Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

CA Plates van CA Electronics review en test door John van Polen dec 2011

CA Plates van CA Electronics..... Een audiofiel fundament. Voor het optimaal op klank brengen van een serieuze geluidsinstallatie zijn accessoires onontbeerlijk. Vele producten op dit gebied zijn gebaseerd op het absorberen en afleiden van ongewenste vibraties. Daarnaast is er een hele industrie ontstaan die zich richt op het tegengaan van de schadelijke effecten van hoogfrequente elektromagnetische straling. CA Electronics heeft onlangs een interessant product het licht doen zien dat beide principes effectief in zich verenigt. Het betreft hier een platform dat onder audiocomponenten wordt geplaatst. Er zijn drie typen: het instapmodel CA Base kost € 299, de aanzienlijk complexer opgebouwde CA Plate wordt uw eigendom voor € 625 en het topmodel is de CA Diamond 1 waaraan een prijskaartje van € 825 hangt.

Deze prijzen suggereren dat de platforms -eventueel met uitzondering van de CA Base- zijn bedoeld voor componenten uit de high end klasse. Het is natuurlijk niet verboden een CA Diamond 1 onder een CD speler van € 500 te steken, maar het lijkt dan logischer eerst een betere digitale bron aan te schaffen. Aan de andere kant kun je argumenteren dat bij een apparaat van topklasse al voldoende is gedaan aan resonantiecontrole en afscherming … . Met andere woorden: wat hoor je nou van zo’n platform; wat is precies de toegevoegde waarde? Voldoende aanleiding dus voor een test in een set van topklasse.

Doordachte opbouw

De Plates zijn in keurig zwart afgewerkt en glimmen als een spiegel. Het oogt absoluut als een doorwrocht product van een voorname fabrikant. Naar verluidt is ook de interne constructie van de Plates tamelijk complex. Er is gebruik gemaakt van hout van diverse diktes, van een massieve afschermende plaat en bij de duurdere modellen van het keramische materiaal dat ook wordt toegepast in de andere dempingsproducten van CA Electronics. Waarin de duurdere modellen precies verschillen van de CA Base wordt niet helemaal duidelijk; het valt te billijken dat de fabrikant niet alle details van de daken wil schreeuwen. De Plates meten 40 bij 50 cm; de CA Base  is 40 mm hoog; de CA Plate 45 mm. Op bestelling zijn ook andere kleuren en afmetingen mogelijk. De CA Plate weegt ruim 10 kg; als gewicht een criterium is voor kwaliteit, zit het dus wel goed.

De test bij Sense of Music

Mijn hoofdinstallatie voldoet ruimschoots aan de kwalificatie “topklasse”; niettemin deed zich bij deze test een praktisch probleem voor. Mijn apparaten staan namelijk vrij strak in het rack en het enkele apparaat waar eventueel een Plate onder zou passen, is zorgvuldig zwevend opgesteld. Liever maar afblijven dus. Gelukkig kon ik voor deze test een beroep doen op een high end dealer die enthousiast is over de producten van CA Electronics, namelijk Ronald Spaargaren van Sense of Music te Leiden. Ronald had voor de gelegenheid een niet bepaald kinderachtige set opgesteld. Er was zogezegd sprake van een bonte verzameling audiofiel talent uit alle windstreken. Om precies te zijn: het CD-loopwerk TL3N van C.E.C., de PS Audio PWD als DAC, de Absoluta Talia voorversterker, een Mark Levinson 331 eindversterker en Von Schweikert Unifield 2 luidsprekers op massieve stands. De bekabeling komt van Heavens Gate, een merk dat volgens Spaargaren garant staat voor een neutrale, open sound. Het eerste deel van de test bestond uit het doorspelen van alle testplaatjes, dit om te wennen aan de set. Het is van belang muziekjes te kiezen die je na herhaaldelijk beluisteren niet de keel gaan uithangen, want dat zou het resultaat kunnen beïnvloeden. Onder meer is geluisterd naar track 4 van de CD “Caravan” van het Rosenberg Trio en track 10 van CD1 van de actie Aangenaam Klassiek uit 2007, een fraai, swingend en veelkleurig stukje muziek door het ensemble van de gambist Jordi Savall. De set klinkt verfijnd met een duidelijk warm accent; voor dit laatste houd ik de speakers verantwoordelijk. Goed, laat de Plates maar doorkomen!

Luisteren naar de effecten van de Plates

Als eerste wordt het loopwerk van een Plate voorzien. Het effect is niet gering; ik vermoed dat niet alleen een audionerd, maar zelfs de gemiddelde huisvrouw dit verschil zal opvallen. De sound is vooral veel dynamischer geworden, schoner ook. Het laag is duidelijk strakker en ook slanker. De muziek sleept zich als het ware minder voort dan voorheen. Tegelijk is het echt diepe laag nog dieper geworden. Het laag bevat nu zogezegd meer muzikale infomatie, is meer gedifferentieerd geworden. Vervolgens is de PWD aan de beurt. Ook nu zijn de effecten duidelijk, maar niet precies hetzelfde. Het is trouwens een bekend fenomeen dat apparaten erg verschillend op een accessoire kunnen reageren; er is nooit een alternatief voor zelf luisteren en beoordelen. Met de Plate onder de PWD wint de muziek aan expressie. Aan levendigheid ook; de spreekwoordelijke handrem gaat er af. Op zeker moment krijgt een grote trom een dreun; die trom lijkt nu een maatje groter. Daarnaast is er meer subtiel detail waarneembaar. Tot slot komt Ronald met een derde Plate aanzetten; deze verdwijnt onder de voorversterker. Het valt trouwens nog niet mee dit zware apparaat voldoende op te tillen om de ook al zware plaat er onder te douwen, vooral als je de test niet wilt bederven door iets uit te zetten. De effecten zijn nu wat kleiner en ook weer een slag anders. Er komt wat meer nadruk te liggen op het middengebied en het hoog is meer sprankelend geworden. Al met al bepaald een overtuigende voorstelling!

Conclusie

De effecten van de Plates hebben mij aangenaam verrast. Hoewel ik doorga voor “accessoirefreak” en dus vertrouwd ben met de positieve effecten van allerlei producten op dit terrein, is het toch altijd weer een “eye-opener” (c.q. “ear-opener”) om te ervaren hoeveel apparatuur van topklasse nog kan groeien door een relatief simpele handeling als het plaatsen van een Plate. In feite is het beschreven systeem door het aanbrengen van drie CA Plates simpelweg een betere installatie geworden. Met het oog op de winst aan geluidskwaliteit en afgezet tegen de niet misselijke waarde van de componenten, is de investering in deze Plates zeker verantwoord, zo niet relatief gering. Ik raad dan ook een ieder die bezig is met het opbouwen van een goed systeem aan de CA Plates te proberen.

Door John van Polen

Naschrift: Op de valreep bedacht ik toch nog een toepassing voor een Plate in mijn eigen systemen. Ik wilde namelijk een extra CD speler onderbrengen in het (te) kleine rack van mijn kleine installatie. Het opstapelen van apparaten dient te worden vermeden; ik vond een werkbare oplossing door er een CA Base tussen te schuiven (zie foto). Ongetwijfeld komt deze truc de prestaties van beide spelers ten goede!

Informatie
www.crusade-audio.nl
www.ca-electronics.com
www.senseofmusic.nl