Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en België. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Review test Akiko Audio E-Tuning Gold door Jos Schols

Primeur: Akiko Audio E-Tuning Gold. Door gastauteur Jos Schols. Lid Audioclub Limburg en Audioclub Oost Brabant.
 
Akiko Audio E-Tuning Gold
Nadat de limburgse fabrikant Akiko Audio vorig jaar de Introductie van de “Akiko Audio GEM1 luidsprekerkabelfilter” heeft gedaan (oorspronkelijk artikel) zijn er allerlei discussies geweest op diverse fora en via internet tussen personen die stellig in de werking er van geloven (waarvan ik er één ben) en anderen die dit bestrijden en niet in de werking geloven. Eerlijkheidshalve moet ik daar bij aantekenen dat deze “niet gelovigen” de uitwerking op een luidsprekerkabel nooit zelf hebben gehoord en slechts handelen op basis van het niet kunnen aantonen van een daadwerkelijk meetrapport.

Soms moet je jezelf eens niet willen overtuigen met rapporten maar eens op je oren af willen gaan en daadwerkelijk willen luisteren naar wat een product met de muziek doet, met je beleving daar van.
Inmiddels heeft Akiko Audio de discussies overstegen met vele aankopen van de luidsprekerfilters en zo is het product verdiend succesvol geworden. De filters welke heel gemakkelijk buiten de luidspreker op de luidsprekerdraad aangebracht worden zijn overigens niet in de winkel verkrijgbaar maar op de website van Akiko Audio:www.akikoaudio.com. Iedereen is daar zeer welkom, ook voor vragen.
Nu brengt Akiko Audio een nieuw product, nog niet officeel op de markt maar als pimeur ter aankondiging. De E-Tuning Gold. Jos Schols schrijft daarover het volgende verhaal.

Primeur uit Maastricht
De laatste tijd werden de geruchten in wandelgangen van audioclubs steeds sterker, dat het verleden jaar van de grond gekomen bedrijf “AKIKO AUDIO” achter de schermen met de ontwikkeling van een nieuw tuning-product bezig zou zijn. Eigenlijk was dat voor mij geen verrassing, want als je hoort dat de luidsprekerkabelfilters, de GEM1, een dusdanig succes geworden zijn, dat er sprake is van aanvragen tot wel 6 stuks tegelijk, is dat voor de mannen achter deze onderneming, Marc & Sander (Redactie: Marc van Berlo, met zijn zoon Sander eigenaar van Akiko Audio), kennelijk een goede reden om op de ingeslagen weg door te gaan en hun innovatieve gaven t.a.v. audiotuning wederom aan te spreken.


 
E-Tuning Gold in combinatie met de Powercord Reference van Kemp Elektroniks.

Toen ik zeer recent van genoemde eigenaar van AKIKO AUDIO, de bevestiging van bovenstaande kreeg, namelijk dat hij melding maakte van het gereedkomen van een nieuw product om powercords te tunen, m.a.w. om elektrische smog rond stroomkabels te neutraliseren, werd ik wel zeer benieuwd. Ik voelde me tevens vereerd, toen hij me aanbood een concept bij mij thuis te komen demonstreren en vanaf dat moment keek ik reikhalzend uit naar zijn komst. Vandaag, dinsdag 24 januari gaat voor mij de geschiedenis in als de dag, waarop ik als eerste kennis mocht maken met zijn nieuwste “kindje”, dat de naam heeft meegekregen van “E-Tuning Gold“.

Luisteren…
Zelf had ik gemeend enige voorbereiding te moeten treffen, door enkele cd’s uit te zoeken, waarvan ik de indruk had, eventuele verbeteringen het makkelijkste te kunnen constateren. Deze moeite had ik me kunnen besparen, want tijdens het gezamenlijke testuurtje met Marc (Redactie: Marc van Berlo), bleken letterlijk alle opnamen, of het nu ging om jazz, pop, klassiek of schlager, van technisch goede of slechte kwaliteit, beter, aangenamer, warmer ruimtelijker en grootser te klinken!


 
E-Tuning Gold in combinatie met de Powercord Reference van Kemp Elektroniks

Volledigheidshalve mag zeker niet onvermeld blijven dat er slechts één exemplaar aan de Audioquest netkabel bevestigd was en wel op het punt waar hij in het PS Audio Quintet stroomfilter ingestoken is. Om de onderhavige tuning optimaal te laten functioneren, zouden er meerdere exemplaren in mijn set aangebracht moeten worden…. De reden dat hiervan afgeweken werd, is, dat er, zoals eerder aangegeven sprake is van een enkel prototype.

Marc vertelde mij dat de prijs E 59,- per stuk * zal gaan bedragen  en dat er kortingen mogelijk zijn bij de afname van meerdere exemplaren.

Conclusie
Na het “testuurtje” mocht ik het concept nog even thuis houden om het komende tijd verder uit te proberen. Dat laatste is echter, overtuigd van de werking van AKIKO’s nieuwste artikel, niet meer nodig. Eigenlijk hoop ik dat deze periode zover opgerekt kan worden, totdat de “E-Tuning Gold” definitief leverbaar wordt, want zonder deze wijze van modificatie miste ik na genoemd uurtje werkelijk al iets in het geluid.

Met vriendelijke groeten,
Jos.

Akiko Audio
Let The Music Flow
www.akikoaudio.com
Email:
 
Door Ron Claassen/Qualityhifi© 2012
 
* (voor de actuele prijs neem contact op met uw leverencier red)
meer info: E-mail: