Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Akiko Audio scoort met Tuning Stick door John van Polen nov 2013

Akiko Audio scoort met Tuning Stick. Een bijzonder lekker stickie
De afgelopen jaren zijn er vele curieuze accessoires voor audiosystemen op de markt gekomen. Niet zelden betreft het creaties die afkomstig lijken uit de koker van een grappenmaker of halve zool. De verklaringen die ten beste worden gegeven voor de werking van bedoelde producten zijn zelden geheel overtuigend of staan zelfs op gespannen voet met wetenschappelijke inzichten. De ervaring heeft mij echter geleerd dat ook dergelijke zogeheten VooDoo-accessoires wel degelijk hoorbare en zelfs zeer aantrekkelijke klankmatige verbeteringen kunnen geven. Hoe gekker, hoe beter, lijkt het soms wel. Mijn insteek is daarom simpel: toch gewoon even luisteren.

Deze keer naar de eventuele effecten van een geheel nieuwe vinding van het in Maastricht gevestigde Akiko Audio die luistert naar de aanduiding Tuning Stick. Bekend geworden door de spectaculair effectieve GEM 1 voor luidsprekerkabels (zie [1] en [2]), hebben opperhoofd Marc van Berlo en zoon Sander niet stilgezeten. Van de GEM 1 kwam er een grotere en zeer luxe uitvoering die zelfs de goedkeuring van autoriteit Aalt-Jouk van den Hul kon wegdragen en het assortiment omvat inmiddels ook zogeheten Wraps (zie [3]), high end stekkerblokken en lichtnetkabels. En de Tuning Stick dus.

De Tuning Stick
Wat is nu weer een Tuning Stick? In essentie hebben we het over een in fraai carbon afgewerkte slanke cilinder van zo’n 15 centimeter lengte waarin zich ingrediënten bevinden die in contact staan met een stekker aan het uiteinde. Er zijn drie typen: de RCA die wordt aangesloten op een vrije chich in- of uitgang van een apparaat, de inwendig identieke XLR voor een gebalanceerde in- of uitgang en de AC die contact maakt met de aarde van het lichtnet. De Tuning Stick heeft geen voeding; de werking berust uitsluitend op de plaatsing in de buurt van  een kennelijk “gevoelig” punt van het audiosysteem. Ontwerper Marc van Berlo laat desgevraagd het volgende weten: “De inhoud van de Tuning Sticks is zorgvuldig geselecteerd uit metaalhoudende mineralen, goudsporen en diverse soorten kristallen. Het samenspel van deze materialen, met elk hun natuurkundige eigenschappen, heeft kennelijk invloed op het stralingspatroon in en rond stekkerblokken en apparatuur met als resultaat een zuiverend effect met klankmatige voordelen”. Juist ja. Overtuigt dit u niet? Het is inderdaad wel wat vaag … . Maar het onderliggende beginsel -kort aangeduid met E-tuning- heeft zich al bewezen bij de GEM 1 en de Wrap, dus we geven de Tuning Stick een kans en gaan luisteren.


 
De effecten van de Tuning Stick AC
Bij wijze van eerste probeersel vond de Tuning Stick AC zijn weg naar het stekkerblok Duet van PS Audio dat de eindversterker van de grote installatie voedt. En ja hoor, het was hoorbaar! Een wat lossere, meer ruimtelijke sound met wat meer gelijkwaardigheid van instrumentgroepen was het gevolg. Echt groot was dit effect echter niet … hoorbaar voor de ervaren luisteraar, maar nog niet genoeg voor een onvoorwaardelijke aanbeveling. De doorbraak kwam toen ik de Tuning Stick AC via een speciaal uitgebogen stekkerpootje verbond met het aardpunt van de P-300 van PS Audio die de bronnen en de voorversterker van zuivere voedingsspanning voorziet. Hier was het effect vele malen groter! Zoals wel vaker, moet je dus echt even uitzoeken waar de accessoire het best tot z’n recht komt! Bij de opname van de Partita’s van Bach in de uitvoering van het fenomeen Angela Hewitt registreerde ik een natuurlijker en rijker timbre van de piano met ook een rustiger achtergrond. Bij de Goldberg variaties van diezelfde Bach in de uitvoering van Pierre Hantaï kreeg het klavecimbel meer body en een meer specifieke metaalklank, echter volledig zonder irritante scherpte. Zeer fraai! Bij de CD Caravan van het Rosenberg trio viel mij vooral op dat het laag vloeiender en meer verfijnd ging klinken, waar het voor het aanbrengen van de Tuning Stick AC fractioneel bonkig en stug had geklonken. Tot slot leidde vele A-B vergelijkingen bij vocale muziek tot de conclusie dat de Tuning Stick AC een betere focussering van de zangstem tot gevolg had. Al met al een zeer bevredigend en overtuigend resultaat!

De effecten van de Tuning Stick RCA
De Tuning Stick RCA is voorzien van een wat goedkoop uitziende RCA-connector; volgens Marc van Berlo is deze echter op basis van klank gekozen. Deze Tuning Stick werd aangesloten op een vrije ingang van de Marantz PM-11 versterker van de kleine set en dat pakte direct goed uit. De klank won vooral aan dynamiek en “pace and rhythm” en aangezien deze set voornamelijk pop en jazz-rock ten gehore brengt, heb ik daar nooit genoeg van. Ik vond het effect zo duidelijk en op z’n plaats dat ik geen zin meer had de Tuning Stick RCA in de grote set te proberen … . Marc van Berlo laat nog weten dat bij hem de Tuning Stick RCA opvallend goed werkt aan zijn Logitech streamer; ik citeer: “De muziek gaat natuurlijker, analoger klinken; eigenlijk de rode draad in al onze producten.”. Nou, dan hoort u het eens van een ander!

Conclusie
Het heeft er alle schijn van dat de Tuning Stick de meest veelbelovende realisatie is van de uitgangspunten van Akiko Audio tot nu toe. De klankmatige effecten zijn zeer de moeite waard, het design is “af” en de praktische toepassing absoluut probleemloos. Een origineel en volledig met de hand vervaardigd product uit Maastricht dat in geen enkel serieus audiosysteem misstaat.

John van Polen

Informatie
www.akikoaudio.nl-reviews

Noten
[1] qualityhifi.nl-Reviews_Filters_voor_luidsprekerkabels

[2] qualityhifi.nl-Reviews_Gem 1

[3 ]qualityhifi.nl-Reviews Gold_Wraps

(red) 6Moons_Award_sept_2013