidsprekers?
The Pied Piper hifi luidsprekers klinken feitelijk nergens naar en dat is ook direct het grootste compliment. Immers, een luidspreker mág niet klinken! Een luidspreker moet alleen het signaal weergeven dat uit de versterker komt. Niets minder, maar vooral ook niets meer! En dat laatste is eigenlijk het grootste probleem voor veel conventioneel ontworpen luidsprekers.

Neutraliteit het uitgangspunt. Voor correcte weergave van het signaal dat uit de versterker komt, zijn een paar belangrijke voorwaarden noodzakelijk. Ten eerste: de luidsprekermembranen moeten vrij kunnen bewegen, zowel naar voren als naar achteren. Exact conform de frequenties en amplitudes zoals de versterker die aanlevert. Bij een gesloten box geeft dat direct problemen omdat lucht veerkrachtig is (denk aan een fietsband). Wanneer er - vooral in het laag belangrijk - een pulsachtig signaal moet worden weergegeven, zoals b.v. een paukenslag dan blijft de lucht achter de lagetonenluidsprekers nog enige tijd in beweging, wat het voor de units onmogelijk maakt de oorspronkelijke toon van de pauk te reproduceren. Om deze reden is The Pied Piper van boven open.

PiedPiper LakFaselineariteit heel belangrijk. Ten tweede: luidsprekermembranen moeten in één vlak liggen, zodat de frequenties (tonen) op het juiste moment ons oor bereiken. Het feit dat de mens in de concertzaal diepte kan horen, heeft te maken met de looptijden (de fase) van de verschillende instrumenten. Immers de hout- en koperblazers zitten verder weg van onze luisterpositie dan bijvoorbeeld de solist die naast de dirigent staat. Voorwaarde om deze looptijden in de huiskamer correct de reproduceren is dat alle luidsprekermembranen in één vlak liggen.

 

 


The Pied Piper Standaard

De Standaard Pied Piper is een universele kwaliteitsweergever voor alle soorten muziek en kan worden aangesloten op elke goede hifi-versterker of home-theater receiver. Het aanbevolen vermogen is 60 Watt per kanaal, echter door het hoge rendement (92 dB/1Watt/1M) kán een 10 Watt topversterker (bijvoorbeeld een mooie buizenversterker) ook een goed resultaat geven. Daarnaast is de belastbaarheid heel hoog; één van onze trouwste klanten, de concertpianist Wibi Soerjadi, draaide jaren met versterkers van 1320 Watt per kanaal in een home-theateropstelling en er is nog nooit een speaker stuk gegaan...

Door de vele uitvoeringen van de kast (alle RAL-kleuren) en, tegen meerprijs diverse echte houtfineersoorten, én de beperkte afmetingen laten de luidsprekers zich onopvallend integreren in elk interieur.

Technische gegevens:
Systeem: open dynamische 3 weg
Inpendantie: 4 Ohm
Rendement : 92dB/1watt/1m.
Frequentiebereik: 28-50.000Hz.
Afmetingen: lxbxh : 27x21x90 cm.

The Pied Piper Active Super MK III

Voor hen die het uiterste uit hun installatie willen halen heeft The Pied Piper B.V. een aktief systeem ontwikkeld. The Pied Piper Active super MK III is voorzien van een electronisch faselineair crossover en drie krachtige eindversterkers die gevoed worden door een ruim bemeten voeding. Aangesloten op een goede voorversterker, mengpaneel of zelfs direct op een cd-speler met regelbare uitgang geeft dat een absoluut correcte weergave van wat er op de cd, plaat of geluidsband geregistreerd staat
Waarom actief ?
Bij een gewone box bevindt zich in de kast, naast verschillende luidsprekerunits voor hoge, midden en lage tonen, een wisselfilter. Zo'n filter bestaat uit een netwerk van spoelen, condensatoren en vaak ook weerstanden. Dit is nodig om verschillende frequenties (tonen) waaruit de muziek bestaat te leiden naar die luidsprekerunits die ze het best kunnen weergeven. Dit is echter wel een soort doolhof. Een actief systeem heeft zo'n doolhof niet nodig; de drie eindversterkers zijn immers via een korte kabel rechtstreeks verbonden met de luidsprekerunits. Het is niet moeilijk te begrijpen dat er op deze wijze een veel betere controle over het totale systeem mogelijk is.
Meer voordelen.
Omdat de splitsing van de verschillende frequenties voor de versterkers plaats vindt door middel van een electronisch crossover hoeft elke versterker maar een beperkt gedeelte van het muzieksignaal te versterken. Intermodulatie vervorming (dit is de vervorming die ontstaat wanneer een versterker tegelijk lage en hoge tonen moet versterken) wordt zodoende tot een minimum beperkt! De kabels tussen de eindversterkers en de luidsprekerunits in de kast kunnen heel kort gehouden worden waardoor deze absoluut geen invloed hebben.
Wat is de gehoormatige verbetering ?
Alle positieve eigenschappen die The Pied Piper heeft worden bij The Pied Piper Active Super MKIII versterkt. Het effect is al eens beschreven als: "Muziek weergegeven door The Pied Piper klinkt als muziek via hele goede luidsprekers, echter muziek weergegeven via The Pied Piper Active Super MKIII klinkt als muziek zelf! Wanneer u de ogen sluit kost het u geen enkele moeite meer om zich voor te stellen dat de betreffende artiest, de concertvleugel of het complete orkest in uw huiskamer staat."

