Klinkt beter 432 EVO
 

 
Google Translate
 
 
 
Navigatie
 
HOME
TWEEDEHANDS - DEMO HIFI
RECENSENTEN QUALITYHIFI
REVIEWS TESTS
NIEUWSBERICHTEN 2016
NIEUWSBERICHTEN 2015
NIEUWSBERICHTEN 2014
NIEUWSBERICHTEN 2013
NIEUWSBERICHTEN 2012
 
HIFIWINKELS Nederland
PRODUCENTEN & MERKEN
IMPORTEURS & DISTRIBUTEURS
ZET JE HIFISURROUNDSET ONLINE !
AUDIO & VIDEO MEUBELS
CONTACT - INFO
YOU TUBE QUALITYHIFI
 
Zoeken op Qualityhifi
 
 
HiFi Supply accessoires
 

 
Akiko Audio
 

Akiko Audio Churchilllaan 69 6226CT Maastricht  info@akikoaudio.com

 
Google Ads
 
 
Intosurround
 

Intosurround is de audiowinkel voor de echte liefhebber. Toonaangevende merken van verschillende Nederlandse importeurs en het Zweedse topmerk XTZ, staan garant voor een geweldige beleving.XTZ is uitsluitend te koop bij Intosurround voor Nederland en Belgiė. Door op deze wijze de producten op een andere manier aan te bieden, heeft u een HighEnd product tegen een zeer aantrekkelijke prijs.Flight forum 3542  5657 DW Eindhoven Nederland E-mailadres: info@intosurround.nl Telefoonnr.: +31 (0)40-2342415

Intosurround Eindhoven

 
Introductie streaming audio door Jord Groen
 

Jord Groen Triple M Audio Shop

 
HiFi Studio Zwaard
 

 
Fabscreations
 

Welkom bij Fabscreations. Onze website is nog in ontwikkeling, maar mocht u interesse hebben in 1 van de schilderijen of meer informatie willen, kunt u contact opnemen door gebruik te maken van het contactformulier op de site.

fabscreations

 
FWD Magazine
 

 Vindt hier de laatse reviews

FWD Magazine cover

 
You tube Qualityhifi
 

Klik hier voor de Qualityhifi-YouTube website en bekijk vele films en verslagen

Kijk ook op Qualityhifi youtube

 
Prima Luna
 

Durob Audio BV PO. Box 109  5250 AC Vlijmen The Netherlands primaluna@primaluna.nl

Prima Luna Prologue Dialogue

 
John Van Gent
 

In de hifi wereld heerst nog steeds de veronderstelling dat 'goed' duur moet zijn, JvG bewijst het tegendeel en biedt goede producten aan tegen een nog betere prijs. High-End audiokabels johnvangent De Hennepe 455 4003 BG Tiel info@jvg-kabels.nl

John Van Gent
High End Audiokabels

De John van Gent Magic-Link "Reference" plus

 
Amity HiFi
 

 
September 2012

X-fi High-End Audioshow 2012 Een groot succes door Marc van Berlo sep 2012

X-fi High-End Audioshow 2012 Een groot succes !  Dit jaar in de Koningshof in Veldhoven, een sfeervolle locatie met genoeg ruimte-aanbod, want als U het nieuws op Qualityhifi.nl  gevolgd heeft, zag U de lijst met deelnemende bedrijven alsmaar groeien.

  X-fi High-End Audioshow 2012 Een groot succes

Stipt om 10.00 was ik al aanwezig, want ik weet dat het bezoeken van zo’n show heel wat uren in beslag neemt. Het was druk…een lange rij bezoekers wachtte geduldig  bij de kaartverkoop. Eenmaal begonnen aan mijn rondgang door het gebouw, realiseer ik mij terdege, dat er keuzes gemaakt moeten worden; alles zien- en horen lukt niet en daarom is dit verslag vooral een impressie en ook hoop ik dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt, zodat de thuisblijvers hopelijk bij een volgende editie ook present zijn…want het was beslist de moeite waard !

