Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

De demokoffer van Creaktiv Systems door John van Polen nov 2013

De demokoffer van Creaktiv SystemsDe demokoffer van Creaktiv Systems. Origineel, bizar en … zeer effectief! In de maand februari van 2013 bezocht ik een workshop te Alkmaar rond de accessoires van de Duitse fabrikant Creaktiv Systems die voor Nederland worden gedistribueerd door het Amsterdamse Kemp Elektroniks. Voor het goede begrip van het navolgende verdient het aanbeveling het verslag van die workshop eerst door te lezen ( zie verslag van de workshop ). De meeste producten van Creaktiv Systems zijn beschikbaar via de zogeheten demokoffer die bij Kemp Elektroniks kosteloos kan worden geleend. In het navolgende doe ik verslag van mijn ervaringen van het afgelopen half jaar met de meeste van de accessoires uit die demokoffer.

Elektrosmog
Het uitgangspunt van Creaktiv Systems is het bestrijden van elektrosmog. Hieronder verstaat men alle door de mens opgewekte en alom aanwezige elektrische en magnetische velden en elektromagnetische golven. Audio- en videoapparatuur zou hierdoor minder dan optimaal presteren en daarnaast zou ook de luisteraar negatief kunnen worden beïnvloed. De meeste accessoires bestaan uit donker glas dat door de zogeheten ci2p-behandeling blijvend een ontstorende werking heeft gekregen. Het onderliggende werkingsprincipe van de ontstoring -het mechanisme, zogezegd- van de producten blijft ook na uitvoerige bestudering van diverse bronnen toch vaag. Voor wat betreft de verklaring van de werking wil ik het daarom in dit stukje hierbij laten en mij concentreren op de vraag waar het de audiofiel ingestelde muziekliefhebber vooral om te doen moet zijn, namelijk: hoe zit het met de klankmatige effecten?!

 

Twister Stops

Twister Stops

Twister Stops zien er uit als lenzen; ze worden op ruiten en glazen oppervlakken geplakt omdat volgens de denkbeelden van Creaktiv Systems zich juist daar “elektromagnetische onrust” ophoopt. Het grootste type (zwart) is ook geschikt voor plaatsing op apparaten en onderdelen als scheidingsfilters en tweeters; uitsluitend dit type heb ik getest. De effecten waren zonder meer spectaculair te noemen. Vier exemplaren op zowel de zijkanten van de Classé CA-301 eindversterker van de grote set als de Marantz PM-11 versterker van de kleine set brachten meer levendigheid, dynamiek en gemak en dat was precies dat deze enigszins warm en gemoedelijk klinkende apparatuur nodig had! Een Twister Stop bij de terminals van elke Thiel CS6 luidspreker versterkte dit effect nog aanzienlijk. De sound werd hier ook transparanter en zuiverder van; het bekende cliché van het wegtrekken van een gordijn dringt zich op. Met ook nog vier Twister Stops op de zijkanten van de Linn Unidisk 1.1 van de grote set werd het in mijn beleving echter teveel van het goede: de sound begon wat te neigen naar “steriele slankheid”. Waar beroepssceptici nogal eens beweren dat dit soort accessoires uitsluitend werkt in de fantasie van de toehoorder, had ik dus het tegenovergestelde probleem: in combinatie toegepast werd het effect van de Twister Stops te sterk! Ook in dit geval moeten accessoires dus met beleid worden toegepast. Tot slot heb ik twee Twister Stops diagonaal op het beeldscherm van de Philips pixel plus TV geplakt. Aanvankelijk zag ik geen verandering, maar het geluid werd meteen wel een stuk beter. Na enkele dagen echter was er absoluut sprake van meer kleurcontrast en iets meer scherpte en rust. Wonderbaarlijk … .

