Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Schumann Resonance Plug 2014 van Kemp Elektroniks

Schumann Resonance Plug 2014 van Kemp Elektroniks. Een nieuw niveau van zuiverheid.
De Schumann Resonance Plug van het Amsterdamse Kemp Elektroniks behoort tot de meest originele, werkzame en voordelige accessoires voor hoogwaardige audio- en videosystemen van het afgelopen decennium. Vele duizenden zijn er inmiddels verkocht.

Evenzovele muziekliefhebbers over de gehele aardbol profiteren dagelijks van de positieve effecten en er zijn ook vele lovende recensies verschenen in de internationale pers. Op de website van Kemp Elektroniks zijn zowel reacties van klanten als bedoelde recensies te vinden. Ook ik heb meerdere artikelen aan dit opmerkelijke product gewijd. Tot voor kort gebruikte ik vier SR-Pluggen voor mijn drie systemen; naar aanleiding van de introductie van het sterk verbeterde model 2014 -de aanleiding voor dit artikel- zijn dat er inmiddels zeven (!). Voor degenen die dit alles is ontgaan: wat is ook alweer een SR-Plug?!

Schumann Resonantie in het kort
Schumann Resonantie is een natuurlijk fenomeen: in de atmosfeer worden door elektrische ontladingen voortdurend zeer zwakke elektromagnetische golven opgewekt met extreem lage frequenties. De grondfrequentie schommelt rond de 7,8 Hz. De SR-Plug genereert een additionele Schumann Resonantie en straalt deze uit via een draadantenne. Wellicht ten overvloede: elektromagnetische straling wordt gevaarlijker naarmate frequentie en intensiteit hoger zijn. Welnu, de frequentie van de Schumann Resonantie is extreem laag en de intensiteit van de SR-Plug bijna onmeetbaar klein … . Er is dus geen reden bevreesd te zijn voor schadelijke effecten. Er zijn aanwijzingen dat voor het welbevinden van de mens een zeker niveau van Schumann Resonantie in de leefomgeving nodig is en er bestaat ook een theorie over hoe dit fenomeen zou bijdragen aan een hogere waardering van beeld en geluid. Hiervoor verwijs ik naar de website van Kemp Elektroniks en de verwijzingen onder dit artikel. Ik wil mij nu in hoofdzaak beperken tot de klankmatige effecten van het nieuwe model 2014. Overigens is model 2014 ook beschikbaar als CAR SR MODULE voor gebruik in de auto. Deze wordt eenvoudig aangesloten op de voeding van de sigarettenaansteker.

Nu vernieuwd en nog beter!
Het is een bekende en in mijn ogen nogal doorzichtige marketingtruc om voortdurend te roepen dat een product nieuw dan wel vernieuwd is en natuurlijk weer stukken beter dan de vorige versie. Kemp Elektroniks maakt zich hier niet schuldig aan. De SR-Plug heet al zeven jaar gewoon SR-Plug, al kunnen we niet uitsluiten dat Ron Kemp geleidelijk kleine verbeteringen heeft doorgevoerd. Het model 2014 echter is een fundamentele upgrade die een nieuwe aanduiding en recensie zeker rechtvaardigt. Kemp Elektroniks is importeur van onder meer de zeer werkzame producten van WA-Quantum en Creaktiv Systems en verkoopt enkele producten van het Limburgse Akiko Audio in de Webshop. De lezer ziet ‘m al aankomen: Ron Kemp heeft inzichten en elementen van deze fabrikanten geïntegreerd in de nieuwe SR-Plug! Dit is in het algemeen een leuk en belangwekkend idee: de ene accessoire gebruiken om de werking van de andere te versterken. Zo werkt de SR-Plug bijvoorbeeld ook hoorbaar beter wanneer deze wordt aangesloten op een goed stroomfilter. Ron Kemp laat desgevraagd het volgende weten: “De SR-Plug 2014 is een sterk verbeterde versie die zich onderscheidt door een hoogwaardiger shuntvoeding en een compleet nieuwe oscillator met ultralage vervorming. Op veler verzoek is de vernieuwde SR-Plug bovendien voorzien van een groene indicatie LED die het ritme van de Schumann beat aangeeft. De SR-Plug is opgevuld met Tuningmix (mineralen en edelstenen) van Akiko Audio in gelijke delen gemengd met een zwarte polyurethane hars. Op de transformator, de brugcel en de opamps zit een samenstelling van WA-Quantum Chips en Creaktiv Systems Mini Tuning Chips Black.” Het moge duidelijk zijn: hier is meer aan de hand dan een nieuw jasje. Ron Kemp heeft er weer zeer serieus werk van gemaakt en -als ik alvast mag vooruitlopen op de conclusie van dit artikel- heeft zichzelf overtroffen.