Lees verder
 

Anthem en Anthem Statement elektronica nu bij Penhold B.V. is vanaf heden distributeur sept 2012

Anthem_MRX_700Penhold B.V. te Geldermalsen is door de Canadese fabrikant van Anthem en Anthem Statement, Sonic Frontiers International, uitgekozen om haar producten op de Nederlandse markt te vertegenwoordigen. Penhold is sinds haar oprichting in 1975 gespecialiseerd in de import en distributie van de betere apparatuur voor de weergave van beeld en geluid. Andere merken die zij succesvol in haar portfolio heeft zijn ondermeer Beats By Dr. Dre, Elac en Monster.
Lees verder
 

RMR Soundsystems demo dag zondag 14 oktober 2012

RMR demo-dag  -  zondag 14 oktober!

 
Op deze dag demonstreren wij op meerdere plekken, inclusief 3 oefenruimtes van Music Practice Place aan de Kostverlorenweg 10 in Soest onze favoriete muziek op onze favoriete installaties van dit moment in ieders budget. Klik hier voor het programma en meer informatie. Je bent hele dag van harte welkom voor een 'meervoudig oor-gasme'. RMR Soundsystems  Kostverlorenweg 10 3762 EM Soest Tel. +3135-6035825

 

Latham Audio op New Music Show op 6 en 7 oktober 2012

Latham Audio op New Music Show 2012. Ook dit jaar zal Latham Audio deelnemen aan de grootste audioshow van België. Uiteraard hebben we dit jaar ook weer veel nieuws te melden. We zullen dit jaar een aantal actieve demo’s plannen die inhaken op de Future of Hifi Roadshows van afgelopen lente. Het programma zullen we tijdig via onze website publiceren en uiteraard tijdens de show. Zorg dat je op tijd bent, want vol is vol!
Lees verder
 

Aspera Audio last minute bericht omtrent X-Fi show sept 2012

Last minute persbericht omtrent X-Fi show
1. Supplementair aan het reeds aangekondigde gamma zullen wij ook ons nieuwste merk, Oyaide meenemen naar de X-Fi show.


 
2. Deelname van fabrikanten aan de show:
- Franck Tchang van Acoustic System zal doorlopend aanwezig zijn en ook demonstraties verzorgen met zijn resonatoren

Aspera Audio op de X-Fi show in Veldhoven - 29 en 30 september 2012 (kamer 10)

 

Wij demonstreren in Veldhoven met de volgende componenten en merken:

 

- Acoustic System International (Franck Tchang)
- Wadax
- TW-Acustic
- Lyra
- Keith Monks
- PS Audio
- Oyaide

 

Zowel Franck Tchang van Acoustic System Intl., Thomas Woschnick van TW-Acustic, (alleen op zondag), als Javier Guadalajara van Wadax zullen doorlopend aanwezig zijn op de show en al uw vragen beanwoorden.

 

een volledig overzicht vindt u hier: Aspera Audio in Veldhoven 2012
Wij ontmoeten jullie heel graag in Veldhoven!

 

 

 


 

 

Artephonos Energa en Artephonos Control nieuw bij hayend audio sept 2012

Artephonos EnergaNieuw Artephonos Energa en Artephonos Control. In de Artephonos serie is nu ook de Energa verkrijgbaar, de stereo eindversterker broer van de Ensemble, een 2 x 45 watt full triode buizenversterker. Zie www.hayendaudio.nl voor alle info.
De belangrijkste eigenschappen zijn:
• minimaal 2 x 45 watt continue
• twee stel inputs, via relais te kiezen op het front
• lage of hogere feedback omschakelbaar op het front
Prijs Artephonos Energa: € 4495,- . *
Lees verder
 

SYNTHESIS nu te beluisteren bij Auditorium Mimesis sept 2012

SYNTHESIS A100T geļntegreerde stereo versterkerBeste muziekliefhebber,In het Auditorium Mimesis kan men sinds kort ook terecht voor SYNTHESIS producten.SYNTHESIS Art in Music is sinds méér dan twintig jaar gespecialiseerd in buizenversterkers.Dit Italiaans bedrijf wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende fabrikanten in de sector.Sinds jaren weten zowel het publiek als de pers deze versterkers te waarderen.Alle producten worden volledig handgemaakt in het noorden van Italië.
Lees verder
 

