Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Review Demagnet HT-2 CD-DVD-Demagnetizer van Hifi-Tuning door John van Polen mei 2012

Demagnet HT-2 CD-DVD-Demagnetizer van Hifi-Tuning importeur Kemp elektroniksDemagnet HT-2 CD-DVD-Demagnetizer van Hifi-Tuning. Een klassieker in een voordelig jasje.
De meeste muziekliefhebbers zijn het er wel over eens dat de CD aanvankelijk niet de in alle opzichten superieure geluidskwaliteit bood die ons bij de introductie nog werd voorgespiegeld. Gelukkig zijn CD-spelers door de jaren heen steeds beter geworden en is er ook vooruitgang te bespeuren geweest aan de opnamekant, zeker als ik mij beperk tot klassieke muziek. Als je er wat moeite voor wilt doen, is er met het zilveren schijfje vandaag de dag wel degelijk een fantastische geluidskwaliteit mogelijk. Uiteraard is een goede installatie met een CD-speler van topklasse in een acceptabele akoestiek de basis van alle luistergenot.

Wat ook kan helpen, is het toepassen van accessoires die specifiek beogen de aflezing van schijfjes met digitaal gecodeerde informatie te verbeteren. Zo heb ik positieve ervaringen opgedaan met onder meer de Nespa Professional Optical Disc Finalizer (“de fotoflitser”), de AudioDesk CD Sound Improver (“de snijmachine”), de Creaktiv CD Optimizer (“de magische steen”) en, meer recent, de Orb Sakura Destat Static Charge Neutralizer (“de ionenföhn”). Toegegeven, het kost allemaal wat moeite en een aardige grijpstuiver, maar na toepassing van dit arsenaal kan de weergave van een CD nog een behoorlijke stap maken in de richting van een aangenamer en natuurlijker geluid.

Demagnetiseren is geen onzin
Eind jaren negentig kocht in mijn eerste serieuze accessoire op dit gebied, namelijk de Furutech RD-1 Disc Demagnetizer. Dit fraaie en degelijke apparaat bevat in hoofdzaak een grote spoel waarmee een sterk en snel veranderend magnetisch veld wordt opgewekt dat in tien seconden wegsterft. Even beide kanten van de CD op het apparaat leggen en het schijfje is gedemagnetiseerd. Ho even, hoor ik de lezer al roepen, hoe kan een CD van kunststof nou een magnetisch veld dragen? Welnu, de inkt van het label en de glimmende zijde van de CD schijnen wel degelijk metaaldeeltjes te bevatten die je kunt beschouwen als piepkleine magneetjes. Als die magneetjes allemaal min of meer dezelfde kant op staan, door welke (uitwendige) oorzaak dan ook, is er dus sprake van een magnetisch veld dat vervolgens bij het afspelen van het schijfje snel roteert. Uiteraard kan dit niet bevorderlijk zijn voor de werking van de gevoelige elektronica van je CD- of DVD-speler. Op de site van Acoustic Revive wordt dit verhaal ondersteund met metingen, waarbij zelfs het effect op de foutcorrectie van de CD-speler is onderzocht.

Demagnet HT-2 CD-DVD-Demagnetizer van Hifi-Tuning importeur Kemp elektroniks

Verwarring door merknamen
Acoustic Revive?, het ging toch over Furutech? Naar verluidt is het principe uitgevonden door de fabrikant van accessoires Acoustic Revive en is het apparaat tien jaar door Furutech in licentie geproduceerd. Zo werd de Furutech RD-1 rond 2004 opgevolgd door de iets verbeterde RD-2 en heet hetzelfde ding nu dus weer de Acoustic Revive RD-3. Om de verwarring compleet te maken, heeft Hifi-Tuning onlangs de HT-2 op de markt gebracht. Deze HT-2 ziet er uit als een voordeliger uitvoering van eerder genoemde apparaten en lijkt een doorzichtige poging ook nog even een graantje mee te pikken. Volgens importeur Ron Kemp van Kemp Elektroniks hebben de ontwikkelaars van Hifi-Tuning echter wel degelijk werk gemaakt van het optimaliseren van het effect, simpelweg door te spelen met de sterkte en de rotatiefrequentie van het magnetisch veld. Op de site van Hifi-Tuning staat een onafhankelijke test die aangeeft dat de HT-2 het sterkste veld genereert met de hoogste frequentie. Daar moest ik natuurlijk het fijne van weten; hier met dat ding!

