Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
 
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 
Accessoires

Gemodificeerde IonizAir van Kemp Elektroniks

IonizAir Modificatie van Kemp Elektroniks.  Is dit nog wel audio?
Reeds enkele decennia houd ik mij bezig met accessoires voor audiosystemen. Vele producten en trucs heb ik onderzocht en niet weinige bleken blijvertjes die tot op de dag van vandaag mijn luistergenot verhogen. Aanvankelijk ging het om zaken waarvan het werkingsprincipe wel enigszins duidelijk is, zoals betere bekabeling, ingrepen in de akoestiek en de stroomvoorziening en allerhande voetjes en dempende materialen ter bestrijding van schadelijke vibraties.
Lees verder
 

Schumann Resonance Plug 2014 van Kemp Elektroniks

Schumann Resonance Plug 2014 van Kemp Elektroniks. Een nieuw niveau van zuiverheid.
De Schumann Resonance Plug van het Amsterdamse Kemp Elektroniks behoort tot de meest originele, werkzame en voordelige accessoires voor hoogwaardige audio- en videosystemen van het afgelopen decennium. Vele duizenden zijn er inmiddels verkocht.
Lees verder
 

De Air Field Equalizer model 2014 van Creaktiv Systems test en verslag door John van Polen

De Air Field Equalizer model 2014 van Creaktiv Systems. Laat er licht zijn … .
Al eerder heb ik op deze website de even bizarre als effectieve accessoires van het Duitse Creaktiv Systems onder de aandacht gebracht. In de maand februari van 2013 bezocht ik een workshop te Alkmaar (zie [1]). Deze ervaring was voor mij aanleiding de producten in de zogeheten demokoffer uitvoerig te testen (zie [2]). Inmiddels hebben vele van de testobjecten hun weg naar mijn drie beeld- en geluidssystemen gevonden. Maar daarmee was de koek nog niet op. Importeur Ron Kemp van het Amsterdamse Kemp Elektroniks wees mij namelijk op een nieuwe uitvoering van een vinding van Creaktiv Systems die niet in de demokoffer past: de Air Field Equalizer model 2014 (kortweg aan te duiden met AFE 2014). Daar moest ik uiteraard het fijne van weten!
Lees verder
 

De demokoffer van Creaktiv Systems door John van Polen nov 2013

De demokoffer van Creaktiv SystemsDe demokoffer van Creaktiv Systems. Origineel, bizar en … zeer effectief! In de maand februari van 2013 bezocht ik een workshop te Alkmaar rond de accessoires van de Duitse fabrikant Creaktiv Systems die voor Nederland worden gedistribueerd door het Amsterdamse Kemp Elektroniks. Voor het goede begrip van het navolgende verdient het aanbeveling het verslag van die workshop eerst door te lezen ( zie verslag van de workshop ). De meeste producten van Creaktiv Systems zijn beschikbaar via de zogeheten demokoffer die bij Kemp Elektroniks kosteloos kan worden geleend. In het navolgende doe ik verslag van mijn ervaringen van het afgelopen half jaar met de meeste van de accessoires uit die demokoffer.
Lees verder
 

Akiko Audio scoort met Tuning Stick door John van Polen nov 2013

Akiko Audio scoort met Tuning Stick. Een bijzonder lekker stickie
De afgelopen jaren zijn er vele curieuze accessoires voor audiosystemen op de markt gekomen. Niet zelden betreft het creaties die afkomstig lijken uit de koker van een grappenmaker of halve zool. De verklaringen die ten beste worden gegeven voor de werking van bedoelde producten zijn zelden geheel overtuigend of staan zelfs op gespannen voet met wetenschappelijke inzichten. De ervaring heeft mij echter geleerd dat ook dergelijke zogeheten VooDoo-accessoires wel degelijk hoorbare en zelfs zeer aantrekkelijke klankmatige verbeteringen kunnen geven. Hoe gekker, hoe beter, lijkt het soms wel. Mijn insteek is daarom simpel: toch gewoon even luisteren.
Lees verder
 

