Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Review - test van Filters voor luidsprekerkabels van Akiko Audio De GEM 1 door John van Polen

Filters voor luidsprekerkabels van Akiko Audio

Filters voor luidsprekerkabels van Akiko Audio. Kristalhelder en steengoed. De Akiko Audio GEM 1. Onlangs ontving ik een bericht van een zekere Marc van Berlo uit het verre Maastricht. Hij maakte melding van een door hem ontwikkelde revolutionaire accessoire ter verhoging van ons aller luistergenot. Deze accessoire wordt geheel in eigen beheer vervaardigd en is in essentie een houten kistje waarin zich halfedelsteentjes als toermalijn, kwarts en amethyst en -in het topmodel- sporen van goud bevinden.


De kistjes die luisteren naar de aanduiding Akiko Audio GEM 1 (Standard of Gold) dienen te worden aangebracht op luidsprekerkabels, zo dicht mogelijk bij de terminals van de speaker en eventueel een derde (vierde) aan de versterkerkant. Nu wil het toeval dat ik al eerder accessoires heb getest die gebruik maken van stukjes halfedelsteen, ook wel aangeduid als kristallen. Sterker nog: ik bezit een aantal zogeheten Mandala’s en Harmonizers van de van oorsprong Leidse klankmagiër Norbert Veel. Het gaat hier om stukjes karton met daarop stukjes toermalijn in alle kleuren van de regenboog die op apparaten worden gelegd en om een plug voor het lichtnet die met kristallen is gevuld. Uit zorgvuldige luisterproeven is gebleken dat deze bizarre producten een audiosysteem inderdaad best een extra stukje verfijning kunnen geven.

Akika Audio GEM 1

Natuurkundige basis
De werking van kristallen in dergelijke toepassingen heeft een natuurkundige basis: stoffen als toermalijn hebben namelijk de eigenschap elektromagnetische straling te absorberen en om te zetten in roostertrillingen, in wezen dus in minieme hoeveelheden warmte. Die elektromagnetische straling is in onze moderne samenleving uitbundig voorhanden; denk aan draadloze telefonie, zenders voor radio en TV en niet-afgeschermde elektrische bekabeling. Maar ook huishoudelijke apparaten en beeld- en audiocomponenten zenden straling uit en geven hoogfrequente signalen af aan het lichtnet. In je kostbare apparaten komt dus zowel door instraling als via het lichtnet een veelheid aan stoorsignalen terecht en dat komt de verwerking van het kwetsbare muzieksignaaltje echt niet ten goede. De accessoires voor audiotoepassingen die deze “elektrosmog” te lijf gaan, zijn zo langzamerhand niet meer te tellen. Het principe van Akiko Audio om vlak voor de stroom de luidspreker ingaat de stoorsignalen nog even de nek om te draaien, is even origineel als logisch. Maar ja, hoor je er ook wat van?

Akika Audio GEM 1
Luisteren
Als eerste proefkonijnen meldden zich de JMLab Electra 906 luidsprekers in mijn studeerkamer. Deze worden aangestuurd met MIT Avt1 biwire luidsprekerkabels; met wat verantwoord geweld slaagde ik erin de Akiko’s tussen de netwerkkastjes en de terminals vast te maken. Bij beluistering van een CD met popmuziek bespeurde ik een zekere toename van de dynamiek, een wat verfijnder hoog en een wat ruimtelijker presentatie. Eerste voorlopige conclusie: zeker hoorbaar, maar niet echt wereldschokkend. Goed, op naar de grote installatie. De Thiel CS6 luidsprekers worden daar aangestuurd met kabels van MIT met “lange uitlopers” die bevestiging van de Akiko’s direct achter de luidsprekerterminals mogelijk maken. Hoewel ik meestal naar klassieke muziek luister -Bach, Händel en Vivaldi zijn mijn mannen- had ik nu iets geheel anders in de Linn Unidisk 1.1 zitten, namelijk de leuke verzamel CD “FADO Anthologia”. Portugees gejammer eerste klas dus, omlijst door gitaren met een karakteristiek metaalachtig timbre. Deze CD had ik voor het plaatsen van de Akiko’s enkele keren beluisterd en zat dus goed in m’n hoofd. Al bij de eerste tonen sloeg de verbijstering toe. Wat is hier aan de hand? Het leek of het systeem een flinke schop onder z’n hol had gekregen, in de goede betekenis van de uitdrukking. Gedwongen het effect in één woord samen te vatten, zou ik zeggen: schoner. Veel schoner, helderder, dynamischer, strakker, sneller, moeitelozer, zuiverder, beter verstaanbaar, ruimtelijker … en dat alles niet een beetje, maar meer dan ik ooit van een enkele accessoire heb gehoord. Ook het o zo moeilijk correct weer te geven timbre van die gitaren was van een ongekende verfijning. Puur metaal, levendig en dynamisch en daarbij totaal niet hard of scherp; hier bijt menig systeem de spreekwoordelijke tandjes op stuk. Het effect van de Akiko’s doet al met al denken aan dat van de onvolprezen Furutech zekeringen, maar dan niet in één apparaat, maar in alle componenten tegelijk aangebracht. Kort samengevat: Wauw!