Ferrari by Logic3 hoofdtelefoons nu bij Audiac sept 2012

Introductie Ferrari by Logic3 hoofdtelefoons. De ‘Cavallino Rampante’- het steigerende paard, is het sierlijke symbool van Ferrari. Symbool voor de kracht, snelheid en perfectie die alle Ferrari sportwagens kenmerken. Maar vanaf vandaag heerst dit icoon niet langer alleen op het asfalt.
Geboren vanuit een unieke samenwerking met Ferrari introduceert Logic3 een complete lijn exceptionele audioproducten die Ferrari’s design en streven naar perfectie samenvoegen onder Ferrari by Logic3. Omvat in twee collecties die een ode brengen aan Ferrari’s prestaties op de weg en in de autosport, verwent Ferrari by Logic3 oog en oor met ‘The Cavallino’ en ‘The Scuderia’ op-, over- en in-oor hoofdtelefoons en speakerdock collectie.
 
Lees verder
 

VIRTU Masters Reference Mono PreAmplifier by DaVinciAudio sept 2012

Masters Reference Mono PreAmplifier VIRTU. This amplifier is dedicated to connoisseurs and music-lovers who are looking for the highest standards of accuracy in music reproduction. It is highly esteemed around the world. Realism, emotionalism and holistic presentation are a few brilliant points of these amps.Our devices are designed without any cost constraints. Fanatic attention to details and unconventional circuit design may separate us from the mainstream. The result can be found from the immense musicality played through our instruments. If you appreciate extraordinary quality and service, then this PreAmp makes a lot of sense.
Lees verder
 

Streaming4Home Musicserver nu ook in Special edition verkrijgbaar sept 2012

Streaming4HomeStreaming4Home MusicserverStreaming4Home Musicserver Special Editie. Met ingang van heden  is de Musicserver van Streaming4Home ook in een Special Editie verkrijgbaar. Een Revolutionaire Computer Based Music Server. Ontworpen om aangesloten te worden aan een moderne D/A converter met USB ingang. Gemaakt voor de echte muziekliefhebber. Met deze combinatie heeft u een High Definition muziek systeem in handen dat zich minstens kan meten met iedere andere musicserver die verkrijgbaar is.
Lees verder
 

Oyaide producten in Nederland door Aspera Audio

Oyaide en Aspera Audio laten weten dat met onmiddellijke ingang de distributie van Oyaide producten in Nederland door Aspera Audio zal verzorgd worden. Oyaide, Japans vakmanschap sinds 1952 … Oyaide Electric is sedert jaren gespecialiseerd in het ontwerpen van hoogwaardige materialen voor kabels en stekkermaterialen. Oyaide kabels en connectoren worden onder meer ook als OEM product gebruikt door heel veel gerenommeerde kabelfabrikanten en kennen duizenden tevreden gebruikers wereldwijd.
Lees verder
 

C.E.C. naar Hear Everything Audio Import

C.E.C. naar Hear Everything Audio Import. Met directe ingang is Hear Everything Audio Import, bekend van Guru luidsprekers, distributeur van C.E.C. in de Benelux geworden. De importeur is verheugd over deze waardevolle aanvulling op zijn programma. "C.E.C. is met zijn snaaraangedreven loopwerken net als Guru een uniek audiomerk", verklaart Ton van der Veeken desgevraagd.
Lees verder
 

Solosound Magazine deel 2 sept 2012

Mark A. Huinder - Owner SolosoundSolosound Magazine. Met serieus enthousiasme presenteer ik mijn tweede magazine. In deze uitgave kondig ik onze deelname aan de X-fi High-End audiobeurs te Veldhoven aan en nodig ik u daar van harte voor uit. Deze keer doe ik een muziekbespreking over het North Sea Jazzfestival 2012.  En naast onze elektrostatische luidsprekers meld ik graag dat er nu ook goede dynamische luidsprekers van het engelse merk ProAc in ons Experience Center speelklaar staan opgesteld. Mocht u het magazine niet willen ontvangen in de toekomst dan kunt u op de 'unsubscribe knop' klikken onderaan deze pagina. Heeft u suggesties voor in het magazine dan kunt u een mailtje naar mij sturen, waarvoor alvast dank!
Muzikale groet van Mark Huinder.

 

Lees verder
 

BSA BoukeSeelemeijer Audio website heeft een nieuw modern jasje gekregen sept 2012

Onze website is met ingang van heden vernieuwd, gemoderniseerd, duidelijker en beter toegankelijk geworden voor zowel de dealer als voor de consument !

