Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Gemodificeerde IonizAir van Kemp Elektroniks

IonizAir Modificatie van Kemp Elektroniks.  Is dit nog wel audio?
Reeds enkele decennia houd ik mij bezig met accessoires voor audiosystemen. Vele producten en trucs heb ik onderzocht en niet weinige bleken blijvertjes die tot op de dag van vandaag mijn luistergenot verhogen. Aanvankelijk ging het om zaken waarvan het werkingsprincipe wel enigszins duidelijk is, zoals betere bekabeling, ingrepen in de akoestiek en de stroomvoorziening en allerhande voetjes en dempende materialen ter bestrijding van schadelijke vibraties.

De afgelopen tien jaar zijn daar vele accessoires bijgekomen waarvan niet of niet geheel duidelijk is hoe het zou moeten werken, maar die doorgaans wat betreft effectiviteit de producten van eerstgenoemde categorie naar de kroon steken. Men spreekt in dit verband wel van VooDoo-accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de even raadselachtige als werkzame producten van Creaktiv Systems die op onnavolgbare wijze afrekenen met “elektrosmog”. Kan het nog gekker? Ja dus. Het Amsterdamse Kemp Elektroniks komt nu namelijk met een product dat oorspronkelijk helemaal niet is bedoeld als accessoire voor beeld- en geluidssystemen, maar dat is ontworpen om de lucht binnenshuis te reinigen en zo bij te dragen aan een zeker gevoel van welbehagen en de gezondheid van de bewoners. Ron Kemp heeft ingrijpende modificaties aan dit al langer bestaande product uitgevoerd en claimt duidelijke positieve effecten op beeld en geluid, of in ieder geval -want dat is toch niet helemaal hetzelfde- op de perceptie daarvan. De hoogste tijd dus voor een kritische test.

De IonizAir modificatie
Waar hebben we het over? De IonizAir is een betrekkelijk klein (hoogte ca. 30 cm) en licht apparaatje dat de omringende lucht ioniseert door een hoge spanning te zetten op een rijtje inwendige “haaientanden”. Hierdoor ontsnappen er elektronen uit het apparaat die zich hechten aan zuurstofmoleculen. Stof, rook, bacteriën, pollen en dergelijke hechten zich vervolgens aan deze negatieve ionen en worden zo onschadelijk gemaakt. Voor verdere details rond de werking van ionisatoren, de veronderstelde positieve effecten op de gezondheid en eventuele nadelen verwijs ik gemakshalve naar Wikipedia [1]. De IonizAir wordt geproduceerd door de mij onbekende organisatie P3 INTERNATIONAL CORPORATION. Het testobject is een door Kemp Elektroniks grondig gemodificeerde versie van dit basismodel. Zo is de eenvoudige schakelende voeding van het basismodel -die dus een stoorsignaal uitzendt en op het lichtnet zet- vervangen door een hoogwaardiger lineaire voeding. De kleine voedingsadapter maakt plaats voor een aanzienlijk forser exemplaar. Daarnaast is de interne elektronica onder handen genomen voor een betere werking en een langere levensduur (zo zijn alle elco’s vervangen door audio-grade long-life typen). Ook is er een Twister Stop van Creaktiv Systems toegevoegd. Twister Stops gaan altijd en overal elektrosmog tegen en kunnen niet alleen de werking van audiocomponenten positief beïnvloeden, maar ook andere accessoires effectiever maken, zoals eerder is gebleken bij model 2014 van de Kemp Schumann Resonance Plug [2].

Het gebruik van de IonizAir
Met het gezicht voor de ingeschakelde IonizAir is een licht briesje waarneembaar dat na verloop van tijd gepaard gaat met een enigszins metalige geur. Die geur duidt op de productie van ozon, een goedje dat bij grotere hoeveelheden schadelijke effecten heeft op mens en dier. Wanneer bedoelde geur in de gehele kamer waarneembaar wordt, verdient het denkelijk aanbeveling het apparaat even uit te schakelen. De IonizAir zou ondanks zijn bescheiden afmetingen voldoende capaciteit hebben voor kamers tot zo’n 50 m2; het ligt dus voor de hand het apparaat in kleinere kamers af en toe uit te zetten. En ja hoor, na enkele dagen is er op de collectoren een hoeveelheid zeer fijn stof neergeslagen die zich eenvoudig laat verwijderen. Trek hiertoe de cartridge met de collectoren en de “haaientanden” aan de bovenkant uit het apparaat en veeg het stof er met de bijgeleverde tandenborstel af (buitenshuis!) of spoel ‘m af onder de kraan. Wanneer het stof en vuil is aangekoekt, kan er eventueel naar een middel als Brillo gegrepen worden; doe dit wel zeer voorzichtig en houd de vingers uit de buurt van de haaientanden!