Verenas Finetuning ET-1 record puck

http://www.monoandstereo.com/2013/06/verenas-finetuning-et-1-record-puck.html

 verenas ET-1 Puck

 

 

Workshop Creaktiv Systems bij de alkmaar Audio Show 2013 John van Polen

Workshop Creaktiv Systems bij de Alkmaar Audio Show. Een overtuigende demonstratie. Op zondag 17 februari jongstleden nam ik deel aan de Workshop van het door Kemp Elektroniks geïmporteerde Creaktiv Systems bij de Alkmaar Audio Show. Dat wil zeggen: aan het grootste deel van de derde bijeenkomst van die dag. Uw reporter van dienst moet namelijk bekennen dat hij het tunneltje dat voetgangers toegang tot het fraaie AFAS stadion verschaft eerst na een lange omweg kon vinden … ja, want waarom zou je ergens een wegwijzer neerzetten?!
Lees verder
 

Zekeringen wel degelijk resultaat op het uiteindelijke geluid

Zekeringen
 
Vorige week hebben we bericht over de interne bekabeling en contacten in high-end apparatuur. Uit onze ervaringen met reparaties en modificaties hebben we gemerkt dat verbetering van de interne bekabeling en het door solderen van stekkertjes een behoorlijke klankwinst oplevert. Als we dan toch de binnenkant bekijken en het hebben over goede contactvlakken dan valt 1 onderdeel in praktisch alle versterkers meteen op. Dat onderdeel is: de zekering.
 
Dat de zekering wel degelijk resultaat heeft op het uiteindelijke geluid merk je aan het feit dat aanbieders als AHP en Furutech goede zaken doen met high-end zekeringen. Een zekering zit over het algemeen in de houder en heeft als zodanig ook weer twee contact vlakken. Deze twee vlakken zijn ook uiterst belangrijk. Elk ons bekend apparaat gebruikt de standaard 5mm of 6.3mm zekeringetjes (contact rating 6A en 10A max). Vergelijk deze standaard zekeringetjes eens met hun 10mm grote broer en dan is al duidelijk dat deze een veel beter contact maakt. Dat blijkt ook uit de maximale contact rating van 60A. Ze worden daarom ook vaak in meterkasten gebruikt (b.v. AHP klankmodule).
 
Het vervangen van de standaard zekeringetjes voor een 10mm type is ook meteen duidelijk hoorbaar in het geluid, zelfs t.o.v. al geplaatste audio zekeringen. Het verschil is zo groot dat in alle nieuwe ontwerpen van b.v. Pink Faun apparatuur we deze zekeringen standaard gebruiken. We hebben bij Triple M audio shop niet alleen de grote zekeringen op voorraad, maar ook de bijbehorende zekering houders zijn bij ons verkrijgbaar. We hebben de 10mm zekeringen inmiddels ook in Rhodium en Gold versies, voor een nóg grotere geluidswinst.
 
 
De prijs voor het plaatsen van de zekering is zeer vriendelijk. Hieronder vind u de prijsopbouw van onze nieuwste service:
 
Zekeringen 10mm normaal: 2.50 per stuk  *
Houders 10mm zekeringen per paar incl. montage printje: 5.00 *
 
Zekeringen verguld 10mm: 32.50 per stuk *
Houders 10mm zekeringen verguld per paar incl. montage printje: 12.50 *
 
Zekeringen gerhodineerd 10mm: 47.50 per stuk *
Houders 10mm zekeringen gerhodineerd per paar incl. montage printje: 17.50 *
 
Inbouwen kost standaard 20 euro per zekering ongeachte de variant.
Dus als voorbeeld een zekering gerhodineerd met gerhodineerde houders inbouwen kost 47.50 + 17.50 + 20.00 = 85.00 euro per zekering (duurste oplossing) *
 
* voor de actuele prijzen neem contact op met uw leverancier
 
Waardes die aanwezig zijn: verguld en gerhodineerd zijn 0.5A, 1A, 2A, 4A en 16A, later volgen meer waardes.
 