Lees verder
 

XTZ Divine 100.33 binnenkort bij intosurround sept 2012

Divine 100.33 Piano / Wereld klasse in deze prijscatagorie! Divine 100.33 is het nieuwste product van XTZ in 2012. Hij is gebaseerd op het grote model de 100.49 en kan hierbij goed als supplement gebruikt worden in een een surround opstelling als center en surround speaker. De  Divine 100.33 is een zeer flexibele luidspreker omdat hij zowel horizontaal als verticaal gebruikt kan worden. Een voet /statief is natuurlijk een te leveren attribuut zodat de speaker op een goede manier horizontaal geplaatst kan worden.
Lees verder
 

Cary Audio SLI80 geļntegreerde versterker sept 2012

logoDe SLI80 is een geïntegreerde push/pull buizenversterker met een uitgangsvermogen van 2 x 80 Watt in Ultra-Lineair modus . De versterker is daarnaast eenvoudig om te schakelen naar een klasse-A Triode schakeling en levert in die configuratie 40 Watt per kanaal. De SLI80 beschikt over drie stereo lijningangen (RCA) en een subwoofer uitgang. Maar liefst 10 buizen sieren de bovenzijde van de SLI80: voor de versterking vier krachtige KT88 (6550) eindbuizen, twee 6922 (ECC88) buizen die als inputbuffer dienen, een paartje 6SN7's als fasedraaiers en twee 5U4 buizen verzorgen de gelijkrichting.
Lees verder
 

Naim UnitiLite all-in-one met cd-speler sept 2012

De UnitiLite is het lichtere broertje van de succesvolle NaimUniti en is hiermee de nieuwe toevoeging aan de Uniti productreeks. Net als de NaimUniti beschikt hij over een cd-speler, MP3/iPod aansluiting, DAC en 32bit/192kHz netwerkspeler met 50W versterker in een behuizing die compacter is dan de NaimUniti 2. Net als alle andere Naim producten die streamen, is de UnitiLite voorzien van een netwerkverbinding die voorziet in het verbinden met elke willekeurige UPnP server op het thuisnetwerk. Uiteraard zorgt deze verbinding ook om de meeste internetradio stations te ontvangen. Een wereld vol muziek ligt voor je open! Optioneel is het zelfs mogelijk om de UnitiLite uit te rusten met een FM/DAB ontvangstmodule. Kies de juiste luidsprekers en je kan direct spelen.
Lees verder
 

Creaktiv Systems bij Kemp Elektroniks sept 2012

Creaktiv Systems bij Kemp Elektroniks. De producten van het Duitse Creaktiv Systems zijn nu eindelijk ook in Nederland verkrijgbaar via Kemp Elektroniks. Deze accessoires zijn allemaal gericht op het onschadelijk maken van zogenaamde elektrosmog, die ook voor de audio- en videobeleving schadelijk is.Er zijn uitgebreide demokoffers beschikbaar om kennis te maken met de werkzaamheid van de diverse Creaktiv producten. Het team van Kemp Elektroniks zal aanwezig zijn op de komende Xfi-Show. Zij zullen in kamer 47 de onthullende Creaktiv workshops verzorgen. Metingen, uitleg, luistersessies zullen de revue passeren. Overtuig uzelf en kom langs! Kemp Elektroniks  Creaktiv Systems.
Lees verder
 

CD5si van Naim introductie sept 2012

De CD5si is Naim’s nieuwe en verbeterde cd-spelerCD5si,, de volgende evolutie van Naim’s instapmodel cd--speler  De CD5si is Naim’s nieuwe en verbeterde cd-speler. Wat is de CD5si? De CD5si vervangt de CD5i als NAIM’s instap cd-speler.De vernieuwde cd-speler is een resultaat van NAIM’s continue drang naar verbetering en opgedane kennis bij de ontwikkeling van andere digitale componenten, dit zorgt voor een aanmerkelijke verbetering in geluidskwaliteit. De CD5si blijft de ideale partner van de NAIT 5i, de CD5si blijft een aantrekkelijk component in combinatie met de instap geïntegreerde versterker voor de liefhebbers van cd-weergave.
Lees verder
 

BSA met Piega aanwezig op de X-fi High-End Audioshow 2012

BSA met Piega aanwezig op de X-fi High-End Audioshow 2012

Een citaat van de man die BSA is:
"Meten is weten, werk vanuit de techniek, bepaal de specificaties en ga dan tunen met je gehoor. De uiteindelijke combinatie van techniek en muzikaliteit maken het eindproduct tot wat het is. En dat BSA dergelijke producten in Nederland kan voeren, maakt mede dat BSA tevreden terugkijkt op het werk en met vertrouwen de toekomst tegemoet ziet. Mits ..... wij bereid zijn samen te werken en onze betrokkenheid met het vak audiospecialist willen en durven tonen.