Elektrosmog
Goed, de IonizAir trekt dus inderdaad fijn stof aan en dat spul kan inderdaad beter in het apparaat dan in je longen zitten, maar hoe zit het met de effecten op beeld en geluid? Kemp Elektroniks stelt: “Onze lucht bevat een overschot aan positieve ionen die neerstrijken op allerlei objecten. Hierdoor worden met name kunststof objecten statisch geladen. Dit heeft ook op audio/video apparatuur en bekabeling een negatieve invloed. Door een ionisator bij uw audio-installatie te plaatsen kan deze lading -die deel uitmaakt van de elektrosmog- fors verminderd worden.” Op dit verhaal valt wel wat af te dingen. Zo kunnen er zich nooit alleen maar positieve ionen in een kamer bevinden; uiteraard is er ook een even grote lading aan negatieve ionen aanwezig, want het hele zaakje is elektrisch neutraal. Hetzelfde geldt trouwens voor de IonizAir zelve: wanneer deze elektronen “uitbraakt”, moet er ook een deel van het apparaat een positieve lading krijgen. Er zal recombinatie van positieve en negatieve deeltjes plaatsvinden en een dynamisch evenwicht ontstaan. Laten we het er gemakshalve op houden dat de IonizAir de opbouw van statische lading en elektrosmog in de luisterruimte tegengaat zonder ons te verliezen in de details van het model, want de correcte verklaring zou nog wel eens heel ingewikkeld kunnen zijn. Ons interesseren vooral de effecten op beeld en geluid; de hoogste tijd die te onderzoeken … .

Direct effect
Op aanwijzing van Kemp werd er zowel bij de grote als de kleine stereoset een IonizAir hoog en centraal tussen de luidsprekers opgesteld met behulp van een op maat gezaagd plankje dat zo’n 40 cm de kamer insteekt. Een andere mogelijkheid is het toestel aan het plafond te hangen. Gezien de bescheiden afmetingen van het apparaat leek het mij aannemelijk dat er eerst na een lange “inwerkperiode” sprake zou kunnen zijn van een waarneembaar effect op beeld en geluid. Bij wijze van eerste test liet ik de IonizAir daarom afwisselend nachten aan en uit staan en ging ik in de vroege ochtend luisteren of er sprake was van een verschil met de vorige dag. Ik mag graag opscheppen over mijn uitstekende geheugen voor muziek en geluid in het algemeen, maar een etmaal een referentie vasthouden is toch wel wat veel gevraagd. Niettemin kon ik mij niet aan de indruk onttrekken dat een nacht inwerken op de luisterruimte wel degelijk een mildere, rijkere, meer informatieve en ruimtelijke sound tot gevolg had. Toen ik deze indruk meldde aan Ron Kemp, liet deze weten dat het effect zich wel degelijk snel instelt; een gebruikelijk A-B vergelijking zou dus toch mogelijk zijn. Hij stelde voor dat ik die avond tijdens de uitzending van de wedstrijd van het Nederlands elftal de IonizAir zou aanzetten, dan zou ik het wel zien, meende hij. Dat er dan onmiddellijk iets aan het waargenomen TV-beeld zou veranderen, leek mij op voorhand zeer onwaarschijnlijk, maar na inschakeling van de IonizAir was een verbeterd kleurcontrast moeilijk te missen … hoe is dit nu toch weer mogelijk?!

Effecten in de stereosets
Op naar de grote stereoset voor een snelle A-B test. De bekroonde SACD “La Stravaganza” (Vivaldi/Podger) mocht het spits afbijten. Enkele minuten luisteren naar een opname die ik toch al goed ken, IonizAir aanzetten, toch maar een minuutje wachten en hetzelfde fragment nogmaals beluisteren. En ja hoor … een effect, boven elke twijfel. Meer sonore strijkers, meer dynamiek en een iets vergrote afbeelding! Een andere vaste testopname is de CD “Murray Parahia plays Bach” (SK 87326); ook hier is de invloed van de IonizAir niet te missen! Een breder, meer vloeiend geluidsbeeld, meer ruimte en rust en daarnaast komen details als kleine versieringen in de pianopartij beter uit de verf. Ere wie ere toekomt: Kemp Elektroniks tekent hierbij voor de zoveelste keer voor een significante verbetering van de sound van mijn hoofdsysteem! Snel door naar de kleine stereoset. Deze gebruik ik voornamelijk voor jazz en pop; voor deze test koos ik voor de CD “Junjo” van bassist Esperanza Spalding. Het eerste nummer begint met een loopje op de akoestische bas, daarna doen de drums van zich spreken en vervolgens is er sprake van een ware orgie aan verfijnde percussiegeluiden. Na inschakeling van de IonizAir hebben bas en drums duidelijk meer contour en definitie en zijn subtiliteiten in bekkenaanslagen en tromgeroffel des te beter te volgen. Ook hier dus een duidelijk positief effect zonder nadelen!

Conclusie
Kemp Elektroniks heeft het ‘m weer geflikt! Na de succesvolle reeks eigen producten en de distributie van Hifi Tuning, WA-Quantum en Creaktiv Systems scoort het Amsterdamse bedrijf nu met een originele modificatie van een gezondheidsproduct. Hoe vreemd dit idee ook mag lijken, de positieve effecten op beeld en geluid zijn onmiskenbaar. De IonizAir luchtreiniger is na de ingreep door Kemp Elektroniks een audio-accessoire van de beste soort geworden met een zeer gunstige verhouding tussen effect en prijs. Een gezonder binnenhuisklimaat krijgt de muziekliefhebber er zogezegd gratis bij. Warm aanbevolen!

Door John van Polen

(1) Ionisator 

(2) Schumann resonance plug