Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Miracle Wraps van Reference Tweaks test en Review door John van Polen maart 2012

Miracle Wraps van Reference Tweaks.  Het is vreemd en het werkt …

Waarom Wraps?
Het is al enkele jaren bekend dat stekkers van lichtnetkabels een zwakke plek kunnen zijn in een geluidsinstallatie van hoge kwaliteit. Hierbij moet je niet alleen denken aan een minder dan optimaal contact met het apparaat door een slappe IEC-verbinding, maar vooral ook aan instraling van hoogfrequente stoorsignalen. Doorgaans is de stekker namelijk van kunststof en dus niet afgeschermd … . Een collega die koperen cilinders om die stekkers heeft aangebracht, maakte een tijdje terug melding van hoorbare verbeteringen.

Inmiddels zijn er meerdere “handschoentjes” en dergelijke voor connectoren van kwaliteitskabels op de markt gekomen die ook naar mijn ervaring prima kunnen werken. In deze categorie valt ook een opmerkelijk product dat ik onlangs ter beoordeling ontving, namelijk zogeheten Miracle Wraps van het Nederlandse Reference Tweaks. Echter, waar de werking van die andere accessoires berust op afscherming en eventueel ook het tegengaan van ongewenste vibraties, claimen de ontwikkelaars van Reference Tweaks een geheel eigen technologie te hebben bedacht. Hun wraps (het is niet eenvoudig hier een goede Nederlandse term voor te vinden) zouden “materialen op submoleculair niveau herbalanceren” middels een behandeling die wordt aangeduid met TTL. Herbalanceren? TTL? Het moet maar gezegd: als natuurkundige kan ik hier helemaal niets mee. De ervaring heeft mij echter geleerd dat ook producten die worden omgeven met een onduidelijke verklaring of zelfs een sfeer van geheimzinnigheid wel degelijk kunnen werken. Ik bezit verscheidene zogeheten “VooDoo-accessoires” waarvan de positieve effecten op beeld en geluid niet eens ter discussie kunnen staan. Ik krijg de laatste tijd zelfs wel eens de indruk dat er sprake is van een soort omgekeerde logica: hoe vreemder en vager het werkingsprincipe, hoe beter het ding in de praktijk blijkt te werken! Het is vanwege deze ervaring dat ik bereid was de Miracle Wraps op hun gehoormatige effecten te beoordelen. Het zou een langdurige aangelegenheid worden met op het eind toch nog een heldere conclusie.

Luisteren naar de Miracle Wraps Interlinks
De testset bestond uit twee Miracle Wraps Power (voor stekkers van netkabels) en twee Miracle Wraps Interlinks (voor connectoren van interlinks). In de eerste doorgang heb ik laatstgenoemden getest op de verbinding tussen phonotrap en voorversterker in mijn grote installatie. Aanvankelijk leek het niet veel te doen. Nenno de Zoete van Reference Tweaks wees mij er op dat de wraps een tijdje moeten inwerken en dat maakt een snelle A-B vergelijking dus zinloos. Dat woordje “inwerken” zal op sceptici wel weer uitwerken als de bekende rode lap op een stier; ik vind dat inmiddels niet zo vreemd meer. Niet alleen audiocomponenten en kabels, maar ook de meeste accessoires die ik heb getest, bleken hun kwaliteiten pas te volledig ontvouwen na een zekere inspeel- of, zo je wilt, inwerkperiode. Dat geldt sowieso voor alle stroomproducten, maar zelfs een ogenschijnlijk simpele accessoire als een onderzetter (voetje) met keramische kogels kan de muziek in het begin een hard randje geven dat na een week verdwijnt. Goed, terug naar de interlink wraps. Nenno beveelt een wachttijd van minstens een kwartier aan en toen ik dat in acht nam, bleken de wraps inderdaad wat te doen. De muziek won wat aan dynamiek en kracht; ook nam ik iets meer informatie waar in de sfeer van bijgeluiden als ademhaling en dergelijke. Dus zeker wel een positief effect, maar wel wat aan de subtiele kant en zeker niet zo groot dat een ieder er direct van achterover slaat. Je kunt je trouwens afvragen of dat laatste de bedoeling is bij accessoires voor high end systemen … .