 

The Pied Piper hometheater en meer kanaals muziek


Weinig  mensen realiseren zich dat het geluid bij een speelfilm heel  belangrijk is. Zet een willekeurige DVD op van bijvoorbeeld een  James Bond film en zet het geluid uit…Je valt er bij in slaap. Je kunt tegenwoordig fantastische platte beeldschermen kopen maar het geluid daarvan is ronduit slecht. Voor goed geluid zijn (nog altijd) goede luidsprekers nodig!

Deze digitale impressie geeft aan hoe een ideale plaatsing zou kunnen zijn van een home-theater in een huiskamer. Natuurlijk begrijpen we best dat deze opstelling in de meeste gevallen  niet realistisch is. Wat echter wél heel belangrijk is: de coherentie van de luidsprekers. Dat betekent dat alle luidsprekers exact dezelfde weergave bieden. Daarbij is met name ook de centrumluidspreker belangrijk en de subwoofer.

Wanneer u kiest voor vijf The Pied Piper luidsprekers zal blijken dat de opstelling, zoals op deze impressie, niet absoluut noodzakelijk is; onze ervaring leert dat een redelijk willekeurige plaatsing van vijf luidsprekers een coherent geluidsbeeld oplevert in de gehele ruimte!  Alleen de centrum-luidspreker moet écht zo dicht mogelijk  bij het beeld worden geplaatst.

Vijfkanaals Super Audio
The Pied Piper werkt samen met PentaTone Classics,  de wereldwijd toonaangevende muziekuitgeverij  op het gebied van vijfkanaals Super Audio. Wij kunnen hier niet beschrijven hoe ongelofelijk realistisch dat klinkt. Dat moet u zélf ervaren.

 Omdat de subwoofer zo compact mogelijk is gehouden (hij meet slechts 45 cm in het vierkant) kon het alleen maar een gesloten systeem worden. Maar dat moest dan wel bomvast geconstrueerd worden. Alle componenten die wij toepassen zijn speciaal voor deze subwoofer ontwikkeld. Zo is de dertig cm woofer speciaal op onze parameters geconstrueerd: met 25 cm. magneetsysteem en twaalf cm. aluminium spreekspoel dubbel gewikkeld.

 Bij het ontwerpen van The Pied Piper Subwoofer werd als uitgangspunt gebruikt: volstrekte neutraliteit, dezelfde eigenschap waar The Pied Piper zo beroemd door is geworden. Zo moest hij inzetbaar zijn als subwoofer in een hometheatertoepassing maar minstens zo belangrijk vinden wij de toepassing in combinatie met The Pied Piper luidsprekers, als bijdrage in het contra-octaaf. Het effect daarvan is ronduit spectaculair. Het verbetert enorm de ruimte-ervaring van de opnamelocatie

 

 

 

 

 

 

 

The Pied Piper produkten:
  
   

The PiedPiper producten
The PiedPiper passive in standaarduitvoering;
wit, zwart of zilvergrijs (RAL9006)
€ 990,- per stuk
Idem in Roestvrijstaal satin-glans € 1250,- per stuk
Idem in houtfineer: Esdoorn, Eiken, Mahonie of Kersen € 1090,- per stuk
Meerprijs Active (eindversterker in de luidspreker) € 855,- per stuk
The PiedPiper Centrespeaker in standaarduitvoering;
wit, zwart of zilvergrijs (RAL9006)
€ 990,-
The PiedPiper Subwoofer in standaarduitvoering;
wit, zwart of zilvergrijs (RAL9006)
€1495,-
Meerprijs afwijkende RAL-kleur naar keuze € 50,- per product
Meerprijs voor hoogglans lak € 100,- per product
Audioapparatuur van Vincent
Vincent voorversterker SA-31, Voor bij de Active € 490,-
Vincent voorversterker SA-31 MK, Met afstandsbediening € 900,-
Vincent SV-129 geintegreerde versterker, onze keuze voor de aansturing van passief € 556,-
The PiedPiper Golden Deal
Voor de ultime tweekanaalsweergave. Deze set bestaat uit:
  • 2 x The PiedPiper Active MK3 in RAL kleur satinglans
  • Vincent SA-31 voorversterker
  • Set interlinks voor de Active, 2 x 6m symmetrisch
  • Set superkwaliteit interlinks voor de CD speler
Totale waarde € 4375,-
Nu tijdelijk met gratis bezorging door heel Nederland !
setprijs
€ 4250,-
 Voor Actuele prijzen en voorraad neem contact op met  The PiedPiper  Tel:023 5512151  E-Mail:  Prijzen per 1-01-2009

Voor een overzicht van Accessoires bij onze producten als spikes en kabels kijkt u hier.   Wilt u deze fantastische luidsprekers eens vrijblijvend beluisteren komt u dan naar Haarlem.

Deze prachtige stad, gelegen aan de rivier het Spaarne is een bezoek meer dan waard. Uitgeroepen tot "Beste Winkelstad van Nederland" heeft Haarlem ook vele beroemde bezienswaardigheden: Het Teylers Museum (bij ons om de hoek), het Cristiaan Müller Orgel in de Bavo (ook op loopafstand) waar Mozart ooit "Altijd is Kortjakje ziek" speelde, de prachtig gerestaureerde Philharmonie met zijn wereldberoemde akoestiek en natuurlijk het Frans Hals museum. 

 Atelier & luisterruimte :
The Pied piper
Koudenhorn 76
2011 JE Haarlem
Tel: 023-5512151
Fax:
E-mail:

ANWB Routeplanner Europa

Routebeschrijving

(verrassing)

 

 

 

 

 

http://www.piedpiper.nl/