Voor meer informatie of het upgraden van uw apparatuur kunt u contact opnemen met Triple M audio shop.
 
 
Tel: 0317-612358
 

Documentaire over elektrosmog feb 2013

Een lezer van onze site stuurde ons een link naar een opmerkelijke documentaire over de gevolgen van elektrosmog. Op deze site en elders is meermalen gewezen op de negatieve effecten van de toenemende hoeveelheid elektromagnetische straling in de leefomgeving op de prestaties van geluidsapparatuur. Effecten op de gezondheid in de breedste zin van het woord zijn echter ook niet uit te sluiten ... . De documentaire is hier te zien: http://youtu.be/oS6FGzh3ygw  Of klik op het filmpje hieronder.
  
 
Lees verder
 

De Quantum Approach Plug en Schumann Resonance Plug van Kemp Elektroniks revisited jan 2013

De Quantum Approach Plug en Schumann Resonance Plug van Kemp Elektroniks revisited.  Nieuwe inzichten in het optimale gebruik.  Mijn (John van Polen) kennismaking met de Quantum Approach Plug en Schumann Resonance Plug van het in Amsterdam gevestigde Kemp Elektroniks [1] dateert alweer van medio 2007. De door mij waargenomen effecten gaven destijds aanleiding tot een artikel met een krachtige aanbeveling in het toenmalige blad Home Studio. Naderhand is steeds meer duidelijk geworden over hoe deze Pluggen het best kunnen worden gebruikt. In het overzichtsartikel op deze site [2] doe ik deze inzichten uit de doeken; ook staat daar een stukje historie. Lezers bij wie de aanduiding Kemp QA-Plug of SR-Plug geen belletje doet rinkelen, raad ik aan dit stuk eerst te lezen. Deze update is bedoeld om weer twee nieuwe aspecten van het gebruik van deze producten onder de aandacht te brengen.
 
Lees verder
 

De Wondere Wereld van WA-Quantum - Update door John van Polen dec 2012

Quantum Chips  Kemp ElektroniksIn april 2012 heb ik een uitvoerig artikel gewijd aan de wat mij betreft meest opzienbare accessoire van de afgelopen jaren, namelijk de chips van WA-Quantum (Zie eventueel [1]). Ik heb er vele aangebracht in mijn drie systemen en geniet dagelijks van de toegenomen verfijning, afwezigheid van scherpte, ruimtelijkheid en wat dies meer zij. Importeur Ron Kemp liet mij toen al weten dat hij en zijn luistervrienden hadden ontdekt dat vooral de positie van de speaker chips op de kast invloed heeft op het klankmatige resultaat. Ik had net een setje speaker chips stevig vastgeplakt onder de coaxiale drivers voor het hoog en midden van mijn Thiel CS6 luidsprekers en had helemaal geen zin die er weer af te halen. Ik besloot daarom de opmerking van Kemp voorlopig maar even te negeren … .
Lees verder
 

Nieuwe toepassingen van de Akiko Audio Gem 1 door John van Polen

AkikoNieuwe toepassingen van de Akiko Audio Gem 1. De veelzijdigheid van kristallen.   Eind 2011 kon ik enthousiast berichten over een nieuwe baanbrekende accessoire, namelijk de filters voor luidsprekerkabels Akiko Audio Gem 1, in de volksmond beter bekend als “de kistjes” (voor deze review zie [1]). Uiteindelijk kwamen er maar liefst vier kistjes in de tweede stereoset terecht, namelijk direct achter de terminals van zowel de hoog- als de laagsectie van de JMLab Electra 906 luidsprekers.