De Hifi-Tuning Demagnet HT-2
De relatief lage prijs van de HT-2 is er eerlijk gezegd ook wel een beetje aan af te zien. Het toestel heeft niet de luxueuze uitstraling van mijn Furutech RD-1. Ook in het gebruik viel de HT-2 mij niet mee; zo maakt hij een irritant geluidje en houdt hij het na behandeling van een schijfje vijf minuten voor gezien. Dit is bijvoorbeeld lastig als je een CD wilt kopiëren en zowel origineel als doelschijf wilt demagnetiseren. En je moet vooral niet vergeten de knop terug op 0 te zetten, want anders kun je de volgende keer alsnog geruime tijd wachten alvorens het apparaat weer tot actie bereid is. Maar dit zijn overkomelijke details; de ware audiofiel hecht uitsluitend waarde aan het effect op de klank en je moet “een gegeven paard” ook niet in de bek kijken. Dat de HT-2 echt iets doet, is eenvoudig aan te tonen met een kompasnaaldje; dat krijgt na het indrukken van de knop inderdaad de bibberaties. Ook stoort de HT-2 de ontvangst van een FM-tuner op overtuigende wijze. Om het effect op CD’s te onderzoeken, eerst maar eens een directe vergelijking van de HT-2 met mijn oude RD-1.

Demagnet HT-2 CD-DVD-Demagnetizer van Hifi-Tuning importeur Kemp elektroniks

Vergelijking Hifi Tuning HT-2 met Furutech RD-1
Voor een directe vergelijking van de twee apparaten zijn drie identieke CD’s nodig die nooit eerder zijn gedemagnetiseerd. Gelukkig werken naar mijn ervaring alle genoemde accessoires globaal even goed met kopieën als met originele CD’s. Ik kon dus volstaan met het trekken van drie klonen van mijn favoriete test-CD, te weten CD1 van Aangenaam Klassiek van 2007. Track 10 is een fraaie opname waarmee Jordi Savall weer eens aantoont dat stoffige muziek uit de middeleeuwen kan swingen als de neten. De onbehandelde CD viel mij niet mee. Aangezien mijn CD-recorder momenteel dienst weigert, kwamen de kopieën uit mijn computer en dan is er wel degelijk enig verschil te horen met het origineel dat ik van buiten ken. Niet zo dynamisch en ruimtelijk wat diffuus, vriendelijk uitgedrukt. Goed, de volgende kloon gaat op de Furutech. Zou het nog steeds werken of heb ik tienduizend keer voor Jan Doedel op dat knopje gedrukt? Nou en of het werkt! Het effect van die goeie ouwe Furutech is groter dan ik mij van eerder testen kan herinneren, of het lijkt zo doordat ik nu betere apparatuur heb. De sound is nu beduidend transparanter, ruimtelijk nauwkeuriger, losser, de dynamische verschillen komen beter tot hun recht en instrumenten hebben wat meer kleur. Kan de Hifi-Tuning dit nog verder verbeteren? Kloon 3 gaat op de HT-2 en ik ga er even goed voor zitten. En ja hoor, ik vrees dat ik Ron Kemp gelijk moet geven. De eerder genoemde verbeteringen blijven aanwezig en daarenboven hoor ik nu ook duidelijk meer detail in de zachte passages. Ook zijn de tokkelinstrumenten die op nerveuze wijze de melodie van de viool ondersteunen beter afzonderlijk te horen. Nog meer transparantie dus. Een overtuigende voorstelling!

De Hifi-Tuning HT-2 overtuigt 
Het positieve resultaat van de vergelijking werd bevestigd bij het gebruik van de HT-2 als zelfstandige accessoire. Bijvoorbeeld bij beluistering van track 11 van CD2 van Aangenaam Klassiek van 2011. Dit betreft een bewerking van een cantate van Bach voor orgel met begeleiding; een kolfje naar de hand van de briljante Ottavio Dantone. Na behandeling met de HT-2 klinkt het schijfje zoveel dynamischer en informatiever (vooral in de lage strijkers) dat ik mij niet kan voorstellen dat iemand in ernst kan beweren dat er geen verschil te horen is. En daarmee is de Hifi-Tuning HT-2 een zeer welkome nieuwkomer op de immer uitdijende markt van effectieve accessoires. Voor de prijs hoef je het niet te laten, maar natuurlijk wel eerst even zelf proberen. Aanbevolen!

Door John van Polen
Hifi-Tuning Demagnet HT-2 CD/DVD-Demagnetizer
Adviesprijs: * € 199,-
Importeur: www.kempelektroniks.nl
Fabrikant: www.hifi-tuning.com
Informatie demagnetiseren: www.acoustic-revive.com

* Voor de actuele prijs neem contact op met uw dealer