Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Spike Feet van Valhalla Technology voordelig en slim John van Polen

Spike Feet van Valhalla Technology voordelig en slim

Bij veel systemen vormen schadelijke vibraties van componenten en luidsprekers een beperkende factor voor de bereikbare geluidskwaliteit. Er is een hele industrie ontstaan rond producten die hier wat aan doen, zoals rubberen voetjes, kegels, spikes, verende plateaus en meer complexe onderzetters met bijvoorbeeld interne keramische kogeltjes als wondermiddel. In beginsel zijn er twee manieren om de negatieve effecten van trillingen te beperken: aankoppeling en ontkoppeling.

 

Bij aankoppeling wordt een luidspreker of apparaat door zijn eigen gewicht hard tegen de ondergrond gedrukt via een spike of kegel; het idee is dan dat de trillingen naar de vloer afvloeien en niet terug kunnen. Bij ontkoppeling wordt de component op een zacht(er) materiaal gezet dat trillingen absorbeert en omzet in warmte (bekend voorbeeld: Sorbothane). Ik heb de afgelopen vijftien jaar vele van dit soort oplossingen onderzocht en ik ben tot de conclusie gekomen dat een intelligente combinatie van aankoppeling en ontkoppeling vaak tot de beste resultaten leidt.

Zo staan mijn beide platenspelers op kegels die op hun beurt op een zwevend plateau staan. Ook bij luidsprekers ben ik geneigd de kegels of spikes niet op de vloer te zetten, maar er iets tussen te voegen -een stuk hout of kurk, een harde rubber- om toch voor enige absorptie van vibraties te zorgen en zo de interactie met de vloer te verminderen. Het Deense Valhalla technology -in Nederland vertegenwoordigd door Hifisupply heeft onlangs enkele typen zogeheten Spike Feet op de markt gebracht die specifiek zijn ontworpen voor gebruik onder spikes.

Er wordt dan net even een stukje demping aangebracht, terwijl de luidspreker of component toch stevig blijft staan. Bovendien is er geen gevaar meer dat de scherpe spikes krassen maken op de vloer. Een slimme oplossing derhalve die ongetwijfeld voor hoorbare verbeteringen kan zorgen. Het meest opvallend aan de netjes afgewerkte en professioneel ogende producten is de prijs: de Spike Feet zijn zeer, zeer, zeer voordelig. Zeker het proberen waard!

John van Polen

  
Gerelateerde artikelen:
Winkels Noord Brabant