Lees verder
 

Zilplex Resonatoren Review test door Marc van Berlo nov 2012

Zilplex Resonatoren Review test door Marc van Berlo.  Als rechtgeaarde audiofiel, ben je natuurlijk altijd op zoek naar de best mogelijke weergave, waarbij volgens mij de drie belangrijkste verbeterpunten zijn;  akoestiek, stroom en apparatuur. In het ideale geval, zorgt dit samenspel voor een fantastische weergave, waardoor uiteindelijk alle aandacht gegeven kan worden aan het genieten van muziek.

Lees verder
 

Review Akiko Audio E-Tuning Gold Wraps door John van Polen aug 2012

Akiko Audio E-Tuning Gold Wraps. De kristallen slaan weer toe! Vorig jaar had ik de eer en het genoegen een revolutionaire accessoire uit het verre Maastricht voor te stellen. Ik doel hier op de Akiko Audio GEM1 Gold filters voor luidsprekerkabels -beter bekend als “de kistjes”- die op basis van kristallen en wat goudpoeder op zeer overtuigende wijze mijn stereosystemen tot een schoner geluid wisten te bewegen. Voor de achtergronden van de werking verwijs ik naar die uitvoerige recensie [1].

 

Lees verder
 

Review Powerconditioners Cammino Model H 3.1 en Kemp Elektroniks Powersource plus aug 2012

Kemp power source plus

Door Marc van Berlo...  Cammino  & Kemp Elektroniks Powerconditioners.      Tja…erg Nederlands begint mijn verhaal bepaald niet, maar het woord ‘netfilters’ dekt de lading niet en is een Camminobesmet woord, sterker nog; een irritatie voor menig audiofiel, aangezien veel filters die te koop zijn in ons audiowereldje, eigenlijk niet geschikt zijn voor gebruik in high-end sets.
 

Lees verder
 

Review Test De Quantum Approach en Schumann Resonance Pluggen van Kemp Elektroniks John Van Polen

De Quantum Approach en Schumann Resonance Pluggen van Kemp Elektroniks.                  Over het optimale gebruik van essentiële accessoires.
Begin 2007 kwam ik in contact met Ron Kemp van het Amsterdamse Kemp Elektroniks [1] naar aanleiding van een recensie van zijn Power Station 75 voor het magazine Home Studio. Kemp vertelde mij dat hij bezig was met de ontwikkeling van een opzienbarende accessoire -dat bleek later de Schumann Resonance Plug te zijn- en wees mij op een al langer bestaand vergelijkbaar product, namelijk zijn Quantum Approach Plug. Of ik deze wilde testen. Ja hoor, dat wilde ik wel.
Lees verder
 

Review Demagnet HT-2 CD-DVD-Demagnetizer van Hifi-Tuning door John van Polen mei 2012

Demagnet HT-2 CD-DVD-Demagnetizer van Hifi-Tuning importeur Kemp elektroniksDemagnet HT-2 CD-DVD-Demagnetizer van Hifi-Tuning. Een klassieker in een voordelig jasje.
De meeste muziekliefhebbers zijn het er wel over eens dat de CD aanvankelijk niet de in alle opzichten superieure geluidskwaliteit bood die ons bij de introductie nog werd voorgespiegeld. Gelukkig zijn CD-spelers door de jaren heen steeds beter geworden en is er ook vooruitgang te bespeuren geweest aan de opnamekant, zeker als ik mij beperk tot klassieke muziek. Als je er wat moeite voor wilt doen, is er met het zilveren schijfje vandaag de dag wel degelijk een fantastische geluidskwaliteit mogelijk. Uiteraard is een goede installatie met een CD-speler van topklasse in een acceptabele akoestiek de basis van alle luistergenot.
Lees verder
 

