Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en BelgiŽ. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 

Workshop Creaktiv Systems bij de alkmaar Audio Show 2013 John van Polen

Workshop Creaktiv Systems bij de Alkmaar Audio Show. Een overtuigende demonstratie. Op zondag 17 februari jongstleden nam ik deel aan de Workshop van het door Kemp Elektroniks geïmporteerde Creaktiv Systems bij de Alkmaar Audio Show. Dat wil zeggen: aan het grootste deel van de derde bijeenkomst van die dag. Uw reporter van dienst moet namelijk bekennen dat hij het tunneltje dat voetgangers toegang tot het fraaie AFAS stadion verschaft eerst na een lange omweg kon vinden … ja, want waarom zou je ergens een wegwijzer neerzetten?!
En tot overmaat van ramp kon de aangekondigde vierde demonstratie van die dag wegens een zware verkoudheid van presentator en eigenaar van Creaktiv Systems Arno Selker geen doorgang vinden. Tja, dan zit het wel even erg tegen … . Wat ik wel heb meegekregen, biedt echter toch voldoende aanleiding voor een kort verslag. En voor een zeer uitgebreide test van de even werkzame als aparte producten van Creaktiv Systems! Ik kom hier dus nog uitgebreid op terug!
Het uitgangspunt van Creaktiv Systems
Van het Duitse Creaktiv Systems had ik trouwens al eerder gehoord … ik gebruik namelijk al een jaar of vier met veel plezier de zogeheten CD Optimizer van dit merk, ook wel aangeduid met “de magische steen” (voor de recensie zie [1]). Dat smaakte dus naar meer. Creaktiv Systems brengt inmiddels een uitgebreid pakket aan accessoires op de markt met als gemeenschappelijk uitgangpunt het bestrijden van elektrosmog (voor een overzicht zie [2]). Volgens de heren van Creaktiv Systems worden vandaag de dag door de alom aanwezige elektrische en magnetische velden en elektromagnetische golven zowel audiocomponenten als de luisteraar negatief beïnvloed. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat niet alleen bij “stoorzenders”, maar bijvoorbeeld ook bij oppervlakken van glas “elektromagnetische wervels” (“Wirbel”) ontstaan die de werking van apparaten verstoren en ook de perceptie van de muziek in de weg zouden zitten. De accessoires van Creaktiv Systems zijn gebaseerd op zogeheten Gabriel technologie die naar verluidt een gezonde basis in de exacte wetenschappen heeft (zie [3]). Het materiaal waaruit de accessoires bestaan heeft een behandeling ondergaan -aangeduid met ci2p- waardoor het betreffende product de elektromagnetische wervels blijvend kan bestrijden. In het jargon van Creaktiv Systems heet dit “het wegnemen van materiaalstress door het informeren van het te behandelen object” (zijnde een audiocomponent, CD, glazen ruit enzovoort). De achtergronden staan beschreven in [4]. Ik snap het nog niet helemaal, maar dat de werkwijze van Creaktiv Systems in ieder geval geen onzin is, moge blijken uit de resultaten van een gecertificeerde meetprocedure ([5]).
 
