Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Review Powerconditioners Cammino Model H 3.1 en Kemp Elektroniks Powersource plus aug 2012

Kemp power source plus

Door Marc van Berlo...  Cammino  & Kemp Elektroniks Powerconditioners.      Tja…erg Nederlands begint mijn verhaal bepaald niet, maar het woord ‘netfilters’ dekt de lading niet en is een Camminobesmet woord, sterker nog; een irritatie voor menig audiofiel, aangezien veel filters die te koop zijn in ons audiowereldje, eigenlijk niet geschikt zijn voor gebruik in high-end sets.
 

De oorzaak van de problemen is vaak het gebruik van kleine spoeltjes met te dun draad gewikkeld. Het effect is overigens gemakkelijk te horen bij (drukke pop) muziek met luide passages. Als de dynamiek hier beperkt wordt, het geluid een brij wordt, en het stereobeeld smaller wordt, dan is het netfilter ongeschikt voor high-end audio.. , 

Cammino

Ik wil van deze test echter geen technische verhandeling maken; zo’n verhaal lees ik zelf ook niet graag en bovendien mis ik de kennis van de heren ontwerpers, zodat ik mij beter niet op glad ijs kan begeven en mij daarom hoofdzakelijk zal beperken tot het beschrijven van mijn muziekbeleving. Het genieten van mooie muziek is natuurlijk de reden, zoveel tijd (geld...) en energie in deze mooie hobby te investeren !

De kandidaten:
Uit Italië,  voor het eerst mee in aanraking gekomen tijdens de High End 2012 in München;  Cammino Powerline Harmonizer, Model H 3.1, met de hand gebouwd door het gelijknamige bedrijf van Claudio Trevisanello uit Mestre (bij Venetië) 

Het eerste dat opvalt bij het uitpakken; relatief laag gewicht, fraaie zwarte glanslak en een mooie, sobere uitstraling. Je ziet en voelt dat het apparaat met zorg is opgebouwd, maar de vormgeving zou wel wat luxer mogen, met een introductieprijs van E 3650,- *  Het apparaat heeft 3 grappige voetjes, met ontkoppeling door middel van stalen kogels, waardoor de Cammino nog een minuutje wiebelt, na aanraking….   

Aan de achterzijde 4 aansluitingen; 3 analoog (voor-eindversterker, platenspeler) en 1 bedoeld voor digitaal. (cd-speler, streamer of DAC) Ook zien we een handig lampje, waarmee de Cammino in fase kan worden aangesloten. Ook kan de aarde naar wens worden uitgeschakeld. (hetgeen ik niet gedaan heb tijdens deze test) Informatie over de werking en over de inwendige opbouw, heb ik niet ontvangen.


Uit Nederland, door mij het eerst gezien tijdens de High End Alkmaar in februari dit jaar, door Ronald Kemp met de hand vervaardigd in zijn bedrijf in Amsterdam; Kemp Elektroniks Powersource Plus.  

Dit keer moet ik voorzichtig zijn met mijn rug; het compacte apparaat weegt bijna 14 kilo en maakt met zijn metalen behuizing en prachtige afwerking meteen een zeer degelijke en imposante indruk. Ook hier de aanduidingen ‘digitaal’ en ‘analoog’ bij de 8 (!) aansluitingen. De juiste fase is met een rode stip gemarkeerd.  Verder geen bedieningsknoppen of andere opvallende kenmerken. Van binnen is het apparaat  gevuld met 2 enorme (4 kg per stuk) spoelen, elektronische componenten, twee QA-modules, gegoten hars en (voor het eerst!) voorzien van Akiko Audio Tuningmix (A.A.T.) Het apparaat lijkt op de foto wellicht vrij groot, maar is met zijn afmetingen van 25 X 25 cm goed te plaatsen achter je set. De winkelprijs bedraagt E 1995,-  * en voor een meerprijs is een zeer goede ‘Reference’ aansluitkabel te koop, voorzien van de juiste stekker.

Beide kandidaten zijn voorzien van een over-spanningsbeveiliging en een bliksembeveiliging, die de aangesloten apparatuur extra beschermt. De Powersource heeft ook een DC-offset filter. Natuurlijk heb ik deze vergelijkingen niet alleen gedaan; een ervaren groep audiofielen uit mijn regio heb ik ingeschakeld bij het beluisteren van de diverse opstellingen en ik ben hun dankbaar voor het commentaar en hun meningen. Alle soorten muziek kwamen aan bod, maar als referentie heb ik de cd ‘Dynamic Experience Volume 2’ gebruikt, onlangs uitgebracht door Fritz de With (STS Digital) Een verzamelaar, voorzien van de waarschuwing; Heavy stuff, so watch your volume… 

Dynamic Experience STS Digital

Nu aan het werk !

Altijd een spannend moment, het uitpakken van zo’n mooi nieuw apparaat en voor het eerst luisteren…  Ik heb de gewoonte steeds te beginnen op mijn eenvoudigste set, die in mijn hobbyruimte geparkeerd is, omdat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen sommige apparatuur te verkopen.
De set bestaat uit twee Thiel CS 1.5 luidsprekers, met Rega Saturn cd-speler en een AVM versterker. De stroom  komt uit het stopcontact (dat wist U waarschijnlijk al…) dus geen aparte audiogroep. Een set die weet te overtuigen, met een fris, dynamisch geluid, zonder veel diepgang.
Meteen is één ding zeer duidelijk;  Een enorme verbetering is mogelijk ! Zelfs op deze eenvoudige set is duidelijk waarneembaar, dat het geluid krachtiger, voller en gewoon fraaier wordt, in gelijke mate door de inzet van Cammino en Kemp. Dit smaakt naar meer !