Review Test WA-Quantum Chips bij Kemp Elektroniks door John van Polen april 2012

WA-Quantum Chips bij Kemp ElektroniksWA-Quantum Chips bij Kemp Elektroniks.  De bekende Amsterdamse fabrikant van lichtnetproducten Kemp Elektroniks heeft onlangs de distributie op zich genomen van een wel zeer merkwaardige accessoire. Het gaat om “chips” van de Duitse fabrikant WA-Quantum. Deze chips zijn in wezen stickers die op apparaten, onderdelen, kabels, luidsprekers en zelfs muziekinstrumenten (!) worden geplakt. Per toepassing is er een speciale chip. Bij de grotere typen zie je een soort filmlaagje dat met wat goede wil voor een soort geïntegreerde schakeling zou kunnen doorgaan; bij de kleinere typen ontbreekt dit. Volgens de fabrikant en de brochure op de site van Kemp Elektroniks zouden de chips specifiek zijn geprogrammeerd voor de betreffende toepassing. Hier blijft het helaas bij; er is verder nergens iets te vinden over het werkingsprincipe, anders dan dat de chips de doorgifte van elektrische signalen positief zouden beïnvloeden op basis van inzichten uit … de quantumfysica! *)

Lees verder
 

Miracle Wraps van Reference Tweaks test en Review door John van Polen maart 2012

Miracle Wraps van Reference Tweaks.  Het is vreemd en het werkt …

Waarom Wraps?
Het is al enkele jaren bekend dat stekkers van lichtnetkabels een zwakke plek kunnen zijn in een geluidsinstallatie van hoge kwaliteit. Hierbij moet je niet alleen denken aan een minder dan optimaal contact met het apparaat door een slappe IEC-verbinding, maar vooral ook aan instraling van hoogfrequente stoorsignalen. Doorgaans is de stekker namelijk van kunststof en dus niet afgeschermd … . Een collega die koperen cilinders om die stekkers heeft aangebracht, maakte een tijdje terug melding van hoorbare verbeteringen.

Lees verder
 

Review test Akiko Audio E-Tuning Gold door Jos Schols

Primeur: Akiko Audio E-Tuning Gold. Door gastauteur Jos Schols. Lid Audioclub Limburg en Audioclub Oost Brabant.
 
Akiko Audio E-Tuning Gold
Nadat de limburgse fabrikant Akiko Audio vorig jaar de Introductie van de “Akiko Audio GEM1 luidsprekerkabelfilter” heeft gedaan (oorspronkelijk artikel) zijn er allerlei discussies geweest op diverse fora en via internet tussen personen die stellig in de werking er van geloven (waarvan ik er één ben) en anderen die dit bestrijden en niet in de werking geloven. Eerlijkheidshalve moet ik daar bij aantekenen dat deze “niet gelovigen” de uitwerking op een luidsprekerkabel nooit zelf hebben gehoord en slechts handelen op basis van het niet kunnen aantonen van een daadwerkelijk meetrapport.
Lees verder
 

The MusicMask Review Een geniale vondst of geldklopperij Door Ron Claassen

The MusicMask. Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met Corly Bedacht. Ondernemer uit Amsterdam met als uitgebracht product de “MusicMask“. Een heel typisch product, reeds bij vele audio liefhebbers bekend, maar toch ook vaak een onderwerp tot discussie. Waar hebben we het dan over? Heel simpel gezegd, de MusikMask is een masker in de vorm van een bril. Het doel is om je visuele vermogen, je ogen, totaal te verblinden en er voor te zorgen dat je helemaal niets meer kan waarnemen. Tenminste niet met je ogen dus. Je luister-vermogens blijven onaangetast.
Lees verder
 

Miracle Wraps tests en reviews Reference Tweaks

I n   E n g l i s h

www.hifi-advice.com.  Extensive reviews on Miracle Wraps and Magic Sleeves. Conclusion: Definitely a keeper.

www.tweak-fi.com  The effect of the Miracle Wraps was far from subtle.

Miracle Wraps samples are available for reviewers publicing in magazines and fora.

 

Miracle Wraps qualityhifi

 

I n   D u t c h

www.audioreview.nl  An other positive story with the Miracle Wraps. Conclusion: Hats Off.

www.ronsaudioblog.nl   Conclusion: A deep bow for this product. It makes true what it promises on the website. You have to try it to believe it.

