Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Review Akiko Audio E-Tuning Gold Wraps door John van Polen aug 2012

Akiko Audio E-Tuning Gold Wraps. De kristallen slaan weer toe! Vorig jaar had ik de eer en het genoegen een revolutionaire accessoire uit het verre Maastricht voor te stellen. Ik doel hier op de Akiko Audio GEM1 Gold filters voor luidsprekerkabels -beter bekend als “de kistjes”- die op basis van kristallen en wat goudpoeder op zeer overtuigende wijze mijn stereosystemen tot een schoner geluid wisten te bewegen. Voor de achtergronden van de werking verwijs ik naar die uitvoerige recensie [1].

 

Er zijn in high end systemen wel meer plaatsen aan te wijzen waar een stukje extra afscherming gehoormatige vruchten kan afwerpen. Zo zijn ook bij dure netkabels de stekkers vaak van kunststof en dat betekent dus een bres in de afscherming.

Akiko Gold Wrap

Na de nodige research komt Akiko Audio nu met een specifiek voor deze toepassing bepaalde mix van kristallen die in een flexibele hoes is vervat. Deze Wrap voor netkabels luistert naar de naam E-Tuning Gold en is met zijn 500 gram bepaald een stevige jongen. Het idee is leuk, maar werkt het ook?!

Luisteren naar de extra vette Wrap

Al ruim voor de marktintroductie zond opperhoofd Marc van Berlo mij bij wijze van prototype een extra vette Wrap van wel zo’n 800 gram (!). Bepaald geen product om aan een iel stroomdraadje van een phonotrapje te bevestigen! De meest logische plaats voor deze aanwinst leek mij de netstekker van het PS Audio Statement power cord van de Marantz PM-11S1 versterker van mijn kleine set. Die Marantz is een prima versterker, maar kan wel een shotje adrenaline gebruiken. Het effect loog er weer niet om en kwam goed overeen met wat de kistjes eerder hadden bewerkstelligd. Dus beduidend dynamischer, strakker, schoner en zuiverder, alsof de gehele set bij wijze van spreken enkele rondjes in de wasmachine had gedraaid! Wederom drong zich de vergelijking met Furutech zekeringen op … .

Akiko Gold

Het effect kan zo groot en overweldigend zijn dat een gewenningsperiode nodig is om tot een afgewogen oordeel te komen. Niet zelden is de luisteraar gewend geraakt aan een bepaalde sound en kan een verandering intimiderend overkomen. Mijn advies is dan ook de accessoire een week te laten zitten en dan te beslissen. Ik ben dus geheel afgestapt van snelle A-B vergelijkingen. In dit geval kon de denkbeeldige fles champagne direct open!

Een extra Wrap voor de Marantz

Enkele maanden later zond Marc mij twee exemplaren van het eindproduct, beduidend handzamer dan de vette Wrap, maar met zo’n 500 gram nog steeds niet te verwaarlozen. Er zullen plaatsen zijn waar de grootte en het gewicht van de Wrap een nadeel opleveren, maar ja, als je er minder kristallen in doet, is het effect uiteraard minder. You can’t have it both ways, zegt een Amerikaan dan. Eventueel kun je de Wrap wat ondersteunen of omhoog houden met een touwtje. Teneinde de Marantz versterker nog wat extra op z’n staart te trappen, bracht ik nog een Wrap aan bij de ingang voor de netkabel. Op de een of andere manier voldeed het resultaat niet direct. Inderdaad weer meer dynamiek en levendigheid, maar de afbeelding leek een fractie gekrompen en sommige plaatjes leken wat rauwe randjes te krijgen.

Akiko Gold wrap

Ik was even helemaal vergeten dat ik had besloten dat je een nieuwe accessoire de tijd moet geven en begon als een dolleman aan andere accessoires te rukken om het zaakje weer helemaal goed te krijgen. Dat lukte dus niet. Toen ik enkele dagen later weer ging luisteren, was er vreemd genoeg geen probleem meer. Wat er in de tussentijd was gebeurd, mag Joost weten, maar de tweede Wrap maakte nu inderdaad een eind aan elke vorm van gezapigheid van deze set, zonder verdere nadelen. De ene na de andere CD ging er in, waarbij vooral ook de betere verstaanbaarheid van zang niet te missen was. Ik durf wel te stellen dat het kleine systeem door deze twee Wraps zo’n tien tot vijftien procent vooruit is gegaan … is er nog champagne?!

De Wrap aan de basis van de grote set

Toen had ik dus nog maar één Wrap over en mijn hoofdsysteem is een zodanige warboel van netkabels en filters dat ik er tientallen zou kunnen plaatsen. Wat is dan de meest logische plaats? Ik besloot de Wrap om de netstekker van het Van den Hul mainsstream power cord te bevestigen waar de complete set aan hangt. Helemaal aan het begin van de stroomvoorziening dus. Enerzijds moet de stroom voor alle apparaten daarlangs; anderzijds is de afstand van de Wrap tot die apparaten dan wel erg groot. Zou het hoorbaar zijn? Reeds de eerste noten bliezen deze vraag volledig van tafel. Het effect bleek bizar groot! Ik constateerde globaal dezelfde verbeteringen als in de kleine set, met bovendien nog wat meer “kleur” bij instrumenten.

Akiko Gold

Naast winst aan dynamiek en levendigheid, was er ook meer accuratesse te bespeuren. Dat bleek mij bijvoorbeeld bij de partitas van Bach, op de piano vertolkt door het fenomeen Angela Hewitt: de talloze trillertjes bestonden nu uit ratelende losse nootjes, waar de articulatie voorheen minder duidelijk was. Verbaasd luisterde ik de gehele CD uit … ik dacht deze opname van buiten te kennen, maar nu leek het alsof de briljante pianiste nieuwe inspiratie had gevonden, zo fris en moeiteloos klonk dit alles. Dat een veredeld washandje met wat kristallenzooi er in zo’n effect kan sorteren in een kostbare high end installatie waar toch al het nodige aan is verhapstukt, is meer dan bizar.

Conclusie

De nieuwe E-Tuning Gold Wrap van Akiko Audio is zonder twijfel de meest effectieve accessoire in z’n soort. De effecten zijn niet te missen en liggen in mijn beleving in de sfeer van dynamiek, helderheid en doortekening. Deze Wrap is een professioneel ogend handgemaakt product dat iedere audiofiel eens zou moeten proberen. Het enige dat de wenkbrauwen doet fronsen, is de prijs … die is namelijk afgezet tegen materiaalgebruik, afwerking en effect absoluut te laag!

Door John van Polen

Informatie

www.akikoaudio.com

[1] qualityhifi Reviews tests_van_Akiko_Audio_De_GEM_1 John_van_Polen