Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Nieuwe toepassingen van de Akiko Audio Gem 1 door John van Polen

AkikoNieuwe toepassingen van de Akiko Audio Gem 1. De veelzijdigheid van kristallen.   Eind 2011 kon ik enthousiast berichten over een nieuwe baanbrekende accessoire, namelijk de filters voor luidsprekerkabels Akiko Audio Gem 1, in de volksmond beter bekend als “de kistjes” (voor deze review zie [1]). Uiteindelijk kwamen er maar liefst vier kistjes in de tweede stereoset terecht, namelijk direct achter de terminals van zowel de hoog- als de laagsectie van de JMLab Electra 906 luidsprekers.

Naast meer algemene verbeteringen was na het aanbrengen van de kistjes bij de hoogsectie vooral de afname van scherpte even opvallend als welkom. Onlangs echter heb ik de MIT Avt1 luidsprekerkabels vervangen door hun duurdere broertjes met de naam Shotgun S3. De klankmatige verbetering als gevolg van deze simpele upgrade was van dien aard dat ik deze ervaring wil verwerken in een ander artikel over het belang van bekabeling.

Waar het nu even om gaat is dat de kistjes aan de S3 in mijn oren niet dezelfde positieve uitwerking hadden als aan de Avt1. In het bijzonder registreerde ik een wat kleinere afbeelding en dat is niet wat ik nastreef. Er af met die handel dus! Meer in het algemeen is de les dat je eigenlijk bij elke nieuwe component die je in je muzieksysteem opneemt de effecten van de accessoires opnieuw moet beoordelen. Iets dat in situatie A goed werkt, hoeft dat in situatie B niet te doen.

Probeer eens wat …
Ik kwam op het idee de effecten van de kistjes te onderzoeken op minder voor de hand liggende plaatsen, onder meer om interlinks voor signalen in digitale vorm. Het aanbrengen van bijvoorbeeld ferrietkernen om dergelijke kabels is omstreden; volgens sommige geleerden is dit af te raden. Ik ben tegenwoordig geneigd mij niet meer in polemieken te begeven en alles wat ik kan bedenken gewoon even direct te proberen. Want als iets in mijn oren een verbetering tot gevolg heeft, wat doet het gezanik van Pietje Puk er dan toe?! Als eerste was de kleine maar fijne home cinema set aan de beurt. Met een uiterste krachtsinspanning kon ik het kistje uiteindelijk om de MIT terminator digitale interlink van de DVD-speler klemmen. Een beetje spierpijn in het oude lijf moet je er voor over hebben! Ter beoordeling van de home cinema set gebruik ik standaard de DVD’s 93:99 van Madonna en Ultimate van Kylie Minogue. Tot mijn aangename verrassing was het effect overduidelijk. De op het eerste gehoor simpele liedjes van onze Kylie blijken uiterst geraffineerd te zijn geproduceerd en bevatten vele kleine geluidjes die bijvoorbeeld de baslijnen opleuken en ritmische accenten benadrukken. Bij elke verbetering krijg ik hier meer inzicht in en neemt ook de verstaanbaarheid toe. Zelden was de vooruitgang zo groot als nu. Vervolgens een kistje om de speciale subwoofer interlink van John van Gent ter plaatse van de ingang van de subwoofer (voor een review van deze interlink zie [2]). Ook deze ingreep vertaalde zich in wat meer detail en doortekening, zij het minder overtuigend dan bij de digitale interlink.


 
Een leuk cadeautje voor Sinterklaas
Nog twee kistjes over; wat te doen?! Mijn oog viel op de antennekabel van Kemp Elektroniks. Als ik nou eens … . Een wat bizar idee, maar direct proberen dus. Die antennekabel is dun en buigzaam; hij kan dus enkele keren om het open kistje worden gewikkeld (en dan sluiten). Ik zag eigenlijk meteen al dat het beeld van de TV strakker en rustiger overkwam, maar ik wilde het eigenlijk niet geloven. Ik was pas overtuigd van het heilzame effect van de Akiko op deze plaats toen ik het TV-geluid op me liet inwerken. Wat stopt die publieke omroep toch een berg bizarre, disfunctionele geluidjes in de uitzendingen! Die hoor ik nu dus weer wat beter, tegen een stillere achtergrond. Al met al een zeer behoorlijke upgrade van de home cinema set; een leuk cadeautje voor Sinterklaas zogezegd! Het vierde en laatste kistje tenslotte vond zijn weg maar de Magnan Digital Cable tussen de Proceed CDP (in gebruik als loopwerk) en de PS Audio Digital Link III, direct om de connector bij de CDP (aan de andere kant is helaas geen ruimte). Bij een opname van de jazzformatie Essence All Stars hoorde ik als gevolg van deze truc meer detail en structuur in de overvloedig aanwezige bekkens en stonden de instrumenten nog wat beter in de ruimte. Geen groot effect, zeker kleiner dan bij de DVD-speler, maar wie het kleine niet eert … .

Akiko

De moraal van het verhaal
De moraal van het verhaal is dus dat de inzet van de bizarre kistjes zeker niet beperkt hoeft te blijven tot luidsprekerkabels. Ik sluit zeker niet uit dat het effect in deze of gene installatie bij plaatsing om andere kabels als groter en heilzamer zal worden ervaren. Voor mij waren de effecten om digitale interlinks een openbaring. De kennelijk ruime toepassingsmogelijkheden van de GEM 1 maakt de aanschaf nog meer tot een “no brainer”, dit nog afgezien van de niet goed, geld terug garantie die Akiko Audio toch al biedt. Het uitpluizen waar de kistjes het best tot hun recht komen, kan nog een aardig klusje zijn, maar beeld en geluid worden nu eenmaal niet vanzelf beter! Wederom warm aanbevolen.

Door John van Polen

Informatie
www.akikoaudio.com