De effecten van de SR-Plug
De heilzame effecten van de SR-Plug zijn dus al in vele toonaarden bezongen; eerder schreef ik zelf onder meer: “Waar de meeste accessoires een bepaalde kant op werken -bijvoorbeeld minder scherpte die bijvoorbeeld ten koste kan gaan van de detaillering-, lijkt de SR-Plug de weergave in werkelijk alle opzichten te verbeteren. Na inpluggen van het apparaatje is er direct meer dynamiek, meer zuiverheid, een stillere achtergrond, een nauwkeuriger plaatsing en meer betrokkenheid.” Wat zou een vernieuwde SR-Plug nog beter kunnen doen? Ik had hier eerlijk gezegd geen hooggespannen verwachtingen van, maar toen Ron Kemp enkele maanden geleden terloops liet weten te werken aan een model 2014, wilde ik het toch wel even proberen. Kemp zond mij één nieuwe SR-Plug; ik besloot deze te vergelijken met de al aanwezige SR-Plug van de kleine stereoset in de studeerkamer. Een CD die ik de laatste tijd veel heb beluisterd, is “Mwaliko” van de in het Afrikaanse Benin geboren jazzgitarist Lionel Loueke. Dit af en toe enigszins nerveuze gepiel zal niet ieders smaak zijn; van belang is nu dat deze CD fraai is opgenomen, met een rijke, gedetailleerde en uitgewogen sound en naast zowel elektrische en akoestische gitaren ook samenzang en een pregnante vrouwenstem (Angelique Kidjo) biedt. Alle elementen voor een serieuze beoordeling zijn dus voorhanden. De verbeteringen die de SR-Plug 2014 bij de weergave van deze CD teweegbracht, heb ik ervaren als niet minder dan een openbaring.

Effecten in de kleine stereoset
Het meest in het oog -c.q. in het oor- springende effect in de kleine set was dat het laag meer kracht en “drive” kreeg. Dit was nou ook niet bepaald een klein of subtiel effect. De gehele set leek opeens een maatje groter; met gesloten ogen leken de JMLab Elektra 906 monitoren haast wel een full-range systeem! De muziek klonk ook beduidend dynamischer en schoner en ook met een stillere achtergond. Daarnaast was de focussering van met name de zangstemmen verbeterd; het koortje van mannenstemmen op de tracks 2 en 12 werd uiteengerafeld in een aantal herkenbare stemmen op precieze plaatsen in een vrij grote afbeelding, waar het voorheen meer diffuus had geklonken. Een duidelijke toename van de nauwkeurigheid van de weergave kortom, zonder ook maar een spoor van doorschieten naar een te analytisch geheel. Deze indruk suggereerde dus een duidelijk toegenomen effectiviteit van de Schumann Resonantie, misschien wel met een factor twee. Van de eerste verbazing bekomen, mailde ik naar Ron Kemp: “Dit is echt spectaculair!; wat heb je allemaal uitgespookt?!”. Welnu, dat weten we inmiddels. Eigenlijk had ik maar vijf minuten nodig om te besluiten dat ook de drie SR-Pluggen in de woonkamer zo snel mogelijk moesten plaatsmaken voor model 2014, ongeacht de kosten. Enkele weken later was het zover … .

Effecten in de high end stereoset
In de woonkamer bevinden zich twee SR-Pluggen achter de CD-racks die tegen de muur tussen de luidsprekers staan. De derde SR-Plug bevindt zich direct achter de luisterplaats; de antenne loopt naar het plafond op korte afstand van mijn hoofd. Vervanging door model 2014 bracht in de high end stereoset vergelijkbare verbeteringen teweeg als in de kleine set. Toch waren er ook verschillen. Waar het laag in de kleine set vooral dieper werd, ging de grote er vooral strakker door klinken. De ultieme test in dit verband is de bekroonde SACD “La Stravaganza” (Vivaldi/Podger/Channel Classics), een fraaie opname die echter extreme eisen stelt aan de apparatuur. De lage strijkers zijn namelijk van betrekkelijk dichtbij en “groot” opgenomen en worden af en toe zeer snel bespeeld. Negen van de tien (of 99 van de 100) systemen lopen niet ver genoeg door in het laag om hier recht aan te doen of lopen hopeloos dicht. Na het aanbrengen van de drie nieuwe SR-Pluggen had ik voor het eerst het gevoel dat deze opname volkomen vrij van vettigheid, traagheid en stress ten gehore werd gebracht. Zuiver, strak en erg mooi en realistisch van klank; werkelijk een feest om naar te luisteren. Een vergelijkbare verbetering deed zich voor bij een andere vaste testopname: de CD “Murray Perahia plays Bach” (Sony SK 87326) met onder meer een bewerking van het Brandenburgse Concert No. 5. Ook hier een beduidend strakker, zuiverder geluid met een beter gedefinieerd timbre van instrumenten, een nauwkeuriger plaatsing en bij de piano een meer sonore linkerhand. De conclusie is duidelijk: de oorspronkelijke SR-Plug was al goed, maar model 2014 is simpelweg nog stukken beter. Ik weet wel zeker dat niemand met een topklasse systeem en normaal functionerende oren dit kan missen … .