Holografische ruimtelijkheid
Een belangrijk verschil tussen het stereotorentje van tante Truus en een serieus high end systeem is wat mij betreft de ruimtelijkheid van de weergave. Als je het goed doet, lijkt het geluid niet meer uit de speakers te komen, maar zit je midden in een driedimensionaal geluidsveld dat de hele luisterkamer vult en waarin alles z’n vaste plaats heeft. Men spreekt in dit verband wel van een holografische weergave. In mijn beleving draagt een dergelijke afbeelding van de muzikale informatie sterk bij aan een realistische en bevredigende luisterervaring. Ik ben dan ook al jaren bezig dit aspect van mijn hoofdsysteem te optimaliseren, met akoestische hulpstukken, stroomfilters en wat al niet. En dan denk je dit helemaal voor elkaar te hebben en dan komt er een grappenmaker uit Maastricht aanzetten met wat aandoenlijke miniatuur geldkistjes en dan blijkt het toch weer een heel stuk beter te kunnen! Met de Akiko’s erbij staan stemmen en instrumenten nog beter op hun plaats, is de focussering nog beduidend beter. En gelukkig gaat dit nu eens niet samen met een verkleining van de afbeelding; eerder lijkt alles een nog maatje gegroeid ook. Heel bijzonder en heel lekker. Maar ja, er bestaan geen roosjes zonder doornen … als klein nevenverschijnsel moet worden opgemerkt dat het geluid door de Akiko’s wel wat naar voren komt, naar de luisteraar toe dus. Ik kan dit effect binnen de perken houden door wat te rommelen met mijn klankschaaltjes van Acoustic System en het is ook een kwestie van gewenning. Ik zit trouwens relatief dicht bij de luidsprekers; mensen die ruimte hebben voor een grotere luisterafstand zullen dit niet eens merken of als een probleem ervaren.

Akika Audio GEM 1

Het moet inwerken?!
Ik ben er inmiddels achter dat de Akiko's ook in de kleine set prima werken; ook daar is de sound nu beduidend schoner, strakker en ruimtelijker. Dat bleek mij bijvoorbeeld bij een CD van Laura Fygi die ik goed ken: stem beter gefocusseerd, beter geplaatst en groter en de bas strakker. Geen twijfel mogelijk. Dat het effect in de kleine set aanvankelijk niet groot leek, kan te maken hebben met “inwerken”, “inspelen” of hoe je het maar noemen wilt. Ik heb vaker bemerkt dat accessoires in het begin niet veel lijken te doen en dat je een week later opeens nieuwe dingen hoort bij een plaatje dat je dacht te kunnen dromen. In het hoofdsysteem deed zich dit fenomeen in omgekeerde richting voor: na verwijdering van de Akiko’s vond ik achteruitgang aanvankelijk kleiner dan de verbetering bij het aanbrengen. Ik stel mij zo voor dat je de stoorsignalen weer even de tijd moet geven in te werken op het systeem teneinde de boel te verzieken. Mijn advies is dus deze en andere accessoires de tijd te gunnen hun eventuele kwaliteiten te openbaren. Laat ze gewoon een week zitten en draai muziek die je goed kent. Dan hoor je vanzelf wel wat het doet. Een snelle A-B vergelijking is niet verboden, maar vertelt wellicht niet altijd het hele verhaal … .

In wezen niet duur
Het zal duidelijk zijn: ik vrees dat de Akiko kistjes de Furutech zekeringen van de eerste plaats van de lijst met werkzame accessoires hebben verdreven … . Ik kan elke eigenaar van een hoogwaardig muzieksysteem niet krachtig genoeg aanbevelen dit te proberen. Akiko biedt een niet goed, geld terug garantie en bovendien is het product met € 179,50 voor de Standard set (zonder goud) en € 199,50 voor de Gold set (met goud) in wezen aantrekkelijk geprijsd. Bedenk hierbij dat de inkoopkosten van het ruwe materiaal hoog zijn, er veel research is gestoken in de samenstelling met maar liefst zeven soorten kristallen en het in elkaar zetten van zo’n kistje ook nog een aardig karweitje is. Ik zeg: gewoon even proberen!


Door John van Polen

Informatie
www.akikoaudio.com