Luisteren naar de Miracle Wraps Power
Vervolgens waren de power wraps aan de beurt. Ik heb deze op enkele plaatsen in mijn hoofdsysteem geprobeerd, maar kreeg aanvankelijk geen eenduidige resultaten. In mijn kleine set ging het beter. Dit systeem wordt van stroom voorzien door een Z-Center van MIT. De wraps werden geplaatst op de IEC-stekker van de netkabel die het Z-Center met het lichtnet verbindt en op de stekker van de uitgaande kabel naar de Marantz PM-11S1 versterker. Als testmuziek koos ik voor de CD "The look of love" van Trijntje Oosterhuis. Met de wraps werd de klank duidelijk wat beschaafder, nauwkeuriger, strakker, minder scherp en stond de stem beter gefocusseerd in de ruimte. Zeer opvallend waren bij track 1 de irritant scherpe fluitjes zonder wraps, waar dit niet meer opviel met wraps. Wat mij betreft een overtuigend resultaat. Maar ja, ik ben dan ook een driedubbel overgehaalde audiofiel die de kleinst denkbare verschillen kan horen. Dat laatste is trouwens eerder een gevolg van een hersenafwijking dan een prestatie. Ik hield toch nog wat twijfel of ik de wraps zonder voorbehoud zou kunnen aanbevelen … .

Bingo!
Precies op dat moment ontving ik een e-mail van Nenno. Hij had met enkele audiofiele kornuiten vastgesteld dat de power wraps bijzonder goed werken op de IEC-stekker van eindversterkers (dus waar de netkabel de eindversterker ingaat). Hm, daar had ik het nog niet geprobeerd. Mijn Classé CA-301 eindbak ontvangt stroom van een PS Audio Statement power cord met een nogal lange stekker. Zo lang dat beide wraps er achter elkaar geplaatst konden worden en ja hoor … bingo! Al voor de het verstrijken van de wachttijd was de sound duidelijk zuiverder, schoner, nauwkeuriger en minder hard en scherp geworden. Ik zou bijna zeggen: muzikaler, ware het niet dat deze term maar al te vaak wordt gebruikt (misbruikt) om een warme, volvette sound aan te duiden. De wraps maken de sound niet warmer, maar beter, in elk opzicht. Helaas werd de afbeelding wel iets kleiner, een effect dat bijna altijd optreedt bij het plaatsen van stroomproducten. Meestal herstelt dit zich weer en dat leek hier ook het geval. Al met al deed het effect mij sterk denken aan Furutech zekeringen; in één woord: schoner. In de kleine set was trouwens ook goed te horen dat de wraps daar nu waren verdwenen; de sound was duidelijk weer wat scherper geworden. Het ziet er dus toch naar uit dat het lang duurt voor de werking van de wraps optimaal is. En doordat het langzaam gaat, ben je geneigd de effecten te onderschatten. Maar haal ze weg en de sound zet een pijnlijk stapje terug … .

Conclusie
Samenvattend kan ik stellen dat de Miracle Wraps van Reference Tweaks een waardevolle accessoire zijn voor high end systemen. Het kan even zoeken zijn naar de plaats waar de wraps het meeste effect sorteren en het kan even duren voor die effecten duidelijk naar voren komen, maar uiteindelijk werkt het prima. De Miracle Wraps zorgen voor verbeteringen op alle parameters: meer zuiverheid, minder ruis, een nauwkeuriger afbeelding, meer dynamiek enzovoorts. Afhankelijk van de plaats waar de wraps worden toegepast en uiteraard van alle andere variabelen, kunnen de effecten variëren van uiterst subtiel tot duidelijk hoorbaar. Er is ook hier geen alternatief voor zelf proberen. Dat kan zonder risico, want Reference Tweaks biedt een dertig dagen niet goed, geld terug garantie. Ik heb het idee dat de heren maar weinig verstuurde wraps zullen terugzien … .

Door John van Polen

Informatie
www.referencetweaks.com