Effecten in de home cinema set
In de woonkamer beschik ik ook nog over een kleine maar fijne 5.1 home cinema set. Wat zouden hier de effecten zijn? Tot mijn verbazing waren deze nog groter dan in beide stereosystemen. Mijn vaste DVD voor testdoeleinden is “Ultimate” van Kylie Minogue. Het hoeft immers niet altijd Bach te wezen en het oog wil ook wat. Toen ik deze 5.1 set tien jaar geleden in gebruik nam, klonken de meeste nummers nog akelig scherp en was er geen woord van te verstaan. Inmiddels zijn er talloze accessoires op deze set losgelaten -met name stroomgerelateerde producten die “over” waren in de stereosystemen- en is de scherpte steeds verder teruggedrongen, de verstaanbaarheid toegenomen en het laag onwaarschijnlijk veel strakker geworden. De nieuwe SR-Pluggen deden hier nog een flinke schep bovenop: van scherpte is helemaal geen sprake meer; het volume kan zonder irritatie nagenoeg onbeperkt omhoog en achter deze op het eerste gehoor simpele muziek blijkt een wereld aan detail schuil te gaan. Daarnaast staat vast dat ook het beeld van de eveneens tien jaar oude Philips Pixel Plus TV -te beschouwen als het hoogtepunt van de CRT-technologie- positief wordt beïnvloed door de nieuwe SR-Pluggen. Zo strak, rustig en contrastrijk heeft dit beeld zich nog nooit getoond. De onvermijdelijke aanschaf van een grote flatscreen stel ik toch nog maar even uit … .

Een batterij SR-Pluggen rond de luisterplaats
De vervanging van de oude SR-Pluggen door model 2014 was dus een doorslaand succes, maar toch was hiermee de koek nog niet op. Wat te doen met de oude Pluggen? Ron Kemp adviseerde mij er in de woonkamer twee oude Pluggen bij te plaatsen, in de hoeken achter de luisterplaats. Een van de opmerkelijke eigenschappen van de SR-Plug is namelijk dat het effect niet alleen toeneemt bij meer Pluggen, maar ook afhankelijk is van de positie ten opzichte van de luisterplaats. Eerder had ik al ervaren dat een extra SR-Plug achter de luisterplaats zeer effectief is. Aanvankelijk vond ik drie SR-Pluggen echt wel genoeg, maar uiteindelijk moest ik dit toch even proberen. Het effect van het bijplaatsen van twee oude SR-Pluggen was even groot als onverwacht. De sound van de hoofdset werd namelijk nog aanzienlijk meer “ontscherpt” en won sterk aan kracht, natuurlijkheid en ruimtelijkheid. De in beginsel dus problematische SACD “La Stravaganza” klonk nu nog moeitelozer. Hoe is dit nou toch mogelijk?! Vele (SA)CD’s verdwenen in de Linn Unidisk 1.1 en vele LP’s werden op de VPI Scoutmaster gelegd en de conclusie was steeds hetzelfde: bijplaatsing van de oude SR-Pluggen zorgde voor extra mildheid, natuurlijke warmte en gemak, met behoud van de eerdere verbeteringen. In de kleine set zorgde bijplaatsing van slechts één oude SR-Plug achter de luisterplaats voor een vergelijkbaar effect. Een buizensound zogezegd, maar dan zo strak als de neten. Kan dat? Ja dus. De SR-Plug maakt het kennelijk mogelijk … .

Conclusie
De Schumann Resonance Plug model 2014 is een sterk verbeterde uitvoering van een toch al effectief en succesvol product. Er is sprake van een mijlpaal op het gebied van accessoires voor hoogwaardige audio- en videosystemen. De werking van de SR-Plug kan nog aanzienlijk worden versterkt door er meerdere rond de luisterpositie te plaatsen. Al aanwezige SR-Pluggen kunnen zo met een fantastisch resultaat worden gecombineerd met het nieuwe model. De verbeteringen die op deze wijze kunnen worden gerealiseerd, liggen nagenoeg op componentniveau. Meer dan aanbevolen: gewoon direct proberen!

Door John van Polen

Informatie
www.kempelektroniks.nl

Link 1

Link 2