Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

John van Gent High End Audiokabels

Welkom bij John van Gent audiokabels. Al meer dan 6 jaar een blijvende speler in de hifi wereld, waar vakmanschap en liefde voor hifi meespeelt in het ontwerp van de producten. In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs.Wat met een enkele interlink begon is inmiddels uitgegroeid tot een zeer uitgebreid producten pakket, waar voor iedereen wel iets te vinden is. Alvast veel plezier gewenst met uw toekomstige aanschaf!

Algemeen: Alle kabels zijn op dezelfde manier samengesteld en opgebouwd op de signaal geleidende aders na.De signaal geleidende ader zit geïsoleerd in een teflon afscherming. Deze signaal geleidende ader en de massa worden daarna samen in een hoogwaardige afscherming geplaatst. Dit zorgt voor een dubbele afscherming van de signaal geleidende ader. Om de afscherming zit de afschermende metalen mantel. Dit geheel wordt met een gevlochten kunststof afdichting afgewerkt, de buitenmantel. Dit is de basis van de kabels van JvG.

Audiokabels zijn antennes voor hoogfrequente signalen. Hoogfrequente signalen zijn onder andere etherfrequenties zoals radio, tv en satellietverkeer. In de afgelopen jaren zijn er alleen nog maar meer stoorzenders bijgekomen, zoals de grote toename van het gsm verkeer. Dit is nog maar een greep uit de hoeveelheid storing waar kabels tegenwoordig aan blootgesteld worden. Deze straling komt via de bekabeling in de geluidinstallatie terecht. Dit is niet gewenst. Vandaar de noodzakelijke extra afschermende metalen mantel.De bedrading is semi-gebalanceerd uitgevoerd. Dit houdt in dat de metalen mantel slechts aan één zijde bevestigd is aan de massa; de beste opbouw om ongewenste hoogfrequente signalen uit de geluidsbaan van uw installatie te houden.

De metalen mantel wordt aan één kant samen met de massa tot één geheel gesoldeerd.De massa en de metalen mantel worden vervolgens gezamenlijk aan het chassis van de connector gesoldeerd. Op de afbeelding (rechts hiernaast) is links geen verbinding tussen de metalen mantel en de massa (zwarte ader). Hierdoor fungeert de mantel optimaal als afscherming en kan het geluid van uw apparatuur niet door de mantel geleiden.

john van gent verzilverde interlink

De JVG Verzilverde: RCA
Bij de centrale binnenste geleider (1) van de VERZILVERDE maakt John gebruik van verzilverd OFC-koper. OFC wil zeggen Oxygen-free copper. Zuurstof vrij koper dus. Deze koperdraad wordt onder betere omstandigheden getrokken als de gewone 220 volt koperdraad. Het grootste verschil is dat deze koper getrokken wordt in een zuurstof vrije omgeving. Dit zorgt ervoor dat de koperdraad tijdens het fabricageproces geen zuurstofvervuiling kan oppikken. Deze zuurstof die normaal in een koperdraad terecht komt is geluidtechnisch een vervuiler. Deze vervuiling verminderd de kwaliteit van de signaaloverdracht. Daarom kiest John hier voor zuurstofvrij koper. Vervolgens wordt die zeer dunne zuurstofvrije koperdraad zeer intensief gevlochten. deze vlechtconstructie heeft een positief effect op de signaaloverdracht. Hierdoor klinkt deze kabel iets beter dan een kabel bestaande uit een niet gevlochten groep van ofc-draadjes. De binnenste en buitenste mantel zijn ook gemaakt van ofc-koper. Drie maal OFC.

De JVG Zilveren: RCA
Deze kabel is gelijk aan “De Verzilverde”. Alleen de centrale binnenste geleider (1) is gemaakt van 99,99% zilver. Zilver is een betere elektriciteitsgeleider dan koper. Dit resulteert meteen in een betere overdracht van het geluidsignaal. John kiest ervoor om 2 massieve zilverdraden van 0,8 mm doorsnee te “wokkelen”. Dit twisten heeft een gunstig effect op het geluidsignaal. Een getwiste volledig zilveren geleider klinkt nog iets mooier dan een geleider die bestaat uit één enkele niet getwiste zilverdraad.

De zilver-goud versie is de bekende en veel geprezen interlink van JvG, deze kabel is semi-balanced opgebouwd. Voor de signaaloverdracht wordt gebruik gemaakt van 2 massieve kernen. Een zilveren ader en de ander vervaardigd uit zilver-goud. Deze twee draden worden getwist zodat ze op een hoek van 45 graden over elkaar liggen. Ze vormen op deze manier een schitterende geleider om het signaal optimaal te transporteren. De retour bestaat uit verzilverd OFC. Deze koperdraad wordt onder betere omstandigheden getrokken dan standaard koperdraad. Het grote verschil met gebruik van deze twee metalen ten op zichte van een kabel alleen opgebouwd uit zilver is klankbeeld. Zilver-goud geeft een zeer hoge geleiding met een warm geluidsbeeld, dit komt het signaalbeeld zeer ten goede. JvG kiest voor hoogwaardig geselecteerd zilver en goud. Een prachtige investering. De zilver-goud versie van JvG is ook in een meer exlusieve versie (Versie 2) verkrijgbaar, waarbij de retour ader gelijk is aan de signaal ader, zilver/goud. Dit is vergelijkbaar met volledig gebalanceerde XLR kabels, waarbij de signaalader en retourader altijd gelijk zijn aan elkaar.

