Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Xanadu luidsprekersystemen

XanaduXanadu HRS17Het is allemaal begonnen met de buizenradio van mijn ouders. Als klein jochie was ik al gebiologeerd door dat grote ronde " ding " in het midden van de radio waar "zomaar" geluid uit kwam. Stemmen van mensen en muziek......MAGIE ! Om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen moest deze uit elkaar worden gehaald worden, tot het laatste schroefje. Het gevolg een schok, schrik, doorgeslagen stoppen en een uitbrander van mijn ouders. Dit was het begin van een mooie hobby die ik nu jaren later professioneel mag voorzetten met Xanadu.

Vroeger bij mijn ouders gonsde het in huis alle dagen van muziek. Mijn meest geliefde plaat was de zesde symfonie van Beethoven , de Pastorale. Nog steeds word ik geboeid door dit magistrale werk ! Het is nooit overgegaan, die voorliefde voor grote muziekwerken. Dat brok muzikale energie ondersteund door een machtig fundament, dan weer meeslepend, volgeladen met emotie.......muziek heeft mij altijd mateloos geboeid. Als jochie bracht ik mijn eerste zakcenten - zuur verdiend als bakkersmaatje en schildersknecht - naar de elektronicawinkel. Met de gekochte onderdelen was ik dagenlang, soms ook ' s nachts , aan het stoeien om mijn eerste luidspreker in elkaar te zetten. Echte ervaring kreeg ik pas later aangereikt van professionele leermeesters. Zij loodsten mij binnen in die fascinerende wereld van de geluidsleer en de electronica

Xanadu AW17  Xanadu HRS17  Xanadu HRS17 Basactief  Xanadu HRS17 AMTF2D  Xanadu HRS17 AMTf2D Basactief  De HRS17 serie bestaat uit een reeks modellen welke uitmunten in kwaliteit en toepassingsmogelijkheden. De eerste en zeer lovende bevindingen zijn jaren geleden al uitgesproken door Werner Ero in het magazine Music Emotion. Er zijn in de loop der jaren enkele aanpassingen doorgevoerd om het luisterplezier nog verder te vergroten. De AW17 is de versie met papieren membraan voor de midsectie. In technisch opzicht is de AW17 nagenoeg gelijkwaardig aan de HRS17 modellenIn 1991 bood ik, na jaren van studie en experimenteren, de eerste Xanadu luidspreker aan; de DS 24. Ik vraag me nog weleens af waar ik toen het lef vandaan haalde om als nieuweling in een hifi markt, vol met goede en gevestigde namen, met een luidspreker op de markt te komen waar een prijskaartje aan hing van 8000 gulden per set. Het was een spannende tijd. De hifi dealers werden bezocht en de eerste testen verschenen in de vakbladen. Tot mijn vreugde reageerde de branche razend enthousiast en de vakpers was vol lof. De champagne fles werd ontkurkt!!!.

Natuurlijk is het niet allemaal vanzelf gegaan en heb ik die hoge kwaliteitstandaard , die Xanadu kenmerkt , niet in mijn eentje behaald. Geloof me, er is heel wat water door de ijssel gestroomd voor dat ik , mijn vrouw en ons team alle kinderziekten in de produktie en de marketing hadden overwonnen. Zelfs een zijstap die ik ooit maakte door in Zwolle een zaak in woninginrichting te beginnen , blijkt achteraf een waardevolle ervaring geweest te zijn , getuige de tijdloze vormgeving en het rijk geschakeerde kleurenaanbod van onze produkten ! Nu is een mooi design natuurlijk meegenomen , maar luidsprekers moeten wel doen waarvoor ze zijn ontwikkeld. Muziek weergeven alsof je bij een live concert aanwezig bent De hoogst haalbare kwaliteit is niet alleen een kwestie van techniek en design, maar ook afhankelijk van andere , menselijke factoren.

Goede luidsprekers zijn in staat om een verbintenis aan te gaan met de stemming waarin we ons op een bepaald moment bevinden, Het maakt eigenlijk niet uit of die stemming bekrachtigd wordt door luchtige popmuziek , swingende jazz of een ' Opus Magus ' in klassieke muziek, als de luidspreker maar in staat is dit ' gevoels - en levensecht ' over te brengen ! I PUT A SPELL ON YOU van creedence clearwater revival of het magistrale werk van Beethoven............... Dat is de betovering van Xanandu , naar mijn gevoel : bevlogen emotie van de grote werken.

Producten:o.a.

 
hrs10
 
bewerkt-aw12jpg

AW12 (2013)

Xanadu AW12 Hybride Tube Product details

 
xanadu-hrs14-2013(kopie)2
 
aw16-2
 
cover_me9-13-van-music-e-(1)
 
010-xanadu-hrs17amt-(kopie)
 
hrs20amy-2013
 
007-xanadu-hrs45amt-(2)-(kopie)390kb
 Actuele modellen  

 
 
 
hrs100

HRS100

 
Spuiterij
Xanadu laat haar spuitwerken uitvoeren door specialisten en dat kun je zien. Wij leveren alle RAL kleuren in alle mogelijke kwaliteiten.Daarnaast werken wij met een aantal lakleveranciers en het aantal mogelijkheden is nagenoeg onbeperkt. Binnenhuisarchitekten weten de weg!

Xanadu Prijslijst.

 

XANADU LUIDSPREKERSYSTEMEN
THE NETHERLANDS
TEL: 06 - 51 14 46 93

E-mail:

Specialisten waarmee wij samenwerken :
Andel Hifi, Lange Mare 59, Leiden.
Bender Hifi, Steenstraat 54, Arnhem
Tune Inn, De Laat 29A, Alkmaar
Danny Rorije Audio Consultants, Raadhuisstraat 15, Naarden-Vesting
Xanadu luidsprekersystemen, op afspraak, Veldoven , IJsselmuiden.

 Hier nog een filmpje uit 2009 van Xanadu op de Doelen in Rotterdam