 

CD Optimizer, Twister Stop Maxi, 75 Ohm Optimizer

CD Optimizer

De CD verbeteraar CD-Optimizer (alias “de magische steen”) heb ik al eerder uitvoerig besproken ( zie de magische steen). Het exemplaar in de demokoffer is van ci2p-behandeld zwart glas en lijkt na een vergelijkende test nog iets sterker te werken dan het oorspronkelijke model van graniet. Een effectieve en probleemloze accessoire. De Twister Stop Maxi is een schijf van hetzelfde materiaal met een diameter van een kleine 15 cm. Deze wordt op een CD-speler gelegd, boven het loopwerk. Het effect was duidelijk hoorbaar in de richting van een schonere sound met meer informatie in het middengebied. Niettemin vond ik ook deze toevoeging aan de Linn teveel van het goede en verhuisde deze schijf dus naar mijn nieuwe (en erg goede!) Marantz SA-15S2 SACD-speler van de kleine set.

Twister Stop Maxi

Hier bracht de Twister Stop Maxi ook nog wat meer dynamiek en helderheid en dat kwam daar erg goed uit. De 75 Ohm Optimizer is een zwaar uitgevoerde afsluitplug voor digitale uitgangen. Bij niet-gebruikte digitale uitgangen is het probleem dat het signaal kan reflecteren en zo het audiosignaal enigszins kan “vervuilen”. Een simpele oplossing is de RCA-connector die is afgesloten met een weerstandje van (ongeveer) 75 Ohm; nog beter werkt daar naar mijn ervaring de Zeroplug C van Black Forest Audio.

Creaktiv-Systems-75-and-Zero-Ohm-Optimizers

De 75 Ohm Optimizer van Creaktiv Systems is echter duidelijk de Bentley onder de afsluitplugjes: bij de Linn Unidisk 1.1 was er sprake van een overduidelijk effect in de richting van meer verfijning en gemak. Volgens Creaktiv Systems doordat de 75 Ohm Optimizer de digitale schakeling “informeert”. Ik kan me hier weinig bij voorstellen, maar het effect loog er dus niet om. Opmerkelijk toch dat een kostbaar, nauwgezet ontworpen brokje high end als deze Linn toch nog zo kan profiteren van een plugje … .

 

 

Twister Stops Pyramids, Power Optimizer Plug

Twister Stops Pyramids

Twister Stop Pyramids zijn piramiden van ci2p-behandeld zwart glas die in de hoeken van de luisterkamer of voor luidsprekers worden geplaatst en die “iets doen” met elektromagnetische stoorvelden. Toen ik er drie voor elke Thiel luidspreker zette, registreerde ik duidelijk meer detail in het hoog, minder onzuivere vettigheid in het laag en een wat mildere, meer natuurlijke klank. Dit lijkt mij nou typisch een toevoeging van het type “hoe meer, hoe beter”. Helaas is mijn budget beperkt en kwamen er na vele luisterproeven uiteindelijk één voor en één achter elke Thiel luidspreker en één voor elke JMLab Elektra 906 speaker van de kleine set terecht.

De Power Optimizer Plug

De Power Optimizer Plug is een stekker die stekkerblokken informeert (dit taalgebruik blijft toch wat onwennig). Importeur Ron Kemp adviseerde plaatsing in een stekkerblok in de buurt van de luisterplaats, maar naar mijn indruk kun je deze stekker toch beter in een stekkerblok van het audiosysteem douwen. In mijn beleving maakte deze Plug de sound vooral aangenamer, milder. Niet alle producten doen dus precies hetzelfde; op de combinatie komt het aan. Het vinden van die optimale combinatie in een toch al redelijk evenwichtig topsysteem is even een klusje, maar wel van de aangename soort … .

Conclusie
De accessoires in de demokoffer van Creaktiv Systems kunnen op onnavolgbare wijze voor zeer aantrekkelijke verbeteringen van beeld en geluid zorgen. De producten lijken prijzig, maar afgezet tegen de effecten en de aanschafprijs van een topsysteem is er sprake van een zeer verantwoorde investering. Na een complete make-over van mijn systemen met deze bizarre toevoegingen beleef ik absoluut meer plezier aan mijn hobby. En daar gaat het toch om?!

De accessoires in de demokoffer van Creaktiv Systems kunnen op onnavolgbare wijze voor zeer aantrekkelijke verbeteringen van beeld en geluid zorgen

Door John van Polen


Informatie
www.kempelektroniks.nl

www.creaktiv-systems.com

http://www.gabriel-tech.de/