 

De JVG Zilver/Goud: XLR

Bij deze interlink bestaat de binnenste geleider uit 2 massief zilveren draden, elk verrijkt met 1% goud.

Daarnaast wordt deze geleider afgemonteerd met Neutrik XLR pluggen met vergulde aansluitpennen.

 
De pluggen voor “De Verzilverde”, “De Zilveren” en “De Zilver/Gouden”:

Gebruikte cinch (RCA) pluggen zijn degelijk uitgevoerde WBT achtige pluggen. Zie de foto: Dit laat niets te wensen over.

Wenst u andere pluggen dan kan dat. Bijvoorbeeld WBT NEXTGEN of FURUTECH. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Digitale interlink. Deze kabel heeft exact dezelfde opbouw als de Verzilverde interlink.

Digitale interlink. Deze kabel heeft exact dezelfde opbouw als de Verzilverde interlink. Deze kabel is uitstekend geschikt voor zowel analoge als digitaal signaaloverdracht.

Bij de centrale binnenste geleider (1) van de VERZILVERDE maakt John gebruik van verzilverd OFC-koper. OFC wil zeggen Oxygen-free copper. Zuurstof vrij koper dus. Deze koperdraad wordt onder betere omstandigheden getrokken als de gewone 220 volt koperdraad. Het grootste verschil is dat deze koper getrokken wordt in een zuurstof vrije omgeving. Dit zorgt ervoor dat de koperdraad tijdens het fabricageproces geen zuurstofvervuiling kan oppikken. Deze zuurstof die normaal in een koperdraad terecht komt is geluidtechnisch een vervuiler. Deze vervuiling verminderd de kwaliteit van de signaaloverdracht. Daarom kiest John hier voor zuurstofvrij koper.

Vervolgens wordt die zeer dunne zuurstofvrije koperdraad zeer intensief gevlochten. deze vlechtconstructie heeft een positief effect op de signaaloverdracht. Hierdoor klinkt deze kabel iets beter dan een kabel bestaande uit een niet gevlochten groep van ofc-draadjes. De binnenste en buitenste mantel zijn ook gemaakt van ofc-koper. Drie maal OFC.


John v Gent  maakt 1 externe phonokabel.

De phonokabel. John v Gent  maakt 1 externe phonokabel.  Uw pick-upelement maakt vele keren minder spanning (elektriciteit) als een line-apparaat. Line-apparaten zijn bijvoorbeeld uw cd-speler, tuner, bandrecorder, etc.

 

 

Vanwege de zeer geringe stroompjes die van uw draaitafel naar uw versterker gaan komt het nauwkeuriger om een mooie phonokabel te maken. Dat maakt het productieproces kostbaarder. Het heeft daarom geen zin om diverse phonokabels te ontwerpen. Vandaar dat John gekozen heeft voor één kwaliteit. Een uitstekende kwaliteit!.

Onderstaande kabel is voorzien van een speciale aansluitstekker voor draaitafel. U kunt deze kabel natuurlijk ook met 4 cinchpluggen bestellen. 

 
 
jvg luidspreker kabelDe Luidprekerkabel. Deze is opgebouwd uit twee aders. Eén ader bestaat uit drie losse, zwaar verzilverd, gevlochten OFC draad met daarin een met teflon afgeschermde verzilverde draad. Deze twee aders worden tot één geheel samen getwist. Dit geheel worden afgeschermd door een mooie zwarte koolstof mantel' De speakerkabels worden afgewerkt met zowel spades of bananen pluggen. Op aan vraag kan dit ook anders.
Belangrijk is geduldig en nauwkeurig soldeerwerk. Ook hier wordt goed aandacht aan besteed.

jvg netspanning kabel

De Netspanning kabel. De netspanningskabel van JvG is een staaltje techniek op zichzelf. Deze hoge kwaliteitskabel heeft als basis een 12.8 mm dikke voedingskabel. Deze is opgebouwd uit drie aders van ieder 3.2mm hoogwaardig OFC, afgeschermd met een dikke koperen mantel. De kabel wordt afgemonteerd met een stevig vergulde connector. De kabel wordt tot slot mooi afgewerkt met een gevlochten kous. Kwaliteit zoals men dat gewend is van JvG kabels.Bij de meeste apparatuur wordt vaak een kabel meegeleverd die net afdoende is waar hij voor bedoeld is. In de prakijk blijkt hier door veel fabrikanten op bezuinigd te worden. Door het vervangen van deze zwakke schakel is er in veel gevallen verbetering voor elkaar te krijgen. Dit neemt niet weg dat dit een aanvulling is, en niet zonder meer een slecht component goed maakt. Zie dit als een extra verbetering op een al goede installatie.

Een mooi product tegen een goede prijs- kwaliteits verhouding.Alle kabels bij JvG zijn op maat, de lengte bepaalt de uiteindelijke prijs.

 

John van Gent

High-End audiokabels johnvangent
De Hennepe 455
4003 BG Tiel