We expect some more reviews in Dutch before half of December 2011. Miracle Wraps samples are available for reviewers publicing in magazines and fora.

 

http://www.referencetweaks.com/

 
 

Review-Test High End Performance zekeringen van Furutech door John van Polen dec 2011

High End Performance zekeringen van FurutechHigh End Performance zekeringen van Furutech. De beste accessoire ooit..........Audio grade zekeringen     Vrijwel elke audiocomponent bevat één of meer zekeringen ter beveiliging tegen te hoge stroomsterkten. Fabrikanten van High End apparatuur mogen graag beweren dat geen enkel detail aan hun aandacht ontsnapt en zelfs het nietigste weerstandje uitgebreid wordt doorgemeten en zelfs beluisterd. Vreemd genoeg zijn zekeringen hierbij lange tijd over het hoofd gezien. In de meest exclusieve apparatuur kun je bijgevolg zekeringen aantreffen van slechts enkele dubbeltjes. Audio grade zekeringen hebben kapjes en een smeltdraad van edelmetaal en bevatten een speciaal vulmiddel. Dit laatste zou thermische en mechanische stabiliteit garanderen: de smeltdraad kan niet meer trillen en de temperatuur blijft meer constant. Je kunt er van mening over verschillen of hiermee de vaak aanzienlijke klankmatige effecten van deze zekeringen afdoende zijn verklaard; die effecten zelve kunnen meestal overtuigend worden gedemonstreerd.

Lees verder
 

CA Plates van CA Electronics review en test door John van Polen dec 2011

CA Plates van CA Electronics..... Een audiofiel fundament. Voor het optimaal op klank brengen van een serieuze geluidsinstallatie zijn accessoires onontbeerlijk. Vele producten op dit gebied zijn gebaseerd op het absorberen en afleiden van ongewenste vibraties. Daarnaast is er een hele industrie ontstaan die zich richt op het tegengaan van de schadelijke effecten van hoogfrequente elektromagnetische straling. CA Electronics heeft onlangs een interessant product het licht doen zien dat beide principes effectief in zich verenigt. Het betreft hier een platform dat onder audiocomponenten wordt geplaatst. Er zijn drie typen: het instapmodel CA Base kost € 299, de aanzienlijk complexer opgebouwde CA Plate wordt uw eigendom voor € 625 en het topmodel is de CA Diamond 1 waaraan een prijskaartje van € 825 hangt.
Lees verder
 

Review - test van Filters voor luidsprekerkabels van Akiko Audio De GEM 1 door John van Polen

Filters voor luidsprekerkabels van Akiko Audio

Filters voor luidsprekerkabels van Akiko Audio. Kristalhelder en steengoed. De Akiko Audio GEM 1. Onlangs ontving ik een bericht van een zekere Marc van Berlo uit het verre Maastricht. Hij maakte melding van een door hem ontwikkelde revolutionaire accessoire ter verhoging van ons aller luistergenot. Deze accessoire wordt geheel in eigen beheer vervaardigd en is in essentie een houten kistje waarin zich halfedelsteentjes als toermalijn, kwarts en amethyst en -in het topmodel- sporen van goud bevinden.

Lees verder
 

Briljante accessoire van SoundSmith voor VPI JWM-toonarm

Briljante accessoire van SoundSmith voor VPI  JWM-toonarm. De bekende (en zeer goede) JWM-toonarm van VPI is van het zogeheten unipivot type, hetgeen betekent dat de arm slechts op één punt scharniert. De instelling van zowel naaldkracht als azimuth (“scheefstand”) geschiedt door middel van verschuiven van het contragewicht. Het valt daarom nog niet mee beide parameters tegelijk te optimaliseren. Zeker niet als je dat al luisterend wilt doen, want je moet dan steeds het contragewicht losschroeven met het risico dat beide instellingen verlopen.
Lees verder
 

