Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Review-Test High End Performance zekeringen van Furutech door John van Polen dec 2011

High End Performance zekeringen van FurutechHigh End Performance zekeringen van Furutech. De beste accessoire ooit..........Audio grade zekeringen     Vrijwel elke audiocomponent bevat één of meer zekeringen ter beveiliging tegen te hoge stroomsterkten. Fabrikanten van High End apparatuur mogen graag beweren dat geen enkel detail aan hun aandacht ontsnapt en zelfs het nietigste weerstandje uitgebreid wordt doorgemeten en zelfs beluisterd. Vreemd genoeg zijn zekeringen hierbij lange tijd over het hoofd gezien. In de meest exclusieve apparatuur kun je bijgevolg zekeringen aantreffen van slechts enkele dubbeltjes. Audio grade zekeringen hebben kapjes en een smeltdraad van edelmetaal en bevatten een speciaal vulmiddel. Dit laatste zou thermische en mechanische stabiliteit garanderen: de smeltdraad kan niet meer trillen en de temperatuur blijft meer constant. Je kunt er van mening over verschillen of hiermee de vaak aanzienlijke klankmatige effecten van deze zekeringen afdoende zijn verklaard; die effecten zelve kunnen meestal overtuigend worden gedemonstreerd.

Een karakteristieke klank
Ik heb de afgelopen vier jaar zekeringen van vier merken beoordeeld in zo’n vijftien apparaten in drie systemen. Het verrassende daarbij was dat de bijdrage aan de klank per merk zekering min of meer consistent was. De audio grade zekeringen gaven doorgaans niet alleen duidelijke verbeteringen op de meeste aspecten van de weergave, maar het bleek dus zelfs mogelijk aan elk merk een zekere klankkarakteristiek toe te kennen. Zekeringen van AHP vond ik vooral warm en vol klinken, exemplaren van Hifi Tuning heb ik als dynamischer en neutraler ervaren en de zogeheten High End Performance zekeringen van het Duitse merk Padis klonken relatief erg schoon, strak en zuiver, maar ook wel wat slank. Dit biedt dus de mogelijkheid een systeem op subtiele wijze wat te tunen. Bedenk hierbij wel dat accessoires als zekeringen niet zijn bedoeld om fundamentele fouten in een systeem op te vangen of te verdoezelen. Echte problemen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ongelukkige combinatie van apparatuur of een slechte akoestiek moeten uiteraard bij de oorzaak worden aangepakt!

High End Performance zekeringen van Furutech

Een wonder
Padis wordt op de markt gebracht door de Duitse importeur van het bekende accessoiremerk Furutech en deze zekeringen zien er ook hetzelfde uit als die van Furutech. Hierdoor is de indruk ontstaan dat er geen verschil is. Ongeveer een jaar geleden gaf een dealer mij een Furutech zekering mee met het advies “douw deze maar eens in je voorversterker”. Het effect was bijna schokkend te noemen. De Furutech zekering kost ruwweg het dubbele van de identiek ogende Padis, maar die overweging speelt geen enkele rol meer als je hebt gehoord hoeveel zuiverder, dynamischer, voller en vooral schoner een set gaat klinken door de vervanging van slechts één zekeringetje op een kritische plaats. Inmiddels hebben zestien Furutechs hun weg gevonden naar mijn twee stereosystemen en de klankmatige verbeteringen zijn zo groot dat het zelfs bezoekers opvalt (“wat heb jij gedaan?!”). Weg zijn de harde en scherpe randjes die vroeger aanleiding gaven het volume terug te nemen. Bij muziek voor koor blijken de vocalisten moeilijke woorden uit te spreken in plaats van wazige klanken uit te stoten. Nooit eerder klonken mijn muziekjes zo levendig en uitnodigend. De achtergrond is daarbij zo stil geworden dat het soms lijkt of de apparatuur het voor gezien houdt. De muzikale informatie in termen van timbre en toonvorming is duidelijk toegenomen, zonder dat dit als te analytisch wordt ervaren. Eerder is de sound meer ontspannen en aangenaam te noemen. Kortom: een wonder.

High End Performance zekeringen van Furutech verpakking

Enkele kanttekingen
Zo mogelijk nog vreemder dan het grote effect is het feit dat audio grade zekeringen langdurig moeten inspelen. In het begin kan de afbeelding behoorlijk krimpen en kan het allemaal wat klein en puntig klinken. Na ongeveer een week doorspelen herstelt zich dit en na ongeveer een maand wordt het optimum bereikt (mits de apparatuur altijd aan staat). Het heeft dus geen enkele zin een half uurtje naar een nieuwe audio grade zekering te luisteren en dan teleurgesteld de gammele ruisende standaardzekering er weer in te stoppen. Zo werkt het niet. Daarnaast wijst Furutech dealer Antoine Pouwels van Peacock Audio er nog op dat de verbetering zo groot kan zijn dat het resultaat door sommige mensen als “over the top” wordt ervaren. Hij biedt daarom de mogelijkheid de Furutech zekeringen in te ruilen tegen de ook uitstekende exemplaren van Hifi Tuning met volledige restitutie van het prijsverschil(!). Tot slot mogen de Furutech zekeringen niet worden gebruikt in componenten van het merk Naim. Volgens de importeur hebben deze apparaten speciale zekeringen nodig vanwege de toegepaste lage weerstand transformatoren.

High End Performance zekeringen van Furutech 10A/250v

De beste accessoire ooit
De zekeringen van Furutech hebben een laagje Rhodium op de kapjes (duurder dan goud!) en zijn in tegenstelling tot hun broeders van Padis cryogeen behandeld en uitgebreid(er) gedemagnetiseerd. Bij cryogene behandeling wordt een geleider in vloeibare stikstof gegooid, hetgeen blijvende veranderingen in de roosterstructuur en daarmee een betere geleiding van de elektrische stroom tot gevolg zou hebben. Als muziekliefhebber ben ik geneigd mij te concentreren op de effecten en die geven mij aanleiding een stapje verder te gaan dan een obligate aanbeveling. Volgens mij kan geen enkele eigenaar van een serieus audiosysteem om de Furutech zekeringen heen. Het betreft hier de accessoire met de beste verhouding tussen klankverbetering en prijs die ik ken. Gewoon even doen!

Review/test door John van Polen

Informatie Furutech zekeringen

Fabrikant:
www.furutech.com
Importeur:
www.audio-life.nl
Onder meer verkrijgbaar bij:
Peacock Audio, mail:
Hifi studio Wilbert, www.wilbert.nl
Emotional Audio, www.emotionalaudio.nl

High End Performance zekeringen van Furutech