Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

De Nespa Pro door John van Polen

nespa pro door john van polenIn een overzicht van effectieve accessoires mag de Nespa Professional Optical Disc Finalizer -kortweg: de Nespa Pro- zeker niet ontbreken. Reeds drie jaar gebruik ik dit apparaat intensief en naar volle tevredenheid.  De Nespa Pro is in essentie een blikken doosje waarin zich een soort fotoflitser bevindt. De CD wordt door een motortje rondgedraaid en ontvangt periodiek sterke lichtpulsen aan de onderzijde waarvan het aantal instelbaar is (30, 60 of 120). De sterkte van de pulsen is maar liefst 3.000.000 lux, dus ik zou ze niet op het oog afvuren. Volgens de fabrikant berust de werking op het idee dat bij de productie van CD’s en DVD’s wat Argongas achterblijft tussen de putjes en de afsluitende laag.

Dit gas zou een correcte aflezing van de digitale code bemoeilijken. De lichtpulsen zouden het gas effectief uitdrijven en door het enigszins poreuze polycarbonaat afvoeren. Of dit de werking correct en uitputtend beschrijft, is natuurlijk moeilijk na te gaan. Ik vind heftige discussies hierover met mensen die het ook niet weten minder interessant dan het in kaart brengen van de gehoormatige effecten en dat doe je door te luisteren.

nespa pro door john van polen

De uitgebreide test van de Nespa Pro heeft begin 2007 plaatsgevonden; ik citeer daarom uit mijn aantekeningen van toen:

Over de CD “Sacred Music” van Renée Fleming, beoordeeld op mijn high end stereosysteem:
 “Er gebeurde opeens van alles met het geluid. De plaatsing van de stem werd beter, ongeveer in het midden, met stilte eromheen. Het laatste randje scherpte op de violen verdween. De melodielijnen in de lagere strijkers waren veel beter te volgen. Dit is mooi!”

Verder: “Het duidelijkst komt het effect van de Nespa Pro tot uiting bij snel gespeelde pianomuziek. Bijvoorbeeld bij werken van Bach in de uitvoering van Glenn Gould. Bij Bach is de linkerhand even belangrijk als de rechter; voortdurend schieten er thema’s en complete melodielijnen heen en weer. Helaas kunnen de meeste systemen die linkerhand niet met dezelfde snelheid en nuancering weergeven als de rechter, waardoor de muziek wat gehaast of zelfs irritant kan gaan klinken.

Na jarenlang geploeter meende ik zaken als snelheid en controle helemaal voor elkaar te hebben, maar de Nespa Pro hielp mij uit de droom. Eerst na behandeling door de Pro is er geen verschil meer tussen beide handen en wordt het mogelijk door te dringen in de kleinste nuances van de unieke wereld van Bach en zijn technisch onbeperkte vertolker.”

En over de DVD “Ray of Light” van Madonna, beoordeeld op mijn home cinema set:
“De sound van het nummer “Ray of Light” maakte een forse stap. Minder scherpte en meer detaillering en vooral meer contour in het laag. Veel beter is te horen hoe de snaren van de basgitaar worden “mishandeld”, waar er eerst sprake was van een forse hoeveelheid minder gedefinieerd laag “gestamp”. En kijk: het TV-beeld heeft als bij toverslag meer kleurcontrast gekregen, op een manier die je nooit kunt bereiken via de instellingen van DVD-speler en beeldscherm”.

Ook het effect van het aantal flitsen is onderzocht:
“De Pro biedt de mogelijkheid te kiezen voor 30, 60 of 120 flitsen; 90 flitsen kan dus ook (30 + 60). Bij de overgang van 30 naar 60 flitsen treedt een duidelijke verbetering op; van 60 naar 90 flitsen is de verbetering veel subtieler, soms afwezig. Een beetje “tricky” is de stap van 90 naar 120 flitsen. Bij enkele plaatjes lijkt de sound dan wat analytisch en kaal te worden; het lijkt of er daarbij wat ruimtelijke informatie en “ambiance” verloren gaat. Het ziet er ernaar uit dat met 60 flitsen het leeuwendeel van het effect wel binnen is. Gezien het feit dat de behandeling eenmalig en permanent is -je kunt niet terug- lijkt dit de meest veilige keuze.”

Het behandelen van oude en nieuwe plaatjes met de Nespa Pro is voor mij een vast ritueel geworden. Verbeteringen zoals beschreven zijn de afgelopen jaren honderden keren waargenomen. De conclusie is helder: de Nespa Pro leidt onveranderlijk tot een beduidende winst aan doortekening, tot meer snelheid en controle in het laag en een preciezer afbeelding. Afzonderlijke muzikale lijnen zijn beter te volgen, zonder dat het ten koste gaat van de samenhang. Ondanks de forse vraagprijs van omstreeks 800 euro kan een serieuze audiofiel met een grote collectie digitale schijfjes en een topsysteem niet om dit apparaat heen.

Website importeur:

ppp_tas_aspera_audio