De Orb Sakura een simpel idee met een groot effect recensie Door John Van Polen

De Orb Sakura: een simpel idee met een groot effect. De Orb Sakura Static Charge Eliminator is een soort föhn die de statische elektrische lading van zowel geluidsdragers als bekabeling en componenten neutraliseert. Al snel na de kennismaking werd het mij duidelijk dat de Sakura zijn plek naast het hoofdsysteem niet meer zou verlaten … .
Lees verder
 

De CD Balancer van De Groef Audio simpel voordelig en zeer effectief review door John Van Polen 2010

CD BalancerDe CD Balancer van De Groef Audio simpel voordelig en zeer effectief.  Het afgelopen decennium zijn er verscheidene accessoires op de markt gekomen die beogen de aflezing van digitale schijfjes te verbeteren. Ik heb zelf ruime ervaring met de Furutech Disc Demagnetizer, de Bedini Clarifier, de Nespa Professional Optical Disc Finalizer, de AudioDesk CD Sound Improver en de Creaktiv CD Optimizer. Deze producten leiden -zeker in combinatie- tot een duidelijke en soms zelfs ronduit spectaculaire toename van de beeld- en geluidskwaliteit die ik geen enkele serieuze audio- en videoliefhebber zou willen onthouden.

Lees verder
 

VERENAS de muzikale kegel review door Daan van Wege

VERENAS de muzikale kegel. Erik Tietjens is een jongeman uit Enschede die al een tijd met het idee rondliep om een kegel te ontwerpen voor luidsprekers maar ook onder apparatuur die niet alleen maar ontkoppelen maar ook het geluid aanzienlijk weet te verbeteren.Hij kwam uiteindelijk bij een ontwerp uit waarbij de overgang van de kegel naar de onderliggende schijf een paddestoelachtige vorm heeft en mede daardoor veel energie overdraagt van kegel naar schijf. Verder heeft hij veel geëxperimenteerd met diverse metaallegeringen. Op bovengenoemd ontwerp heeft hij bescherming aangevraagd en gekregen.
Lees verder
 

Spike Feet van Valhalla Technology voordelig en slim John van Polen

Lees verder
 

De Nespa Pro door John van Polen

nespa pro door john van polenIn een overzicht van effectieve accessoires mag de Nespa Professional Optical Disc Finalizer -kortweg: de Nespa Pro- zeker niet ontbreken. Reeds drie jaar gebruik ik dit apparaat intensief en naar volle tevredenheid.  De Nespa Pro is in essentie een blikken doosje waarin zich een soort fotoflitser bevindt. De CD wordt door een motortje rondgedraaid en ontvangt periodiek sterke lichtpulsen aan de onderzijde waarvan het aantal instelbaar is (30, 60 of 120). De sterkte van de pulsen is maar liefst 3.000.000 lux, dus ik zou ze niet op het oog afvuren. Volgens de fabrikant berust de werking op het idee dat bij de productie van CD’s en DVD’s wat Argongas achterblijft tussen de putjes en de afsluitende laag.

Lees verder
 

Creaktiv CD-Optimizer Steen des aanstoots review door John van Polen 2

Creaktiv CD optimizerCreaktiv CD-Optimizer Steen des aanstoots  door John van Polen. In het kader van mijn speurtocht naar accessoires die de beleving van muziek kunnen verrijken, ben ik deze keer op een wel zeer vreemd product gestuit. Bijna letterlijk, want we hebben het over een … steen. Steen des aanstoots of steen der wijzen?
Lees verder
 

Audio Desk CD Sound Improver door John van Polen 2

Audio Desk CD Sound Improver. Een briljante scherpslijper. Ondanks de revival van de platenspeler, zijn veel mensen voor een groot deel van hun muziekbeleving aangewezen op de CD. Daarom deze keer aandacht voor een apparaat dat beoogt de aflezing van digitale schijfjes te verbeteren.
Lees verder