In mijn huiskamer gaat het er al wat serieuzer aan toe; separate stroomgroep vanuit de meterkast, diverse tweaks van Akiko Audio, Zilplex, WA-Quantum, enzovoorts. U begrijpt het al; hier heeft het audiovirus toegeslagen. De set bestaat uit premiumapparatuur van Marantz en de luidsprekers in mijn vrij kleine huiskamer zijn van het merk Dynaudio; Special 25. In deze ruimte gebruik ik sinds een jaar de PS-Audio Powerplant Premier; een netstroomgenerator, die de stroom uit het stopcontact opnieuw opbouwt en tevens het signaal passief filtert.

Maar wat U wellicht meer interesseert; welke conditioner is beter ?  Laat ik het woord ‘is’ meteen maar vervangen door ‘vind je’ want op zo’n hoog niveau begint de smaak van de reviewer een hoofdrol te spelen ! Ik zal dit proberen te verduidelijken; de Cammino klinkt een tikje stemmiger, laat in mijn set net wat meer ‘kleuren’ in het geluid toe. Iets warmer wellicht. Doet mij denken aan een fraai zomerboeket. De Powersource Plus van Kemp, staat stevig met beide voeten op de grond; een krachtig geluid met veel diepte en detail, onvervormd, ongekleurd; dynamisch; erg fraai !

Tussenstand 1-1

Ik lees in een review graag een duidelijk testresultaat, liefst voorzien van punten, zoals de Duitse bladen dat altijd doen. Dit vergelijk laat echter ruimte toe voor emotie, beleving en smaak. De winst die je meteen ervaart is een toename van de rust; het tempo van muziek lijkt iets trager te worden; een goed teken; beide testapparaten bezitten deze goede eigenschap in ruime mate.

Een voorlopige conclusie kan ik nu al trekken; stroom is zéér belangrijk voor de prestatie van je set !
Eerst alle stroom aanpakken (ik bedoel als startpunt de zekeringhouder in je meterkast en als eindpunt de luidsprekers) voordat je zelfs maar mag denken aan het vervangen van je apparatuur of luidsprekers. Er is heel veel winst te behalen, tegen relatief geringe kosten. Ook de beide testkandidaten profiteren van een netkabel van topklasse; vooral de Powersource Plus is gevoelig voor een mindere kwaliteit aansluitkabel.
En sluit uw kostbare apparatuur in fase aan. Kost niets en meteen resultaat.

Kemp powercord Reference

Kemp Powercord Reference

Het serieuze werk !

Natuurlijk beperk ik mij niet tot het vergelijken van beide kandidaten in mijn eigen opstelling. Hoewel je daar het geluid en de veranderingen die plaatsvinden het best kunt vergelijken, is het altijd interessant zo’n test ook uit te voeren met gebruik van duurdere versterkers, bronnen en luidsprekers, in het gezelschap van kritische luisteraars. In de voorbije weken heb ik deze test daarom herhaald, in het gezelschap van audiovrienden met zeer goede apparatuur. Luidsprekers van Sonus Faber (Cremona M) B&W (802 Diamond) in combinatie met zeer goede versterkers, lieten mij nog duidelijker horen, wat een goede conditioner voor je geluid kan betekenen. De Sonus Faber liet heel mooi horen, hoe stemmig en sfeervol de Cammino is en op de fraaie B&W weergevers, werd duidelijk, dat de Kemp Powersource Plus zorgt voor een geweldige toename van dynamiek en natuurlijkheid.                

Sonus Faber Cremona M

Sonus Faber Cremona M
Ik wil echter niet eindeloos geluidsverschillen gaan beschrijven; erg moeilijk te begrijpen, als je er zelf niet naar geluisterd hebt en het is veel leuker om zo’n apparaat zelf te gaan beluisteren, op je eigen set, want dat is beslist de moeite waard….

Conclusie. 

Kan dat, een review met twee winnaars ? Ben ik dan nog geloofwaardig ?
Zal mij een zorg zijn! De Kemp Powersource Plus is een fantastisch apparaat dat in elke set zorgt voor een duidelijk mooiere beleving van je muziek, bovendien erg handig met z’n 8 aansluitingen. De Cammino maakt zijn achterstand in kilo’s ruimschoots goed, met een zeer stemmige kleurrijke presentatie, die mij persoonlijk erg aanspreekt. Beide apparaten zijn door mij aangekocht . Tenslotte mijn advies; wil je alles uit je set halen; besteedt vooral véél aandacht aan stroom en als je werkelijk het beste wilt; deze twee kandidaten zijn erg goed; een luistertest meer dan waard.

Met vriendelijke groeten,
Marc van Berlo.

Met dank aan:  Music2 audio import, voor het ter beschikking stellen van de Cammino,

                           Kemp Elektroniks voor het ter beschikking stellen van de Power Source Plus.

                           STS Digital, voor het toezenden van de nieuwe cd Dynamic Experience Volume 2.

                           Qualityhifi.nl   Voor het plaatsen van dit artikel. 

 v.l.n.r. Claudio ‘Cammino’  Marco ‘Music2’ en Fritz ‘STS-Digital’ tijdens High End  München 2012, met de Cammino Power Line Harmonizer.

* Voor actuele prijzen neem contact op met uw leverancier