 

Octave Buizenversterkers met 10 jaar Importeursgarantie sept 2012

Octave Buizenversterkers met 10 jaar Importeursgarantie! Vanwege gebleken betrouwbaarheid en onverwoestbaarheid bij de Octave buizenversterkers hebben wij besloten om per 01-09-2012 op alle nieuwe Octave versterkers, mits gekocht bij de officiële Octave dealer, een importeursgarantie te geven van 10 jaar. Hiermee geven wij aan naar consumenten dat wij voor de volle 100% achter ons product staan en u hiermee een jarenlang probleemloos gebruik van deze versterkers kunnen garanderen. Op de buizen geven wij een garantie van 1 jaar!
Lees verder
 

ATOLL ELECTRONIQUE DAC 200 - WIFI bij Auee Audio

Atoll Electronique DAC200. De DAC 200 is opgebouwd in standaard-formaat (44cm breed), de hoogte is gelijk aan die  van de DAC100 (6cm) en de diepte 28cm. De knoppen op het front paneel dienen voor het selecteren van de ingangen, het apparaat beschikt ook over een volumeknop die met een encoder werkt. Deze informatie (bron selectie en volume) is te lezen op een digitale display van groot formaat.
Lees verder
 

Brik Audio bij Hi-Stands sept 2012

Brik Audio bij Hi-Stands, met gepaste trots laten wij u weten dat wij sinds vandaag de allereerste officiële dealer zijn geworden in Nederland van het mooie merk BRIK. BRIK AUDIO komt na jaren alleen OEM fabrikant te zijn geweest voor enkele bekende Europese en Amerikaanse merken, met een eigen lijn van mini/micro modellen. Te gebruiken als zelfstandig hoofdsysteem, als 2e zelfstandig systeem op kantoor, in uw slaapkamer, kinderkamer of keuken. Ook de klant die alleen een internet radio toe wil voegen aan zijn bestaande systeem, of een eenvoudige, maar goede DAC of phono trap wil aankopen, kan uit het BRIK aanbod een keus maken.Kortom BRIK heeft voor ieder wat wils.Hi-Stands  Venbroek 44  5527BH Hapert  T: +31(0)6-38911659
E:   W: www.hi-stands.eu/shop
Lees verder
 

VPI Traveler Platenspeler sept 2012

VPI Traveler PlatenspelerNieuwe koers VPI met de gloednieuwe Traveler platenspeler. Vraag een analoge muziekliefhebber naar een merk platenspeler afkomstig uit Amerika en je hebt grote kans dat hij de naam VPI zal noemen. En dat is niet zo vreemd want dit door Sheila en Harry Weisfeld in 1978 gestarte merk, behoort vandaag de dag tot één van de meest toonaangevende fabrikanten van high-end platenspelers wereldwijd.
Lees verder
 

De nieuwe Burson Soloist is uit sept 2012

De nieuwe Burson Soloist is uit en de eerste exemplaren bereiken een dezer dagen de Benelux. Burson heeft ook al zorg gedragen dat er een aantal exemplaren langs een aantal bladen/reviewers is gegaan en wederom met opmerkelijke resultaten.

Reviewer Chris Martens van AV-Guide erkend opnieuw dat de Soloist niet alleen een van de beste hoofdtelefoon versterkers is in de wereld, maar ook dat het een wereld klasse voorversterker is. Het Oostenrijkse hi-end audio magazine, Mono & Stereo is vereerd met zijn "highly recommended" award en heeft afgesloten met de opmerking;

De nieuwe Burson Soloist

"Burson neemt verder stappen in het openbaren van wat een producent of geluidstechnicus wenst bij het vastleggen van bepaalde muzikale evenementen."

Op onze website vindt u nog meer reviews en zullen er nog zeker meer volgen!!