Creactive Workshop Alkmaar HiFi Show 2013
 
De Workshop
De Workshop bestond in wezen uit het stapsgewijs aanbrengen van de producten van Creaktiv Systems en het beluisteren van de effecten. De details van de geluidsinstallatie van dienst vindt u bij [6]. Klankmatig kon deze mij niet zo bekoren, maar het gaat hier om het waarnemen van verschillen en dus is dit oordeel nu minder relevant. Toen ik binnenkwam, waren de Twister Stops -lenzen van donker glas- en de Crystal Piramids -piramides van enkele centimeters hoog van soortgelijk materiaal- aan de beurt. Arno Selker plakte de Twister Stops tot verbazing van enkele aanwezigen op de ruiten van de brede raampartij achter de installatie, zonder zijn discussie met de aanwezigen te onderbreken. Een bezoeker leek het nut van dit soort accessoires in twijfel te trekken -of van accessoires in het algemeen- door er op te wijzen dat vele andere variabelen een rol spelen, zoals: heb ik nu zin in muziek? Ik zou geneigd zijn korte metten te maken met zo’n opmerking, maar Arno Selker ging hier uitvoerig en professioneel op in. Hij zette nogmaals het idee achter de producten -het verbeteren van de omgeving, van “de randvoorwaarden”- uiteen en benadrukte dat het uiteindelijk altijd de eindgebruiker is die bepaalt of de effecten in zijn omgeving de moeite en het geld waard zijn. En daar viel natuurlijk weinig tegen in te brengen … . Een andere bezoeker vroeg zich af of de Twister Stops op de raampartij de akoestiek beïnvloeden. Deze opmerking is enigszins begrijpelijk als je bedenkt dat er inderdaad kleine schijfjes van een andere fabrikant bestaan die dat zouden klaarspelen. Maar nee dus, het gaat bij Creaktiv Systems om het bestrijden van elektrosmog. Een drietal Crystal Piramids werd voor elke luidspreker opgesteld en luisteren maar weer. De aanwezigen lieten unaniem weten van mening te zijn dat er nu duidelijk sprake was van meer dynamiek en expressie. Vervolgens haalde Selker deze en enkele eerder aangebrachte accessoires er weer af en … ja hoor, de teruggang in geluidskwaliteit was overduidelijk! Het meest opvallend vond men “het instorten van de stage”, maar ook een slappere bas en minder detail waren het gevolg. Al met al een overtuigende demonstratie! Importeur Ron Kemp wees mij er later nog op dat de effecten bij “de mensen in het land” waarschijnlijk nog groter zouden uitvallen omdat in de demoset verscheidene producten van Kemp Elektroniks waren aangebracht die op hun beurt waren behandeld met de accessoires van Creaktiv Systems … .
 
 
Het werkt ook bij vinyl
Het laatste deel van de Workshop was wat mij betreft tevens het meest spectaculaire, namelijk een demonstratie van de effecten van de LP Optimizer (“de grote magische steen”) in combinatie met de Twister Stop Diablo, een hoge LP puck van hetzelfde materiaal als de lensvormige Twister Stops. De ten gehore gebrachte muziek betrof een zangeres die een evergreen kweelde, daarbij begeleid door akoestische gitaren. Dit kwam op mij enigszins slaapverwekkend over. Arno Selker nam de LP van de draaitafel en liet deze een seconde of twintig rusten op de LP Optimizer. Terug op de draaitafel ermee, de Twister Stop Diablo er op en … ik schrok bij wijze van spreken wakker en spitste reflexmatig de oortjes. Wat gaan we nu beleven?! De zangstem bezat plotseling een ongekend rijk timbre en ook een forse dosis vibrato, waar het eerder nogal vlak en saai had geklonken. Zelfs de slapste zeikmuziek wordt zo een feest om naar te luisteren! Dat je dit soort effecten kunt bereiken met accessoires moet je zelf ervaren om het te kunnen geloven. En dat kan. Creaktiv Systems stelt via Kemp Elektroniks namelijk een monsterkoffer ter beschikking die de meeste (echter niet alle) producten bevat (voor de precieze inhoud zie [7]). Die koffer kan kosteloos worden geleend, zodat de belangstellende muziekliefhebber alles rustig in de eigen omgeving kan uitproberen. Voor mensen die het helemaal goed willen doen, biedt Creaktiv Systems daarnaast de mogelijkheid de gehele woning te laten doormeten (zie [8]). Voor de details kunt u contact opnemen met Kemp Elektroniks ([9]).
 
 
Conclusie
De accessoires van Creaktiv Systems elimineren storende invloeden in de omgeving van de geluidsinstallatie en de toehoorder op een fundamentele en overtuigende wijze. Ik ben onder de indruk geraakt van de resultaten en zal daarom de producten op korte termijn in mijn eigen systemen grondig onderzoeken. Alvast aanbevolen en wordt dus vervolgd!
 
 

Door John van Polen
 
[1]
 
 
 
 
 
[6]
Geluidsinstallatie Workshop Creaktiv Systems bij de Alkmaar Audio Show:
KR Audio voorversterker en Kronzilla stereo eindversterker. Von Schweikert Audio VR44 luidsprekers (actieve laagboost). Eera CD-speler. Acoustic Solid draaitafel. Solid Tech meubel. Harmonic Technology interlinks en luidsprekerkabels. Kemp Elektroniks Power Source Plus en Reference Power Cords. 4 Sets QA & SR Plug verspreid door de kamer.
 
 
 
 
 
 
 
[9]
http://www.kempelektroniks.nl
Deze zeer informatieve site bevat uitvoerige beschrijvingen van de producten, authentieke reacties van gebruikers en vele recensies die zijn verschenen in de internationale pers.