De prijs van de nieuwe Soloist is 940 euro en zal op de X-fi hifishow eind September te aanschouwen zijn.

Sonority-Audio Import
website; www.sonority-audio.nl
E-mail;
Tel; +31633619666

 

Dutch Audio Masters samen met Tentlabs op de X-Fi beurs te Veldhoven sept 2012

Guido Tent met Tentlabs als vierde deelnemer Dutch Audio Masters op de X-Fi beurs te Veldhoven. 29 en 30 september 2012 wordt in het Koningshof te Veldhoven de X-Fi beurs gehouden. De beurs met de mooiste audioproducten, live muziek en gezelligheid. Een aantal van de belangrijkste Nederlandse audiomerken hebben de muzikale kwaliteiten gebundeld en presenteren de ‘Dutch Audio Masters’.
Lees verder
 

TB4Q brengt komende maand hun derde jazz album Empire uit op vinyl sept 2012

Wellicht heeft u nog nooit van deze band TB4Q gehoord, maar toch zijn zij inmiddels al ruim 10 jaar actief in de wereld van de jazz, blues en … En met enig succes! Naast de vele optredens in Nederland, België, Duitsland brengen zij komende maand hun derde jazz album “Empire” uit op vinyl. Ter promotie van dit album hebben zij besloten deel te nemen aan het Dutch Jazz and World Music Congres op 5 en 6 oktober 2012 in Amsterdam. Als onafhankelijke band willen ze daar hun stijl presenteren. en … En met enig succes! Naast de vele optredens in Nederland, België, Duitsland brengen zij komende maand hun derde jazz album “Empire” uit op vinyl.

Lees verder
 

Hay-End Audio Open Dagen - 27 en 28 oktober 2012

Open dagen op 27 en 28 oktober van 10.30 tot 17.00   Heeft u alles al gehoord? Kom dan écht genieten op de gezellige open dagen van Hay-End Audio: een weekend waarin alle ruimte is voor muziek, techniek en een goede discussie.U kunt via de dynamisch en natuurlijk klinkende luidsprekers van ODEON en HORNmanufaktur kennis maken met de uitgebreide collectie buizenversterkers van ARTEPHONOS, DARED, CAYIN en LYRIC en de Cayin HEA-Signature buizen CD-spelers. Er staan twee luisterruimten ter beschikking. Alle info over de apparatuur vindt u op www.hayendaudio.nl.
Lees verder
 

Cary Audio Design en PMC bij Zwaard Hifi de ultieme luister ervaring sept 2012

Cary Audio Design & PMC bij Zwaard Hifi de ultime luister ervaring. Muziek enthousiasten  kunnen de komende weken een unieke luisterervaring beleven in het Rotterdamse en wel bij de jubilerende hifi studio Zwaard. Een ultime samenstelling van hifi componenten van Cary Audio Design en PMC luidsprekers staan garant voor een ongekende muziekbeleving, waarbij de kleinste details moeiteloos en vooral op natuurlijke wijze worden weergegeven.
Lees verder
 

Music2 op de X-FI 2012

Music2 op de X-FI 2012: Ook op de derde editie van de X-FI High-End Audio Show zal Music2 aanwezig zijn. In een magistrale ruimte van 100 m2 zullen wij u al onze nieuwe Highlights voor het komende seizoen demonstreren. Tijdens deze show zullen wij u onder andere zoals verwacht uiteraard de  nieuwe producten uit de Blumenhofer lijn demonstreren. Wat te denken van de Gioa, het kleinere broertje van  de Gran Gioa, de FS 2 ter uitbreidingvan de Genuin serie, en  het nieuwe topmodel uit de Fun serie de, Fun 17!
Lees verder
 

Bladelius Embla muziek server demonstratie bij Sense of Music in leiden sept 2012

Sense of Music ...Het Zweedse Bladelius is genoemd naar de ontwikkelaar Mike Bladelius, die o.a. bekend is van de merken Advantage en Primare. Na een opleiding engineering aan de universiteit ging hij al op jonge leeftijd naar Sacramento, Californië waar hij Nelson Pass ontmoette die hem in 1988 - vlak voordat hij naar Zweden terug wilde - over haalde om voor Pass te gaan werken, waar hij uiteindelijk hoofdontwerper werd.
Lees verder